Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 22:41, 29 gru 2018

Bogdzia napisał(a)

Toszka ma racje to nie fytoftoroza, nic mu nie bedzie co najwyzej liscie wczesniej od innych spadną na ziemię. Za to z tyłu widac cos bardziej brązowego , zrób zdjęcie . Skrzypki śliczne.

Bogdzia bardzo dziękuję, oczywiście zrobię i dam znać, może jutro się uda wyskoczyć troszkę do ogrodu.

zapowiadają śnieg

mira 22:48, 29 gru 2018

Milka napisał(a)
I po już..
Czyli trzeba już bardziej o wiośnie myśleć...
Porównania zrobiły na mnie wrażenie, warto do wspomnień sięgać.
Moje 2 rodki identycznie wyglądają, teraz mają wilgoć, bo stale deszcz, ale liście mizerne w kolorze, oprysk witaminowy zrobię, a co mi się nie podoba, ja ścinam, wtedy nowe puszcza, choć wolniej rośnie, pozdrawiamale pozostałe koło 100 są ok, czyli bilans podsumowań na plus
pozdrawiam Mira i zapraszam w sezonie na kawę

Oczywiście o wiośnie myślę, co roku sadzę różne nowe cebule i zawsze jestem ciekawa co to wyrośnie.
Ja lubię zimę, niby po świętach ale ten czas dla mnie trwa jeszcze cały styczeń.
W lutym mam imieniny z urodzinami więc powodów jest a jest coby umilić czas oczekiwania wiosennego .
Co za oprysk witaminowy robisz?

Dziękuję za zaproszenie jak wiesz plątam się czasem w Twojej okolicy, oczywiście zaproszenie działa w obie strony pamiętaj .

mira 22:56, 29 gru 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Donoszę o istnieniu Amaranth 'Mira'. Co Ty na to?

No nie wiem, nie wiem - oczywiście sprawdzałam ma swoje zalety bo ma ok 70 cm więc jakaś niska - a masz nasiona ?
Nasionami się zajmę chyba w pierwszej kolejności - sezon odpalam 2 stycznia .

Czytam najnowszy nr GW - jej ile cięcia w styczniu mam -
moje 2 jabłonki, winorośl,jabłonki rajskie?, klony, brzozy, może tawuły no i o bylinach myślę ale te lepiej zostawić do lutego
do cięcia potrzebna pogoda więc będzie polowanie na suchy i bez mrozu dzień

sylwia_slomc... 23:23, 29 gru 2018

Czytam, ze sezon zaczynasz 2 stycznia, to plan mamy podobny. Ja zacznę od bielenia drzew potem przecinka i jeszcze dwie rabaty wykosić.
Dziś paprało z nieba więc skupiłam się na sprzątaniu warsztatu i mojego kąta ogrodniczego, od razu mi lepiejWszystkiego jak najlepszego i udanych nagrań w Nowym Roku
mira 09:22, 30 gru 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Czytam, ze sezon zaczynasz 2 stycznia, to plan mamy podobny. Ja zacznę od bielenia drzew potem przecinka i jeszcze dwie rabaty wykosić.
Dziś paprało z nieba więc skupiłam się na sprzątaniu warsztatu i mojego kąta ogrodniczego, od razu mi lepiejWszystkiego jak najlepszego i udanych nagrań w Nowym Roku

Sylwia dziękuję za życzenia , Tobie również serdeczności no i grande finale
mira 09:56, 30 gru 2018

Danusia na pierwszej stronie popełniła art polecam
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/546-co-lubimy-miec-w-ogrodzie

zdjęcia wspaniałe - można się delektować

przy okazji wyszło, że mam ogród skomplikowany - tak ! wreszcie wiem jaki mam styl w ogrodzie - i tego się trzymam - nie chcę inaczej tak ma być skomplikowanie i już !

hehe dobrze to teraz pisać jak nie ma prac ogrodowych za wiele albo wcale

ok

koniec roku 2018

zanim zajmę się uświadomieniem sobie planów czas na podsumowania

przeglądam zdjęcia
Gardenarium 13:15, 30 gru 2018

Rekordzistka prac ogrodowych, no weź trochę odpuść...

Instagram Ogrodowiska
mira 13:19, 30 gru 2018

Dobra odpuszczam, podsumowanie roku zrobię kiedy indziej
Będzie krótkie - słowo przewodnie susza - nuda jednym słowem.
Gruszka_na_w... 13:33, 30 gru 2018

mira napisał(a)
Dobra odpuszczam, podsumowanie roku zrobię kiedy indziej
Będzie krótkie - słowo przewodnie susza - nuda jednym słowem.

Podsumowanie poczyniłam (nawet dedykacja dla Ciebie jest
Słowo przewodnie takie samo. Od rana leje. Ziemia bardzo spowolniła przyjmowanie wody. Słychać już ciumkanie i plaskanie pod stópkami.
Pozdrawiam
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gabriela 13:48, 30 gru 2018

Czyli wam sie nawadnia. A dla mnie drugi suchy rok byl blogoslawienstwem a wlasciwie dla ogrodu.
Tak maja ogrodnicy z tym narekaniem na pogode, juz Capek o tym pisal.
Mira podziwiam Twoj entuzjazm bo ja nie mam sily, zwlaszcza bez slonca. Wczoraj wsadzilam dwie zeszloroczne cebule hipeastrum do doniczek bo juz paki sie wychylily. A kupiona nowa gdzes zgubiam i sie zmarnuje. I tyle mojego ogrodnictwa.