Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

sierika 21:42, 19 lip 2018

Kto trzeci? ja nie....
mira 21:44, 19 lip 2018

Szkoda.
Kasya 21:47, 19 lip 2018

No to ja juz zaczynam czekać
Z niecierpliwością
Mirka 21:49, 19 lip 2018

mira napisał(a)

Kupujesz cały zestaw czyli górę i dół. W zależności od głębokości studni wprowadza się rurę /kupujesz osobno/i montujesz na dole.
Góra pompy czyli trzon montowany był na pokrywie studni za pomocą wkrętów do betonu.
U mnie studnia jest zasilana przez wodę deszczową montowana na odpływie kanalizacji deszczowej to było robione przy budowie domu.
To wszystko dyktował mi m. bo ja nie wiem.

A! i jeszcze jedno - sitko to dolne nie montujesz całkiem na dnie ciut wyżej żeby paprochów nie zasysało

Dzięki przeczytałam emowi. Mój em dowiercił się już do wody na 4 m. Teraz tylko pompę muszę kupić. I woda w warzywniaku będzie do podlewania
sierika 21:49, 19 lip 2018

U mnie nie ma nic do pokazania, hahahahaa.
mira 21:52, 19 lip 2018

Kasya napisał(a)
No to ja juz zaczynam czekać
Z niecierpliwością

Och nie to dopiero był zwiad. Gdzie tam jeszcze ku końcowi ja nawet nie wiem czy ogród kwalifikuje się.
Od Ciebie bylica luizjańska chyba utrwalona
mira 21:53, 19 lip 2018

Mirka napisał(a)

Dzięki przeczytałam emowi. Mój em dowiercił się już do wody na 4 m. Teraz tylko pompę muszę kupić. I woda w warzywniaku będzie do podlewania

No i tą rurę co połączy te dwie części - u mnie nie ma tak głęboko.
A wodę będziesz mieć super - ideał.
paniprzyroda 21:55, 19 lip 2018

Mireczko, będę czekać na nagranie i Twój ogród w Mai, to zawsze więcej, niż na fotkach Właśnie, należałoby każdą skomentować, bo cudeńka pokazujesz. Mam pytanie odnośnie eukomisów, trzymasz je na słoneczku? Swoje mam w donicy, ale kwiatów to się chyba nie doczekam w tym roku. Karmisz je czymś? A rojniki zachwycające i jakieś mi nieznane, eonium na samej górce widać? Rojniki na zimę zostawiasz w tych doniczkach, dołujesz jakoś?
Dalie śliczne w tej masie
mira 21:55, 19 lip 2018

sierika napisał(a)
U mnie nie ma nic do pokazania, hahahahaa.

Ewa co Ci jest ? wybieramy się do Ciebie z Aldoną tylko jeszcze o tym nie wiesz - trzeba to sprawdzić to nic
mira 22:02, 19 lip 2018

paniprzyroda napisał(a)
Mireczko, będę czekać na nagranie i Twój ogród w Mai, to zawsze więcej, niż na fotkach Właśnie, należałoby każdą skomentować, bo cudeńka pokazujesz. Mam pytanie odnośnie eukomisów, trzymasz je na słoneczku? Swoje mam w donicy, ale kwiatów to się chyba nie doczekam w tym roku. Karmisz je czymś? A rojniki zachwycające i jakieś mi nieznane, eonium na samej górce widać? Rojniki na zimę zostawiasz w tych doniczkach, dołujesz jakoś?
Dalie śliczne w tej masie

Eukomisy mam od jednej cebulki - namnożyły się łatwo im to idzie.
Ja je mam w donicy potem ścinam chowam donicę i tyle.
Trzymałam je w widnym nawet słonecznym miejscu przez jakiś czas od początku wegetacji zasilam i podlewam - nie można przesuszyć lubią wodę.Poczekaj moje dopiero wyszły jeszcze czas zaczną wyłazić - koniecznie trzeba zasilać.

Tak to eonim i mam od 2013 i tylko to na zimę zabiera do domu juz nawet we wrześniu. Inne zostaną tylko nie wiem gdzie - gdzieś je przeniosę pod dom.
Tam jest taki wazonik z rojnikiem mam go 8 lat leżał tak sobie na skalniaku więc nic mu w zimie nie było.