Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

sylwia_slomc... 23:44, 04 lut 2019

Grabki są trzy, ale cos mi się widzi, że to Ty sama?
Anitka 10:54, 07 lut 2019

mira napisał(a)

Krzesełko potrzebuję solo postawić tak gdzieś w ogrodzie a stoliki to inna bajka choć jak spotkam jakiś idealnie pasujący kto wie.
Nie chce Cię martwić ale te cebulki tak mają muszą być jedrne jak kupujemy nie mogą być wyschnięte a ja pamiętam, że takie dawniej kupowałam bo myślałam że takie mają być. Jak kupiłaś dużo to z pewnością jakaś część się pojawi i to z pewnością niebawem.

Oj, tam, najwyżej poczekam na nie dłużej, a w tym roku zaliczę ryneczek na pocieszenie

Cudna relacje, na korytkach zatrzymałam się dłużej, bo przytargałam na jesień jedno duże i czeka na obsadzenie na wiosnę. Chyba ma otoczenie dobre, tylko wypełniacze trzeba mu dodać.

Stawiam, że pracowała w ogrodzie jedna osoba, bo ogrodnik to musi na początku sezonu wszystkie narzędzia wypróbować.

Pszczelarnia 11:21, 07 lut 2019

Pracowałaś Ty!

O album mnie zaciekawił, bardzo.

Anda 12:23, 07 lut 2019

Też myślę, że tylko Ty
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
abiko 12:26, 07 lut 2019

Piekny ogród i ile inspiracji. Łąka obłędna.. Wiedziałam, że Sylwi się spodoba. Rojniki.. co tutaj mówić.. nie mam takich koryt.. ale inspiracje świetne
Bogdzia 10:24, 08 lut 2019

Cudna relacja , ogladam juz trzeci raz. W tym roku pewnie dalszy ciag Twoich ogrodowych pielgrzymek.
Dorota123 20:46, 08 lut 2019

Krzesełko ogrodowe nabyłaś bardzo ładne, no może inaczej- takie inne niż te co do tych czas widziałam. Bacznie mu się przyjrzałam i im więcej patrzyłam tym bardziej mi się podobało.
Znów byłaś w pięknych ogrodach, te ścieżki i schody mają tam cudowne. Nasadzenia roślinne takie, że można się w nich zanurzyć i nie wychodzić z nich przez długi czas. Przyglądałam się widokom i stwierdziłam, że trudno było by mnie z tego ogrodu wygonić.

Nie pokazałaś żdnego tortu, a bardzo ciekawa byłam jak Ci wyszedł.
Gruszka_na_w... 21:00, 08 lut 2019

Oj, od tych obrazków aż trudno oczy oderwać.
Czy ja już pisałam, że uwielbiam czytać Twoje sprawozdania z podróży?
Mają w sobie zawsze to, co najcenniejsze- Twoje subiektywne spojrzenie i uwagi. Niepowtarzalne.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Mala_Mi 04:04, 09 lut 2019

Ale się tu dzieje.. mus wrócić na spokojnie ..

Zimą tez mam brak czasu.. to już chyba wiek.

Skończyłam robotę na poniedziałek i śmigam na nartki. Będe spać chwilę w aucie.. nawet nie ce mi się jechać bo najchętniej to bym po prostu poszła spać Niestety zima też szybko sie kończy i szkoda.. ... trza sie ruszyć ..

A grabie obstawiam, że tym razem 2 osoby grabiły.. 2 taczki i dwa grabie.. co prawda tak też robię sama, ale Ciebie o to nie podjerzewam.
Urszulla 09:31, 09 lut 2019

mira napisał(a)
Jutro kropię oczy to mnie tu chwilkę nie będzie
tak więc pokażę co przez kilka godzin z małego trawniczka uzbierałam i okolicznych rabatek - oczywiście korzystając z okna pogodowego jakie teraz było

trawniczek wypucowany do pierwszego wiatru na rabatach liście leżą i tak może zostaną bo nie mam czym ściółkować niestety, kompostu na wiosnę brak
ziemi w workach nie chcę , ścinki potrzebne na ścieżki

i zagadka ilu ludzi pracowało w tym ogródku nad tym trawniczkiem

nagroda będzie - koleja relacja z fajnego ogrodu ale na razie oczy muszę opanować

pozdrawiam

Najbardziej lubię takie foty. Czyściutko masz. Pytanie jak kręgosłup odczuł pierwszą pracę.

Spodobał mi się też pomysł na haczyk do wieszania ziół lubię takie praktyczne rozwiązania.