Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Basilikum 15:09, 30 gru 2018

Miro no 2 stycznia to ja jeszcze nie zaczne ae mnie juz ciagnie. Przegladam katalog z nasionkami i sezon zaczne od zaowienia nasionek.
Pisz co juz tak szybo siejesz. Mam w tym roku ochote w wysiewy sie pobawic. Kiedy wysiac tyton? zebralam nasionka
m_gocha 00:49, 31 gru 2018

Co ja czytam? Już plany nasionkowe poczyniasz? Na podsumowanie roku u Ciebie czekam z niecierpliwością
Fajny klimacik ogrodu z tą śniegową kołderką Trochę taki zaczarowany...
Rdzawe ozdoby ogrodowe świetne! Gdzie Wy to dziewczyny kupujecie?

Mira na nadchodzący Nowy Rok życzenia wszelakiego dobra zostawiam. Oby wszystko układało się po Twojej myśli
Pszczelarnia 09:55, 31 gru 2018

Mira, w porze picia kawy (albo herbaty) zapraszam do mnie, chciałam Ci pokazać coś, żeby nie mieć zaległości już 2 stycznia (skoro wtedy ruszamy z ogrodem, edit: ja nie ruszam. Potrzebuję śniegu i aktywności innej).
Radziu2013 12:44, 31 gru 2018

Mircia, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!
mira 13:04, 31 gru 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Podsumowanie poczyniłam (nawet dedykacja dla Ciebie jest
Słowo przewodnie takie samo. Od rana leje. Ziemia bardzo spowolniła przyjmowanie wody. Słychać już ciumkanie i plaskanie pod stópkami.
Pozdrawiam

Chyba widziałam ale muszę się wrócić bo robiłaś zdaje mi się dość wcześnie jak na mnie.

U mnie się nawadnia spokojnie oj jeszcze sporo musi być opadów. Nie narzekam.

Najlepszego!
mira 13:08, 31 gru 2018

Gabriela napisał(a)
Czyli wam sie nawadnia. A dla mnie drugi suchy rok byl blogoslawienstwem a wlasciwie dla ogrodu.
Tak maja ogrodnicy z tym narekaniem na pogode, juz Capek o tym pisal.
Mira podziwiam Twoj entuzjazm bo ja nie mam sily, zwlaszcza bez slonca. Wczoraj wsadzilam dwie zeszloroczne cebule hipeastrum do doniczek bo juz paki sie wychylily. A kupiona nowa gdzes zgubiam i sie zmarnuje. I tyle mojego ogrodnictwa.

To był u mnie 3 rok suszy z tym że ten był rekordowy.
O właśnie kupuję deszczomierz - tak dla świadomości i dla ogrodniczej pewności .

Gabrysia odpoczynek Ci się należy to entuzjazm wróci. To co ja mam powiedzieć z moim hipeastrum - cakałam się do sierpnia podlewałam nawoziłam - miał przerwę jak trzeba posadziłam początkiem grudnia i wypuścił liście brrr
już ich nie chcę.

Wysiewaj chili to Ci dobrze zrobi .
Radości z nowego warzywnika !
mira 13:11, 31 gru 2018

Basilikum napisał(a)
Miro no 2 stycznia to ja jeszcze nie zaczne ae mnie juz ciagnie. Przegladam katalog z nasionkami i sezon zaczne od zaowienia nasionek.
Pisz co juz tak szybo siejesz. Mam w tym roku ochote w wysiewy sie pobawic. Kiedy wysiac tyton? zebralam nasionka

Dla jasności - jest ogrodnictwo czynne i bierne - właśnie uprawiamy bierne Nie może być przerwy w tym temacie .

Nic nie sieję w styczniu ! można chili ale ja wysiewy zacznę dopiero od lutego a na razie muszę zrobić porządek w nasionach, pomyśleć co i jak co dkupić, kupić ziemię , perlity - przygotować się o! i to mi wystarczy na razie.

Tytoń pod koniec marca szybko wschodzi.

Izo - w Nowym Roku miłości, radości i powodzenia w ogrodzie ale i w pracy - cmok cmok
mira 13:14, 31 gru 2018

m_gocha napisał(a)
Co ja czytam? Już plany nasionkowe poczyniasz? Na podsumowanie roku u Ciebie czekam z niecierpliwością
Fajny klimacik ogrodu z tą śniegową kołderką Trochę taki zaczarowany...
Rdzawe ozdoby ogrodowe świetne! Gdzie Wy to dziewczyny kupujecie?

Mira na nadchodzący Nowy Rok życzenia wszelakiego dobra zostawiam. Oby wszystko układało się po Twojej myśli

No nie już ale za kilka dni
Podsumowanie zrobię bo sama jestem ciekawa czy coś poza suszą działo się w ogródzie.

Ozdoby w biżuterii ogrodowej u Przemka.
Twoje chochoły widziałam superaśne. Wrócę do nich.

Gosiu również życzę wszelkiego dobrego, spokoju! radości i zdrowia dobrego - napijmy się
mira 13:20, 31 gru 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Mira, w porze picia kawy (albo herbaty) zapraszam do mnie, chciałam Ci pokazać coś, żeby nie mieć zaległości już 2 stycznia (skoro wtedy ruszamy z ogrodem, edit: ja nie ruszam. Potrzebuję śniegu i aktywności innej).

Było w porze jechania z kotem do wet ups.

Wyjaśniam - ogrodowy spektakl trwa - zobowiązuje do całorocznej aktywności
co tam zobowiązuje albo się to lubi albo nie no i ma to się w sobie
zatem bierne ogrodowanie się liczy - nawet na nartach biegowych może zaświtać jakaś myśl

trzeba formę szykować na narty i do ogrodu - na razie intensywnie myślę jak

Ewo - no najlepszego,ciekawego,dobrego,aktywnego,radosnego,bujnego,zdrowego,przegadanego i szperechanego w cudownych miejscach

po prostu Dosiego Roku !!!!!!
mira 13:22, 31 gru 2018

Radziu2013 napisał(a)
Mircia, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!

Radziu dziękuję, również wszystkiego najlepszego
Niech się darzy wszędzie !