Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 15:08, 19 lip 2018

A teraz opowiem Wam o mojej ostatniej przygodzie ogrodowej.

Podczas spotkania u Danusi w czerwcu spotkałam Panią producent programu Maja w ogrodzie - którą już znałam wcześniej przy okazji kręcenia odcinka u Ryszarda.

Pani Ania która ma pamięć książkową do ludzi i roślin przypomniała sobie mnie w mig i zapytała kiedy wreszcie zaproszę do siebie.
Nogi mi się ugięły bo ja to z tych co po cudzych ogrodach to chętnie łażę no ale swój to w najlepszym wypadku pokazuję na O.
A ponadto unikam stresu choćby miał być miły.

Więc mój M. załatwił sprawę za mnie - jaki pilny ogrodnik się zrobił.
Ja jękłam że taka susza i nie ten rok - uff odciągam sobie myślę a w oczach mam to co przecież mamy na cito do zrobienia.

Po powrocie z urlopiku zobaczyłam klęskę w ogrodzie podrasowaną suszą - zresztą pokazałam i utyskiwałam bo musiałam się wypłakać publicznie .
Powróciła z tyłu głowy myśl - no dobra ten rok odpada to pewne.I wtedy zadzwonił telefon - a nawet lepiej wcześniej dzwonił a ja odzwoniłam nie wiedząc do kogo - i usłyszałam w telefonie głos Pani redaktor...

za chwilkę ciąg dalszy opowieści

za dużo piszę więc ciut dla tych co lubią fotki

lilie henriego - jakieś maleńkie ale takie mi pasują - chyba takie puckie nie są że niskie

paniprzyroda 15:15, 19 lip 2018

Jak przyjemnie czytać, że energia i zapał wróciły, od razu raźniej człowiekowi na duszy się robi Tego rodochitona zapamiętałam właśnie z Twojej relacji, fantastycznie, że udało Ci się wyhodować własne, nasiona z niego będą na wagę złota Twoje zdjęcia i teksty inspirują, są takim pozytywnym kopem w .. No to ja chyba też wezmę się za twórczą robotę w ogrodzie, chociaż jeszcze nie dalej jak wczoraj myślałam, że do jesieni to tylko pielenie i podlewanie będę uskuteczniać. Przywiozłam ze starego resztę rojników, zaraz będę szukać doniczek
Gosialuk 15:16, 19 lip 2018

Och nie trzymaj nas w niepewności co dalej.
mira 15:19, 19 lip 2018

c.d. opowieści

Pani redaktor powiedziała że chciała by przyjechać tylko na takie małe rozpoznanie, przygotowanie scenariusza no a program już z Mają można by za rok kręcić no i że będzie z operatorem i że nie będą kręcić drastycznych scen z ogrodu .
Ja jednak stwierdziłam że to straszne nieszczęście dla mnie i jakiś przewrotny los i że ogród bez względu na jego walory musi być w jakieś dostatecznej kondycji.
Przekonałam. Pani stwierdziła że zadzwoni za tydzień a ja przez tydzień zobaczę co się da zrobić. Ufffffff - usiadłam i siedzę i myślę bo odechciało mi się łażenie po ogrodzie

obrazki dla ogladających

zebrałam bób ostatni - bardzo lubię z tym że dużo miejsca zajmuje no ale jaki pyszny

takiego motylka nie było u mnie nigdy w ogrodzie więc sprawił mi radość

a takie to stali bywalcy odwdzięczajacy się za to że pokrzywy nie wyrywałam

mira 15:21, 19 lip 2018

paniprzyroda napisał(a)
Jak przyjemnie czytać, że energia i zapał wróciły, od razu raźniej człowiekowi na duszy się robi Tego rodochitona zapamiętałam właśnie z Twojej relacji, fantastycznie, że udało Ci się wyhodować własne, nasiona z niego będą na wagę złota Twoje zdjęcia i teksty inspirują, są takim pozytywnym kopem w .. No to ja chyba też wezmę się za twórczą robotę w ogrodzie, chociaż jeszcze nie dalej jak wczoraj myślałam, że do jesieni to tylko pielenie i podlewanie będę uskuteczniać. Przywiozłam ze starego resztę rojników, zaraz będę szukać doniczek

a to mi przyjemnie czytać takie teksty - bierz się za robotę bo nie zna ogrodnik dnia ani godziny
mira 15:32, 19 lip 2018

Gosialuk napisał(a)
Och nie trzymaj nas w niepewności co dalej.

co ? dalej ...

no a dalej to był tydzień skomplikwany bo miałam na dwa dni całodniowe plany poza domem.
Ale w tygodniu wcześniej pomyślałam, że ogród mam gdzieś na samo patrzenie brak sił - Afryka
no ale doniczki ....mus to ogarnąć
czyli male cele do celów dużych - podświadomie wytyczyłam

i zabrałam się za doniczki co wiązało się z zakupami - jakże przyjemnie - a ceny teraz niskie bo już wyprzedaże no ale wybór też nijaki

doniczki uwielbiam i są wszędzie

te przy wejściu z boku domu do ścieżki - alejki zachodzącego słońca przestawiałam rozkosznie chyba ze dwa dni - podlewając zasilając - zabawa a czas leci....leci...

spojrzałam na grujecznik - tak nigdy nie było

mira 15:32, 19 lip 2018

zdublowałam
Anda 15:34, 19 lip 2018

No ja jestem bardzo za tym, zebys pokazala swoj ogrod Odcinki w Mai sa takie krotkie, ze na pewno pokaza tylko to co najlepsze, wiec sie w ogole nie stresuj
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mira 15:38, 19 lip 2018

w donicy szałwie jednoroczne z mojego siewu spasowały się z jeżówkami nie jest krasiwie ale czy nie za blado jakoś nie wiem

do nowej doniczki którą dostałam z lawendą wsadziłam coś nowego - zapomniałam nazwy nie zimuje

moje nemezje jednak przegrały casting i wyladowały w beczce niebieskiej w warzywniku

lofos mam pierwszy raz - od góry jakiś porażony czymś - kiepsko mi rośnie - chyba ziemia nie ta
mira 15:46, 19 lip 2018

Anda napisał(a)
No ja jestem bardzo za tym, zebys pokazala swoj ogrod Odcinki w Mai sa takie krotkie, ze na pewno pokaza tylko to co najlepsze, wiec sie w ogole nie stresuj

Uśmiecham się do Ciebie najmilej jak mogę

prace doniczkowe ciąg dalszy

do donicy z moim rodochiotonem co opisałam na poprzedniej stronie dodałam trawki bo jakoś dołem łyso było

pojechałam na giełdę zobaczyć co jest - niestety za późno i wiele nie było
ale takie różyczki mnie zaczepiły bo były po 6 zł z tym że kupić musiałam kilka -
no żeby nie pachniały ale one pachną tak pięknie cytrynowo - nie wiem jak się nazywają są idealne do donic no a jak z zimowaniem ?
posadziłam doniczki do donic ale je wykopię bo nie wiem czy one w torfie nie były no a na zimę do ziemi jak chcę przechować - chcę