Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój skromny ogródeczek ...

Mój skromny ogródeczek ...

karolciab93 13:30, 24 maj 2012

Witajcie kochani!
miło mi ze mimo iz zaniedbalam ostatnio trochu ogrodowisko wy jestescie ze mna chocby i myslami niestety dzien jest teraz za krotki nie starcza na wszystko czasu..
jak tylko wracam ze szkoly wypijam kawke i do plewienia.. buraki juz skonczone a kukurydza w polowie. Troche ziemniakow tez juz przesiekane ale przyznam ze upaly robia swoje... strasznie ciezko bylo siekac i plewic , z ziemi zrobila sie doslownie skorupa jak z kamienia no ae jakos dalismy rade.. ale przeciez to dopiero poczatek.. przed nami jeszcze drugie tyle .. nie jest latwo no ale coz nie ma co narzekac trzeba zakasac rekawy i dzialac.. w ogrodku duzo szkod narobil silny wiatr , zerwal duzo kwiatow z azali i rh tez nie daje zyc.. na razie to one kroluja w ogrodku ale lada chwila zakwitna inne rosliny przydaloby sie wiecej deszczu a popadalo tylko wczoraj i to raczej nie wystarczajaco po takiej ilosci slonca.. no i dzis bardzo wieje niestety..
no coz trzeba chyba wracac zaraz do obowiazkow , najbardziej na tym cierpi dom bo nie mam czasu sprztaac.. oj gosci to bym chyba nigdy nie wpuscila :/
kochani zastanawiam sie wlasnie czy to na pewno przymrozki tak zalatwily bukszpany bo w sumie po przycieciu juz mrozow nie bylo.. a poza tym tylko 2 maja takie objawy a reszta nic .. a miodowka chyba jednak jest co prawda na zdjeciu tego nie widac ale maja duzo pozawijanych listkow i wszelkie objawy jakie wyczytalam.. no nic Zobaczymy..
milego dnia wszystkim!
karolciab93 18:38, 24 maj 2012

Dziś było strasznie duszno wiec i sil do pracy malo ale pomiedzy plewieniem i grabaniem trawy dla krolikow zrobilam kilka zdjec jak wspominalam brat zakupil aparat wiec w koncu bede mogla powoli uczyc sie robic fajne zdjecia zapraszam do ogladania
kwitnacy rh to on cieszy mnie ostatnio najbradziej

orlik kwitnie

karolciab93 18:46, 24 maj 2012

troche zwierzakow strasznie były zaciekawione co robie i ze ich nie lapie do spania

a ten maluch najladniejszy

Cezar ma przerwe w ciągłym mialczeniu i wygrzewa sie do słońca

i jedna kaczucha bo reszta szybko zwiała a chodza juz sobie luzem wiec nie chcialam za nimi biegac
hanka_andrus 18:53, 24 maj 2012

Piękny zwierzyniec,a kwiatki....urocze!
karolciab93 18:53, 24 maj 2012

irysy lada dzien zakwitna w koncu! bo u wszystkich widze juz w pelnym rozkwicie ale z racji tego ze byly przesadzone to im wybacze

tak sobie bedzie kwitl szczypiorek

akacja tez kwitnie

a tutaj zeszloroczne sadzonki hortensji , jak widac paki juz sa

karolciab93 19:02, 24 maj 2012

i na zakonczenie zeby nie zanudzic troszke owocow przy czasie i lepszej pogodzie postaram sie zrobic zdjecia warzywek aa dzis juz zjadlam pierwsze rzodkiewki!
papierówki ( czy papirówki ?) nawet przyznam ze nie wiem ale pieknie obrodzily jak tylko nie opadna to bedzie co jesc

jeden z agrestów

czeresienki

czarna porzeczka robiona na szybko i troszku sie zamazala ..

to tyle na dzis uciekam wrzucic krolika trawy milego wieczorku!
hanka_andrus 19:10, 24 maj 2012

No to u Was już pięknie wiosna nadgoniła......
majkel0326 21:53, 24 maj 2012

Karolciu,jak pięknie u Ciebie!!! Ile owoców,super Zwierzaki fajne,też miałam czarnego kocura,nawet dwa
karolciab93 13:38, 25 maj 2012

Witam
Haniu tak to prawa wiosna juz porzadnie nadrabia szczegolnie sloncem chociaz dzis za wiele go nie ma ale i tak jest duszno i goraco .. wiecej deszczu by sie przydalo ale coz trzeba czekac
Maju ten maluch jest po naszej kocicy ktora byla czarno biala i kocurze tez naszym ktory byl czarny. One niestety teraz rzadko sie u nas pojawiaja urzeduja sobie gdzies po wsi a jest z niego taka miniaturka bo ma juz ponad rok i chyba wiecej nie urosnie bo kocica tez takiej wielkosci ale jest strasznie upierdliwy heh mialczy ciagle jak tylko kogos zobaczy i strasznie pcha sie do domu ale moze w koncu sie oduczy a owocow faktycznie duzo wszystko ladnie obrodzilo jak tylko nie pojawi sie jakas zaraza lub dlugie deszcze to bedzie co jesc
pozdrawiam!
popcorn 14:12, 25 maj 2012

Pieknie u Ciebie Karolciu! Zwierzaki urocze! A owocow ile bedziecie mieli!
Rh bardzo okazaly! Orlikow takich pelnych nie widzialam- cudne sa!!
pozdrawiam!