Oczywiście o wiośnie myślę, co roku sadzę różne nowe cebule i zawsze jestem ciekawa co to wyrośnie.
Ja lubię zimę, niby po świętach ale ten czas dla mnie trwa jeszcze cały styczeń.
W lutym mam imieniny z urodzinami więc powodów jest a jest coby umilić czas oczekiwania wiosennego .
Co za oprysk witaminowy robisz?
Dziękuję za zaproszenie jak wiesz plątam się czasem w Twojej okolicy, oczywiście zaproszenie działa w obie strony pamiętaj .
No nie wiem, nie wiem - oczywiście sprawdzałam ma swoje zalety bo ma ok 70 cm więc jakaś niska - a masz nasiona ?
Nasionami się zajmę chyba w pierwszej kolejności - sezon odpalam 2 stycznia .
Czytam najnowszy nr GW - jej ile cięcia w styczniu mam -
moje 2 jabłonki, winorośl,jabłonki rajskie?, klony, brzozy, może tawuły no i o bylinach myślę ale te lepiej zostawić do lutego
do cięcia potrzebna pogoda więc będzie polowanie na suchy i bez mrozu dzień
Czytam, ze sezon zaczynasz 2 stycznia, to plan mamy podobny. Ja zacznę od bielenia drzew potem przecinka i jeszcze dwie rabaty wykosić.
Dziś paprało z nieba więc skupiłam się na sprzątaniu warsztatu i mojego kąta ogrodniczego, od razu mi lepiejWszystkiego jak najlepszego i udanych nagrań w Nowym Roku
przy okazji wyszło, że mam ogród skomplikowany - tak ! wreszcie wiem jaki mam styl w ogrodzie - i tego się trzymam - nie chcę inaczej tak ma być skomplikowanie i już !
hehe dobrze to teraz pisać jak nie ma prac ogrodowych za wiele albo wcale
ok
koniec roku 2018
zanim zajmę się uświadomieniem sobie planów czas na podsumowania
Podsumowanie poczyniłam (nawet dedykacja dla Ciebie jest
Słowo przewodnie takie samo. Od rana leje. Ziemia bardzo spowolniła przyjmowanie wody. Słychać już ciumkanie i plaskanie pod stópkami.
Pozdrawiam
Czyli wam sie nawadnia. A dla mnie drugi suchy rok byl blogoslawienstwem a wlasciwie dla ogrodu.
Tak maja ogrodnicy z tym narekaniem na pogode, juz Capek o tym pisal.
Mira podziwiam Twoj entuzjazm bo ja nie mam sily, zwlaszcza bez slonca. Wczoraj wsadzilam dwie zeszloroczne cebule hipeastrum do doniczek bo juz paki sie wychylily. A kupiona nowa gdzes zgubiam i sie zmarnuje. I tyle mojego ogrodnictwa.