Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Aurelllia 23:31, 12 mar 2019

Mirko współczuję straty jabłonki Wiem co czujesz, bo przezyłam to samo zeszłego lata - przyszła ogromna nawałnica z wiatrem i połamało mi moją starowinkę doszczętnie Konary leciały jedna po drugiej. Została jedna gałąź i za kilka dni była powtórka.... Został sam kikut i podjęłam decyzję o wycięciu Taka pustka się zrobiła bez niej - teraz już przywykłam do tego widoku, ale na początku kompletnie nie mogłam. Tak jak Twoja była porosnięta bluszczem, a na wiosnę sikorki i szpaki miały w niej swoje gniazda .....
kasiek 21:20, 13 mar 2019

O kurcze, ale trzeba otrzeć łzy i iść dalej... Zawsze będzie coś, życie ma taki smak. Za to donice masz przepiękne
mira 21:33, 13 mar 2019

Milka napisał(a)
Współczuję straty, też ostatnie 2 noce nie spałam, całe szczęście tylko bajzel bez strat, ale jak bym na jesień podcinki nie zrobiła, miałabym o wiele gorzej. Doniczka z wiosennym kwiatkiem, zachwyca
mira 21:39, 13 mar 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Mira, zobacz bratkowo u Marieke. Dla rozjaśnienia chmurnych chwil.

A tak to jest lekarstwo - pogapiłam i mnie przekierowało so Sarah no ta ma takie za jakimi się na próżno rozglądam - ale, jak takie nasiona dopadnę....no!

Ha a ja sie tych z giełdy wypytywałam czy są bratki wczesne i późne - dziwili się co chcę a ja już wiem - kiedyś takie w W-wie widziałam ale nie po 1 zł

W ub roku 19 marca było tak i to się ciagło do początku kwietnia
a teraz na niedzielę jakis upal się zapowiada

Gardenarium 21:43, 13 mar 2019

Obowiązkowo do Cię zaglądam. Bo lubię.
Zeszły rok potem był fajny, lubię upały i słońce.

Instagram Ogrodowiska
mira 22:16, 13 mar 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Dobrze, że jest Monty i przynosi Ci ukojenie. Ze stratami zawsze trudno się pogodzić. Zwłaszcza drzew, bo tak długo się czeka, żeby urosły.
Pozdrawiam serdecznie.

Tak Monty działa na mnie kojąco
Na instagramie pokazał ciemiernika ‘Ballard’s Black’ - fajny
mira 22:17, 13 mar 2019

Gardenarium napisał(a)
Ja też się bałam..głownie o szklarnię. Ale na szczęście stoi.
Tylko trochę narcyzów mi połamało i fruwały po drodze.

No szklarnia najważniejsza - masz cudowną

Wendy79 napisał(a)
No niestety, czasami pozostaje nam tylko na koniec pomyśleć o nowych floksach i daliach...

i pomyślałam może w piątek paczka przyjdzie

paniprzyroda napisał(a)
Bratulkowo i u mnie się zaczyna. Przykra strata, mnie wichura dwa lata temu złamała buka pendulę, byłam zła.. posadziłam w tym miejscu jabłoń ozdobną. Dziś w lesie em miał co szacować, wiele drzew powalonych.

A wiesz że też pomyślałam o jabłonce, dzisiaj m. wyciął i zrobił się nowy krajobraz i wiem że muszę poczekać aż wszystkie liście się pojawią żeby ocenić co będzie pasowało w to miejsce

Katkak napisał(a)
S,koda steasznie tej śliwki, ale na to już wpływu nie ma. Miruś, a da się tak zrobić żeby bluszcz tam został? W sensie korzeń i choć trochę pędów? Bo on już zaprawiony w bojach, szybko śmignie jak dssz mu jakąś podporę i stworzy osłonę tarasu. Może jakąś zmyślną krateczkę mu dać żeby porasrał? Tak głośno myślę.

Początkowo tak myślałam, obejrzałam korzenie czyli to co się złamało i okazalo się że pękły grubaśne pędy-konary wręcz bluszczu - jakoś mi się odechciało - zeźlił mnie Myśl głośno zawsze

mirkaka napisał(a)
Czytam o wichurach, strachu i szkodach.
No popatrz, a ja mieszkam na północy i u nas silne wiatry są często, i teraz też wiało mocno, ale nie tak jak u Was tam na południu.
Tak, taka noc pełna strachu jest okropna, współczuję, trzeba jak najszybciej zapomnieć.

No szybko się zapomina, wiem jakie masz wiatry, u nas była wichura, taki klimat pewnie nie ostatnia

Milka napisał(a)
Współczuję straty, też ostatnie 2 noce nie spałam, całe szczęście tylko bajzel bez strat, ale jak bym na jesień podcinki nie zrobiła, miałabym o wiele gorzej. Doniczka z wiosennym kwiatkiem, zachwyca

Dzisiaj m. wycinał i przez ogród ciągnął jaki bajzel ....
mam 2 nowe doniczki

mira 22:22, 13 mar 2019

Aurelllia napisał(a)
Mirko współczuję straty jabłonki Wiem co czujesz, bo przezyłam to samo zeszłego lata - przyszła ogromna nawałnica z wiatrem i połamało mi moją starowinkę doszczętnie Konary leciały jedna po drugiej. Została jedna gałąź i za kilka dni była powtórka.... Został sam kikut i podjęłam decyzję o wycięciu Taka pustka się zrobiła bez niej - teraz już przywykłam do tego widoku, ale na początku kompletnie nie mogłam. Tak jak Twoja była porosnięta bluszczem, a na wiosnę sikorki i szpaki miały w niej swoje gniazda .....

No właśnie trzeba oswoić nowy widok

kasiek napisał(a)
O kurcze, ale trzeba otrzeć łzy i iść dalej... Zawsze będzie coś, życie ma taki smak. Za to donice masz przepiękne

No otarłam i idę dalej oczywiście ale zła jestem
mira 22:24, 13 mar 2019

Coś pokręciłam

Wszystkim bardzo dziękuję za ogrodnicze wsparcie

mira 22:27, 13 mar 2019

Gardenarium napisał(a)
Obowiązkowo do Cię zaglądam. Bo lubię.
Zeszły rok potem był fajny, lubię upały i słońce.
,

Danusiu to bardzo mile co piszesz.

Tak potem od razu były upały ale u mnie nie było fajnie - w kwietniu i maju bez deszczu i mocny fen wiatr - wnerwiało mnie to.

Ja Cie rozumię że zeszły rok był fajny a jaki ten będzie super

mam pytanie - co zrobić z wielka kupą ściętego bluszczu - czy to w mielarkę i na kompost - czy jako ściółka - czy z tego może odbić coś i będę miała choć gdzie bluszcz?