poczytalam o kompostowaniu, pod wplywem Ewy rok temu zrobilam nowy kompostownik z palet (sama zrobilam i skrecilam). Pelny jest i nie mam czasu go rozbebeszyc. Wiosna moze dam rade jeszcze jeden zrobic. No i podobnie jak u Ciebie i u mnie przyszly rok bedzie rokiem dbania o ziemie. Juz w tym rozsypywalam trawe z koszenia i bardzo przylozylam sie do poprawy jakosci gliniastej ziemi na nowej rabacie. Sypie wiorki, przekopuje z obornikiem owczym, dodaje maczke skalna, trawe i licze, ze kiedys z tej gliny zrobi sie fajna ziemia. A kompost oczywiscie tez tm dalam

.
Piekne masz kolorki jesienne. Dzis takie piekne slonko swiecilo ale sie w dou zasiedzialam, pomylam okna. Mialam isc juztro w ogrod a tu czytam w prognozie, ze padac ma caly dzien. Jak padac to i dobrze, bo wody ma moja ziemia jeszcze za malo. Bedzie wiec szycie i sprzatanie.
Sluchaam w radio, ze w Würzburgu, wycieli juz 190 drzew z zasobow Zieleni Miejskiej, ktore nie daly rady tej suszy i usychaja i robia sie niebezpieczne dla przechodniow. Posadzili oczywiscie na ih miejsce nowe ale zanim te nowe bede duze ... ach. O stratach w ogrodzie pewnie na wiosne sie przekonam.Chyba bede miec z dwa krzaczki borowki mniej, to juz widac. Oby na tym sie skonczylo.
Wizytowka
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"