Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Bogusława

Ogród Bogusława

monteverde 01:18, 30 cze 2012

boguslaw_r_ napisał(a)
kilka zakupionych roślinek na wyspę - kleks,

ręce brudne od żywicy

kilka tawuł japońskich, kilka bukszpanów, host i koniec z wyspą i metamorfozą środka.

o matuchno jakie maleństwa, kiedy to urośnie ? ale wiem ,że ty Bogusiu je uwielbiasz pozdrawiam
zbigniew_gazda 07:28, 30 cze 2012

Boguś a powiedz mi czy na zimę trzeba zabezpieczyć te maleństwa na pieńku ? Kupiłem choinę koreańską na pniu (malutka kulka i rośnie podobno 1 cm na rok !!! ).
Gardenarium 20:49, 30 cze 2012

Ale maleństwa

Instagram Ogrodowiska
boguslaw_r_ 16:43, 02 lip 2012

Gardenarium napisał(a)
Ale maleństwa

na takich maleństwach można porównać różnorodność, duże okazy nie zmieściłyby się na mojej działce a tak będę mógł podglądać dużo więcej gatunków, Pozdrawiam
Martek 11:14, 03 lip 2012

Dużo więcej gatunków ...Pooglądać ....Hmm...
Piękne te twoje drobinki,ale te już wypielęgnowane z anielską cierpliwością nie ma słów ...
Ta wężowa pozycja ma niezłą korę
Mam świerka srebrnego (serba inaczej?) ,stoi od kupna w donicy ponieważ sama nie chcę eksploatować resztki sił tocząc go za płot na skarpę .
Boguś jak teraz czytałam o twoich świerkach oznacza to,że mogłabym mu spowolnić sporo wzrost ???
Do tej pory nasze choinki cięte były tylko od dołu,żeby odsłonić trawę i tak z marnym efektem na razie
Pozdrawiam serdecznie
boguslaw_r_ 15:56, 03 lip 2012

Marcia w praktyce to każde drzewo można podcinać świerki idealnie się do tego nadają należy pamiętać tylko o tym że, co nagle to po diable czyli po kawałku nie tak jak często widać piękne świerki podcięte od góry w jednej trzeciej zawsze trzeba ciąć tworząc kulę , jajo jeśli obetniemy cały czubek to powoli i po kawałku też całą górę i boki formujemy i nie mamy suchych wystających kikutów świerki odrastają bardzo pięknie tym samym się zagęszczają, moje trzy świerki dawno by się zrosły a tak są ładne co roku przycinane zagęszczają się, za kilka lat 2 / 3 podetnę od spodu by pokazać nogi będą super pozdrawki
boguslaw_r_ 15:59, 03 lip 2012

monteverde napisał(a)

ręce brudne od żywicy

kilka tawuł japońskich, kilka bukszpanów, host i koniec z wyspą i metamorfozą środka.

o matuchno jakie maleństwa, kiedy to urośnie ? ale wiem ,że ty Bogusiu je uwielbiasz pozdrawiam

a jak cudnie wyglądają wiosną jak puszczają nowe pędy i porównując ze sobą żadne zdjęcie tego nie odda Buziole.
EPODLAS 17:18, 03 lip 2012

A mnie się podoba bardzo tytuł twojego wątku. Mało mamy panów na Ogrodowisku i każdy na wagę złota. I do tego jaki ogrodnik. Zazdroszczę fachowej wiedzy.
Milka 17:31, 03 lip 2012

boguslaw_r_ napisał(a)

ręce brudne od żywicy

a jak cudnie wyglądają wiosną jak puszczają nowe pędy i porównując ze sobą żadne zdjęcie tego nie odda Buziole.

I jak to różnie z ogrodnikami bywa ja idę w wielkoludy a ty w takie maleństwa, niesamowite te twoje maluchy
boguslaw_r_ 10:30, 04 lip 2012

EPODLAS napisał(a)
A mnie się podoba bardzo tytuł twojego wątku. Mało mamy panów na Ogrodowisku i każdy na wagę złota. I do tego jaki ogrodnik. Zazdroszczę fachowej wiedzy.[/quote

Dzięki za uznanie, a co do wiedzy to każdą wiedzę można posiąść i wtedy okazuje się nie takie znowu trudne, troszkę chęci i odwagi mnie też to trochę na początku przerażało, spróbuj pomogę. ja jestem z okolic grotnik Jedlicze B pozdrawiam