Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

sylwia_slomc... 23:03, 09 cze 2019

Śliczny przegląd bodziszkowy Też sie musze pozegnac z bratkami, ale na razie nie mam nic w zastępstwie, mus się wybrać do miasta
Urszulla 14:57, 10 cze 2019

Jak dużo różnych bodziszków masz. Możesz pokazać wielkość roślin dla porównania. U mnie te fioletowe są wysokie i się pokładają. Różowy jest niski kompaktowy, fajny na obwódki.

Śliczne bukieciki
Basilikum 17:46, 10 cze 2019

oj tak bodziszkowo pieknie i piwonie tez masz cudne
a kubeczki kwiatowe super
Gardener27 21:25, 10 cze 2019

Kolejny trudny rok dla ogrodu. Po fali opadów i zimna nastały tropiki, węże i konewki wróciły do łask ... ech.

Z bratkami pożegnałem się już dawno a myślałem że będą cieszyć długo moje oczy. Trzy dni ciepła i były ugotowane, doniczki szybko opustoszały i trzeba było zapełniać je od nowa.

Piękne masz te skrzynie i poletka z warzywami, mnóstwo pracy ale ile przyjemności. Kapustnych u Ciebie nie widzę, posiadasz ?

Podoba mi się przejście łączące stary ogród z nową częścią. Ciekaw jestem jak je zaadaptujesz, masz już jakieś pomysły ?

Aaa ...i niedosyt czuję zdjęć z jagodnika

sierika 21:29, 10 cze 2019

Napisałam na pw jakie cuda u Ciebie
abiko 09:04, 12 cze 2019

Masz sporą kolekcję bodziszków, które też lubię
U mnie z daliami tak samo.. prawie nic nie mam.Nie wyszła, żadna, którą kupiłam.. zgniły w ziemi
Trudno.. co zrobię..i lilie.. też mam przerzedzone mocno.

Warzywniak jest super.. to jest właśnie ta część, której mi brakuje
Pszczelarnia 17:00, 12 cze 2019

A znalazłam dalię dla Ciebie 'Bohemian Spartacus' - dopiero teraz - widzę, że nie wysłałam. Wsadzić ją do doniczki?
ElaS 17:28, 12 cze 2019

mira napisał(a)

troszkę poleniuchowałam
skoro kilka metrów kosmosów mi zalało to trafiły mi się z kosmosami filiżanki - mam kawkę na pocieszenie

Zazdraszczam i kawki i oprawy. Urocze
mira 22:58, 13 cze 2019

Upał, skwar, sucho, komary, podlewanie, pielenie i wszystko kwitnie - jest kolorowo aż za bardzo

i w takiej aurze bujności, kwiecia mam masę pracy w ogrodzie i działam

Sylwia - przegląd bodziszkowy zrobiłam kiepski tak se myslę, bez opisów i bez pokazania kępki - nie wszystkie są "porządne" - mam śliczne ale w tym upale się rozłożyły i je wycięlam mają odrosnąć

Z bratkami się pożegnałam no nie wszystkie, ale te glówne tak i do niczego moje nasadzenia buu

Ula - no właśnie musiałabym pokazać krzaczki - już niewykonalne - teraz nie mam czasu na fotki wybacz

Iza - za bodziszka bo takiego nie mam akurat

Gardener - kapusty nie mam - może kiedyś, fotki będą na razie ogarniam całość doniczki mi dały w kość aa po deszczach majowych nie mam jeszcze wyplewione - ogarniam ogród, doniczki,warzywnik, jagodnik i nową ściankę na domku bo mi m wymienił półki

Abiko - częśc dalii miałam w donicach, miałam w tym roku rekordową ilośc dalii k 80 - no i sporo straciłam nie liczę - policzę te co wyrosną i zakwitną - przekonałam się do dalii w donicach

Pszcz - dalię prosze daj do doniczki - ja też kilka dni temu dalie w donice wsdzałam - moja Bohemian...poległa wygniła

Teraz dni są za krótkie a noce jeszcze bardziej

pozdrawiam Was serdecznie

mira 21:53, 25 cze 2019

Sezon ogórkowy jak nic - nic nie piszecie wcale się nie dziwię - w takim upale sie nie da

choć wieczorami siedz3 w ogrodzie do 22 i podlewam albo łapię oddech po upalnym dniu no i cieszę się długimi wieczorami
radość ciut ograniczona komary brrrrrrrrrrrrrrrrrr

wczoraj się zmobilizowałam i porobiłam trochę zdjęć wcześnie rano - chcę wstać przed wschodem ale mi się to nie udaje

ogórki już jem wiec sezon ogórkowy jak nic

w skrzyniach wreszcie busz

bez nagietek się nie da obejść

i bez podjadania też malinki są

groszek

sezon cukiniowy rozpoczety