Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 15:54, 19 lip 2018

o to lepsze ujęcie donicy z szałwiami i jeżówki
- obok kulka jaki styl fiuuuu

a to mój liliowiec z wyfikanych - to w kontekście cen liliowców - kupiłam w ub roku w sadzawce - muszę sprawdzić ceny - w ub roku nie kwitł i bardzo wolno przyrasta w zasadzie nie przyrasta ale oryginał

w ramach akcji donica - co ja się naukładałam tych doniczek, poprzestawiałam coś dodałam co gdzieś jeszcze w ogrodzie - a czas leci

co mnie naszło że kiedyś kupiłam te begonie to nie wiem - drogie jak fiks - u Pani Joli na straganie - to był ostatni tam zakup
te begonie są kruche trzeba uważać z podlewaniem - nie wiem co się stało ale dwie fikły - nawet dobrze się stało niby - dodałam teraz trawki -
bardzo te trawki lubię i ponoć zimują

Basilikum 15:57, 19 lip 2018

Mira ale sie ciesze juz sie nie moge doczekac, by zasiasc przed ekranem
Ale nam piekne widoki zaserwowalas nie moge sie napatrzec. Mistrzowstwo pierwsza klasa. Wczoraj wypatrzylam, ze roslinki od Ciebie kwitna musze fotki zrobic.

A ja bylam w Ogrodzie Botanicznym w Jenie. Susza tam byla straszna jak w rosarium. Ten ogrod, ktory widzialysmy razem piekniejszy.
mira 16:02, 19 lip 2018

lobelie z siewu mają się dobrze jak na to miejsce niezbyt słoneczne więc rewolty nie miałam z nimi

eukomisy wczoraj prezentowały się dobrze te zielone

ta hosta do donic jest super
abiko 16:02, 19 lip 2018

Mira.. nawet nie odmawiaj. U Kasi byli i będą dalej kręcić, a ty masz do niej niedaleko, to zrobią razem.
I nie odmawiaj.. Anda ma rację, zero stresu.. wiesz jak plewiliśmy u Sylwi to u Ciebie też możemy

Ale fajnie.. cieszę się i trzymam kciuki aby się udało.

Edit.. ależ ta hosta jest śliczna, jakbyś miała na zbyciu na wiosnę to ja się uśmiecham
mira 16:19, 19 lip 2018

Basilikum napisał(a)
Mira ale sie ciesze juz sie nie moge doczekac, by zasiasc przed ekranem
Ale nam piekne widoki zaserwowalas nie moge sie napatrzec. Mistrzowstwo pierwsza klasa. Wczoraj wypatrzylam, ze roslinki od Ciebie kwitna musze fotki zrobic.

A ja bylam w Ogrodzie Botanicznym w Jenie. Susza tam byla straszna jak w rosarium. Ten ogrod, ktory widzialysmy razem piekniejszy.

Iza stop zaczekaj chwilkę z tym ekranem zapraszam na żywo -

dzisiaj mokro i poopowiadam wam jak to Mira ma zezowate szczęście

Tak widziałam Jenę - z pewnością pooglądam na spokojnie - ze względu na suszę w tym roku w Niemczech ogrody prywatne które są do oglaaania odwołały możliwość wejścia.

puste donice dostały różyczki

a ten typ begonii to mi pasuje jest fajna tylko nie wiem czy będzie mieć jakieś bulwy żeby przechować

w skrzyni przed domem miałam dalię - nie wiem co mi odbiło że posadziłam tam dalie która wybujała - więc ją wysadziłam na rabatę i żyje kwitnąca a do skrzyni dałam 3 różyczki i od razu zrobiło się elegancko

Przed letnią rezydencją Naczelnego ogrodnika stoją dwie donice z fuksjami które jakiś czas kupiłam i już się ładnie rozrosły i kwitną prowadzę ja na drzewka - trzeba było tylko zasilić i po robocie za to do sprzątania rezydencji było mi jeszcze daleko

cdn
mira 16:22, 19 lip 2018

abiko napisał(a)
Mira.. nawet nie odmawiaj. U Kasi byli i będą dalej kręcić, a ty masz do niej niedaleko, to zrobią razem.
I nie odmawiaj.. Anda ma rację, zero stresu.. wiesz jak plewiliśmy u Sylwi to u Ciebie też możemy

Ale fajnie.. cieszę się i trzymam kciuki aby się udało.

Edit.. ależ ta hosta jest śliczna, jakbyś miała na zbyciu na wiosnę to ja się uśmiecham

Abiczku opowieść pt zezowate szczęście miry trwa.... poczekaj

A to trzymam za słowo - przyjedziesz hostę dostaniesz

przerwa w obrazkach teraz
Pszczelarnia 16:24, 19 lip 2018

To będzie świetny odcinek.

Nie wszystkie odmówiły. Przecież BL nas podejmą dla rozmów o ogrodzie.
Kasya 16:31, 19 lip 2018

Mira ty to jednak niemożliwa jesteś...
Pszczelarnia 16:51, 19 lip 2018

Kasya napisał(a)
Mira ty to jednak niemożliwa jesteś...

Człowiek się w ogóle na robocie skupić nie może, hihi.
mira 17:05, 19 lip 2018

no to się uśmiałam - mam jeszcze chwilkę - więc wspominam poprzedni rozkoszny tydzień

tu to nawet porządek miałam - no ale zawsze coś się do roboty znajdzie no i to jeszcze poustawianie donic a że padać zaczęło musiałam je trochę pochować
a! nie wiem czy wiecie ale ja mam tez lustro w ogrodzie umyć musiałam
stoi na półce widać że umyte

ustawiałam krzesełka i się zastanawiałam co powiem jak telefon znów zadzwoni

to kącik przy siatce a że od siatki tuje od sąsiada takie sobie więc mój niezwykle gościnny mąż genialnie wymyślił i w mig wykonał przysłonę

a ja sobie myślę że do dziury dam 2 cisy i będzie super
- kurcze a tak leniwie było a wraz a tymi doniczkami się rozkręcałam ba nawet rozkręcaliśmy