Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 21:22, 11 mar 2019

Anda napisał(a)
Miro, nie martw się, polepsz sobie humor i kupuj floksy

Bratki w donicach prześliczne. Bardzo lubię te duże. U nas są tylko na wiosnę. Moje donice zajęte jeszcze przez bratki/fiołki z jesieni. Kwitną cały czas i żal mi je wymieniać na nowe

Wybrałam floksy ale dodzwonić się nie mogę.
Niesamowite masz bratki ale w jesieni się młode wsadza to i teraz są.

Jak dobrze że jesteś.

Mam taką donicę z różami które wsadziłam w doniczkach. O dziwo przezimowały i na dodatek puszczają listki. Miałam zamiar je wysadzić z tych doniczek, kompostu dać i posadzić. Ale nie wiem czy ruszać ?

To są maleńkie jakieś różyczki takie miniatury kupowałam po 6 zł chyba jak pelargonie

ruszać czy nie ?
sierika 21:25, 11 mar 2019

Ruszać ale poczekaj jeszcze trochę, są w doniczkach więc nie ma sie co spieszyć. Jaka ta pergola, uchyl rąbka tajemnicy")
Floksy to skąd z piwonii? to raczej maila ślij, nie złapiesz faceta raczej.
Doczytałam o pergoli, będzie klimatycznie.
mira 21:36, 11 mar 2019

Pszczelarnia napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/353-ogrody-angielskie-tajemniczy-ogrod-w-great-brington/photos

To był piękny klimatyczny ogród.

Dziękuję za przytoczenie tego ogrodu. Czytałam kiedyś relację więc znam ten art. A teraz sobie pooglądałam raz jeszcze.
Cuuuudowne laki, białe orliki, sadzonki pelargonii i ta szklarnia - no rewelacja. A donice...to taki naprawdę angielski ogród.
Ja dziś jestem jak ten zatroskany aniołek .
mira 21:38, 11 mar 2019

Urszulla napisał(a)

Coś w tym jest. Tez nie lubię sztucznych kwiatów, tych popularnych ale bywają niektóre piękne. Rzeczywiście czeka sie wiosną na kolorki.
Ja w tym roku spokojnie witam wiosnę. Cudowne też miałam jasnoniebieskie bratki. Chyba mam pociąg do pastelowych kolorów. Ale rozmowy na forum o kolorach może być trudne. Każdy ma swoje zachcianki

Dlaczego te że lubimy inne kolory to jest normalne. Akurat ja lubię pastelowe kolory wiosną za to latem to już mocniejsze. A moja sąsiadka lubi mocne kolory
oglądała moje bratki i pokazała mi swoje - same ciemne - ale jakie cudne
mira 21:40, 11 mar 2019

kasiek napisał(a)
Piękna bratkolandia! I krokusowe łączki jakie urocze

Bratkolandia dobre Pewnie początkiem kwietnia kupie kilka takich na jakie czekam ale nie u mnie. Mam tez bylinowe i tez czekam na nie.

mira 21:41, 11 mar 2019

AgnieszkaW napisał(a)
Są, są bratusie i stokrotusie, no i jeszcze inne "tusie"

A są są teraz pod śniegiem muszą wytrzymać.
mira 21:44, 11 mar 2019

sierika napisał(a)
Ruszać ale poczekaj jeszcze trochę, są w doniczkach więc nie ma sie co spieszyć. Jaka ta pergola, uchyl rąbka tajemnicy")
Floksy to skąd z piwonii? to raczej maila ślij, nie złapiesz faceta raczej.
Doczytałam o pergoli, będzie klimatycznie.

No ale nie lepiej wsadzić wcześniej zanim będą rosły bo liście galopują za tydzień będzie w listkach.

Pergola jest mała zwyczajna - dwie kratki po bokach i górą łuczek - to ma być w przejściu - miałam problem bo nie wiedziałam czy kupić z prostym czy z łuczkiem, ta z prostym jakas japońska mi się zdawała a to nie pasuje mi do miejsca.
mira 21:45, 11 mar 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
MirecZko czytam, że masz straty po nocy w ogrodzie, mam nadzieję, że nie takie których nie da się naprawić. Współczuję, ciężką noc mieliśmy

No nie da się naprawić ale to tylko ogród.
Anda 21:52, 11 mar 2019

mira napisał(a)

Mam taką donicę z różami które wsadziłam w doniczkach. O dziwo przezimowały i na dodatek puszczają listki. Miałam zamiar je wysadzić z tych doniczek, kompostu dać i posadzić. Ale nie wiem czy ruszać ?

No ja mysle, ze ruszac i to teraz, natychmiast. Jak beda mialy duzo lisci, to korzenie nie nadaza z pobieraniem wody, wiec wczesne sadzenie wskazane. Korzenie beda mialy choc troche czasu na rozrosniecie sie Podlewanie wiem, ze bedzie, ale nie wiem jaka bedzie wiosna
Wygladaja na bardzo wigorne. Sniczniutkie. Przycielabym je nawet jeszcze troszke
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 22:00, 11 mar 2019

Ide ogladac linka
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies