Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

anka_ 23:17, 10 gru 2018

mira napisał(a)
To się porobiło ze śnieguliczką
Miro ta twoja śnieguliczka spać mi nie daje... A nie kupowałaś jej przypadkiem na jakiejś wystawie? Bo mi do Marleen pasuje. Porównaj swoje fotki i te z linku ...
https://www.sproutswyo.com/store/p65/Marleen_Snowberry.html

PS Stroik cudowny, a te saneczki rozbrajające.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
mira 23:20, 10 gru 2018

na furtce powiesiłam doniczki z gałązkami - co dołożę nie wiem ale to za tydzień

to tyle relacji z ogrodu
zmykam na chwilę, może spadnie śnieg - dla urody i dla wody

pozdrawiam
mira 23:24, 10 gru 2018

anka_ napisał(a)
Miro ta twoja śnieguliczka spać mi nie daje... A nie kupowałaś jej przypadkiem na jakiejś wystawie? Bo mi do Marleen pasuje. Porównaj swoje fotki i te z linku ...
https://www.sproutswyo.com/store/p65/Marleen_Snowberry.html

zupełnie nie pamiętam bo już kilka lat chyba - ona zupełnie mnie w sezonie nie przyciąga tylko o tej porze

podobna, ale nazwy mogą być różne w różnych krajach już się przekonałam - śnieguliczek w ogrodzie nigdy dość to małe krzaczki te odmianowe
anpi 01:14, 11 gru 2018

Fajnie Cię poniosło z tymi dekoracjami...
mira 12:47, 11 gru 2018

anpi napisał(a)
Fajnie Cię poniosło z tymi dekoracjami...

brakuje mi coś weny, wkładam te gałęzie na razie skoro pogoda sprzyja

a przy okazji koleżanka z forum robi śliczne dekoracje szydełkowe
i ma piękny taki prawdziwy wiejski ogród - taki jak lubię

zatem za Sylwią podaję link obejrzyjcie

https://vod.tvp.pl/video/rok-w-ogrodzie,extra-08122018,40009856
mirkaka 13:35, 11 gru 2018

cofam się i cofam aż doszłam do strony 1066.

piszesz -" tak muszą gwoździe zardzewieć, rzuciłam je na ziemię i juz po paru dniach je łapało, jak wbiłam do ziemi przy korzeniach hortensji to myślę że tam pordzewieją a efekty zobaczę już w kolejnym sezonie
choć nigdy nie będę wiedzieć co przeważyło bo sypie im igły, odpowiednio karmię, jeszcze dałam gwoździe - no co jeszcze mogę "

Ja powbijałam ogromne gwoździe pod hortensje, jednak za rok nie były bardziej niebieskie niż zawsze, dlatego w następnym sezonie podlałam koloryzatorem, siarczanem glinu i to dopiero dało piękne niebieskie wybarwienie.

Sebek 17:00, 11 gru 2018

Super te dekoracje na parapetach - u mnie maja za duży spadek, wiec pierwszy raz wianki zawisną w oknach No i na drzwiach ofkors
Gruszka_na_w... 17:52, 11 gru 2018

Ależ Ci wszystko porosło przez te 10 lat! Wciąż trudno mi uwierzyć, że rośliny potrafią tak wystrzelić.
Zimowa odsłona śnieguliczki bardzo mi się podoba.
Foremek mam kilkanaście, ale podobnie jak Sebek, po 10 minutach wykrawania ograniczyłam się do gwiazdek i serduszek. Do wariacji potrzebne są chyba małe dzieci pod ręką.
Zazdroszczę tego, że pogoda pozwala Ci pobawić się w ogrodzie. U mnie już jest ciumkowato, ale nie narzekam na nadmiar wilgoci, bo wciąż pamiętam o letniej suszy. Nie mogę się wstrzelić z dekoracjami, ale nic to. Jeszcze jest czas.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
sylwia_slomc... 18:02, 11 gru 2018

Mira niesamowite te foty porównawcze
Tamaryszek 13:36, 14 gru 2018

Podobają mi się dekoracje na parapetach, ekosmutne, ale ładne. Zresztą z białymi bombkami też. Dzięki za info o koncertach, niestety, wszystkie daleko ode mnie.
Czy możesz mi napisać, jak Ci się sprawuje ośmiał? Jak z jego urodą w ciągu całego sezonu?