Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 22:37, 04 lut 2019

Pszczelarnia napisał(a)

Nawet nie ma się jak pożywić i zerwać czegoś. A pomyśleć, że raz z Dzidką w jednym ogrodzie oceniałyśmy wartość smakową czarnych porzeczek na krzaczku. Krzaczków było miliony i nikt ich nie obrywał. A teraz jeden krzaczek (Dzidka "z listka" korzeniła) rośnie u mnie (współcześni łowcy roślin - plant hunter).

Taka kuźnię trzeba by raz w życiu zobaczyć, chyba... .

spodobało mi się plant hunter

no właśnie przejrzałam fotki i rzeczywiście raz wystarczy
takich kuźni jest więcej
ja myślę że choć raz chciałabym pojechać na Chelsea Flower ale stale mi szkoda kasy no i jak pomyślę ile tam ludzi to chyba jest zniechęcające - no ale to jest mekka
mira 22:38, 04 lut 2019

Basilikum napisał(a)

to ja w tyle bo mi tylko 2 godziny zobaczymy jak bedzie jak sie ogrodowe prace zaczna

Mira ale super relacja, dziekuje Kilka rzeczy bym od razu skopiowala

Jak biegacie to i formę macie od razu wlecicie do ogrodu i fruuu będzie zrobione
mira 22:41, 04 lut 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Koryta do mnie przemówiły, chyba się rozejrzę.

Dziękuje za relację - uskrzydla osoby z podciętymi skrzydłami.

Ja tu celowo się zagaduję coby moją duszę umęczoną jakoś ogarnąć a jak Ci ciut skrzydła podniosę to już lżej.

Niby nic w ogrodzie jeszcze się nie robi ale ile jest wirtualnej roboty - och
no i kiedy jak nie teraz.
Rok w ogrodzie już kończę - śmigłam prawie i będę sobie czytać teraz na bieżąco i z notatkami i zerkaniem w kompa.
sylwia_slomc... 22:47, 04 lut 2019

mira napisał(a)

te cegiełki tak postawione fajnie wyglądają jak domki - to co kombinujesz coś?

Pokombinowałabym z miłą chęcia tylko u mnnie problem ze srokami, które jak tylko w pojemniku na dużym ogrodzie wsadzę rojniki to mi wyrywaja i roznosza gdzie chcą, a potem znajduje w gunnerze, albo hortensjach nasadzone. Te co mam w gruncie ich nie interesują, nie wiem od czego to zależy. W podwórku mam w bucie i w workach po kawie posadzone
mira 22:47, 04 lut 2019

Wracając z wakacji zimowych co robi ogrodnik? oczy ma dookoła głowy i widzi okazje
kupiłam haczyk - bedę na sznurku na nim zioła suszyć

muzyczny akcent na choinkę konieczny zwłaszcza że cena mnie zmusiła do zakupu

a że lubicie oglądać nowości to nie pokazywałam co dostałam pod choinkę

piękny album, pięknie wydany, zadziwia mnie jak kilka wieków wstecz malowano kwiaty z jaką precyzją
bukiety są z rożnymi kwiatami niekoniecznie takimi które kwitną w tym samym czasie
popatrzyć można

mira 22:49, 04 lut 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Pokombinowałabym z miłą chęcia tylko u mnnie problem ze srokami, które jak tylko w pojemniku na dużym ogrodzie wsadzę rojniki to mi wyrywaja i roznosza gdzie chcą, a potem znajduje w gunnerze, albo hortensjach nasadzone. Te co mam w gruncie ich nie interesują, nie wiem od czego to zależy. W podwórku mam w bucie i w workach po kawie posadzone

to może trzeba jakieś tam przeszkody powsadzać z cegiełek żeby gładko nie było
mira 22:54, 04 lut 2019

Jutro kropię oczy to mnie tu chwilkę nie będzie
tak więc pokażę co przez kilka godzin z małego trawniczka uzbierałam i okolicznych rabatek - oczywiście korzystając z okna pogodowego jakie teraz było

trawniczek wypucowany do pierwszego wiatru na rabatach liście leżą i tak może zostaną bo nie mam czym ściółkować niestety, kompostu na wiosnę brak
ziemi w workach nie chcę , ścinki potrzebne na ścieżki

i zagadka ilu ludzi pracowało w tym ogródku nad tym trawniczkiem

nagroda będzie - koleja relacja z fajnego ogrodu ale na razie oczy muszę opanować

pozdrawiam
sierika 23:25, 04 lut 2019

Podkuruj oczy, bez nich życie mało zachęcające, album bardzo ciekawy.
m_gocha 23:32, 04 lut 2019

Piękne fotki pięknego ogrodu... Nawet nie wiem, które zdjęcie mogłabym zacytować bo nad każdym wzdycham okropnie
Cudne te kamienne koryta, rabaty bylinowe i cudna łączka... że już o drzewie na płasko prowadzonym nie wspomnę
A i haczyk całkiem, całkiem gustowny

U mnie w ogrodzie cały śnieg spłynął po sobotnim halnym. Wczoraj w cieniu było +14. Ziemia zamarznięta a wierzchem woda chlupie
Trochę zazdroszczę prac ogrodowych, ale już bliżej niż dalej
Pozdrawiam
Wendy79 23:36, 04 lut 2019

Przeniosłaś mnie znowu, Miro, w cudowny świat angielskich ogrodów. Jest moim marzeniem, żeby kiedyś móc tam się znaleźć. Obawiam się, że nie potrafiłabym wyjść z takiego ogrodu, skoro i z Wojsławic mam problem Tymczasem czekam na pierwsze wysiewy. Już niedługo. Właśnie kalendarz księżycowy przeglądam.