Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Bogusława

Ogród Bogusława

boguslaw_r_ 16:35, 25 kwi 2017

Porzeczki i agresty dostały podpórki

boguslaw_r_ 12:55, 04 maj 2017

Początek maja ładny i zimny do zimnej zośki jeszcze wszystko może się zdarzyć

boguslaw_r_ 13:00, 04 maj 2017

Maj
boguslaw_r_ 13:08, 04 maj 2017

Porobiło się na czerwono
Toszka 13:15, 04 maj 2017

boguslaw_r_ napisał(a)

Widzę, ze do sedum dałeś obręcze. Jeśli w słońcu ci się rozkłada i końcówki są jakby przywiędłe to znak, że w korzeniu siedzi opuchlak. Niestety opuchlaki lubią mięsiste korzenie sedum W razie czego doskonale działa podlanie roztworem Decisu.

Drugi powód rozkładania się to po prostu zbyt mokro.

Bogusiu, ja tak w ogóle to po prośbie - potrzebne mi obiektywne oko i męska decyzja w kwestii cięcia/prowadzenia Pinus mugo 'Zundert'. No nie mam na nią pomysłu jak ciąć. Czy aby zgodzisz się poradzić co można z nią zrobić? Coś zaczęła swawolić ze wzrostem
an_tre 13:23, 04 maj 2017

boguslaw_r_ napisał(a)
Porobiło się na czerwono

po więcej zawitałam tu, cieszy oczy urodą
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
boguslaw_r_ 13:27, 04 maj 2017

boguslaw_r_ 13:52, 04 maj 2017

Oby mrozik nie wrócił,
boguslaw_r_ 14:36, 04 maj 2017

Toszka napisał(a)

Widzę, ze do sedum dałeś obręcze. Jeśli w słońcu ci się rozkłada i końcówki są jakby przywiędłe to znak, że w korzeniu siedzi opuchlak. Niestety opuchlaki lubią mięsiste korzenie sedum W razie czego doskonale działa podlanie roztworem Decisu.

Drugi powód rozkładania się to po prostu zbyt mokro.

Bogusiu, ja tak w ogóle to po prośbie - potrzebne mi obiektywne oko i męska decyzja w kwestii cięcia/prowadzenia Pinus mugo 'Zundert'. No nie mam na nią pomysłu jak ciąć. Czy aby zgodzisz się poradzić co można z nią zrobić? Coś zaczęła swawolić ze wzrostem

Witaj Toszka Rozchodnika podpieram bo w ub. roku mocno się rozrósł i obawiałem się że połamie się,rozrósł sie tak mocno po przesadzeniu z cienistego miejsca na mocno słoeczne, opuchlaka u siebie do tej pory nie znalazłem.
Kosodrzewina z reguły (jeśli nie jest szczepiona) mocno się rozrasta, jak jest za duże i nie chce słuchać Twoich życzeń pozostaje cięcie, tniesz gdzie chcesz możesz wyłamywać przyrosty lub ciąć całe gałązki, wyłamywanie przyrostów jeszcze trochę aż podrosną, cięcie zimą wczesną wiosną jak śpi roślinka. Pozdrawiam
boguslaw_r_ 14:41, 04 maj 2017

an_tre napisał(a)

po więcej zawitałam tu, cieszy oczy urodą

cieszę się że się Ci podoba, wiosna dopiero się zaczyna, nie wszystkie rośliny się obudziły czekają na zimną zośkę, a potem jak u ruskich - lato i lato, pozdrawiam