Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 16:44, 11 gru 2019

Nigdy nie wiem kiedy ciąć przywrotnik , zawsze mi jeszcze żal i tnę za późno

nie odstępuję od moich dalii bo zaczynają już kwitnienie - kto je uprawia i uwielbia jakie to doznania jak się rozkwita zwłaszcza jakaś nowość

Basilikum 16:49, 11 gru 2019

Mira siedze z nosem przylepionym do szyby juz od kilku dni i podziwiam no dobra czasami musze troche dystansu nabrac wiec troche od tego monitora sie odklejam Nic nie pisze, bo slow brak
masz przepiekny ogrod, teraz to jeszcze bardziej nie moge sie doczekac marca i emisji
No tak bardzo bym chciala w przyszlym roku Ciebie odwiedzic albo Danusie. Zobaczymy co sie uda. Wakacyjnych planow nie mamy, bo ieiwem jak z urlopem bedzie.
Jak tak sie napatrzylam to juz wiem, ze koniecznie musze wiecej krzewow i drzew posadzic i to bedzie moj ce na przyszly rok.A reszte to juz u mnie
Narazie spisuje sobie u Ciebie, Ew dwoch, Dany i tu i tam nazwy, rozmyslam i przymierzam gzie i co.
mira 16:52, 11 gru 2019

lantana pięknie narasta w donicy i jest już do pierwszego przymrozku - gdybym miała oranżerię na przechowywanie..

pierwsze straty po suszy i upałach - mały rh który miał kilka lat

do ogrodu nie da się już wejść - za każdym razem trzeba złożyć co najmniej noblowski ukłon i nawet mi się to podoba jak patrzę na gości
w końcu decydujemy po prawej pęcherznicę wyciąć na odmłodzenie - póxniej po deszczach się rozłoży

pieris o dziwo pięknie przyrósł

mira 17:30, 11 gru 2019

porzeczki bardzo lubię, zajadamy się, ciasto też dobre, nie wiem czy eksperyment z kokosem był dobry

oczywiście party cukiniowe musiało być - super mi się udały

niamciu niamciu
wydrążona, farsz z ryżem i rybą albo jakiś warzywny jakikolwiek - każdy dostał taką połowę -

wyprawa z koszykiem po warzywka to cudowny obowiązek

ten melon czy arbuz był pod specjalnym nadzorem - niestety coś go pdjadło
Anda 17:36, 11 gru 2019

Chłonę... i obrazy, i słowo pisane
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mira 17:37, 11 gru 2019

połowa lipca
cynie

dalie

agapanty zaczynają

mira 17:42, 11 gru 2019

doczekać się...eh

nigdy nie jadłam kwiatów cukinii smażonych w cieście - tym razem znów zagapiłam się

aksamitki są piękne i kropka !

pachnące selerki
sylwia_slomc... 17:47, 11 gru 2019

Smakuję i obrazy i warzywnik i jagodnik, uwielbiam jak w ogrodzie jest tak gęsto, bujnie, że rośliny wypełniają przestrzeń i nawet kłaniać się mogę do ziemi byle tak było właśnieAch te dalie....
mira 17:58, 11 gru 2019

za mało mam wody - o tym już było

pysznogłówki - z liści nie robiłam herbaty a pewnie warto

żeleźniaki lubię w tej zieleni

tps://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/196/1967814/original.JPG[/img]
to są te hortensje na które mają przykazane przebarwienie się

mira 18:08, 11 gru 2019

podróż ogrodowa wiosenna wykazała że żyrandol w ogrodzie niezbędny jest - zdobyłam skromny ale mi się podoba

dostałam od córki - w jakim torfie te naparstnice były - eh

hortensje

liliowce i stipa no może to dobre

kiedy wydałam białą odentkę z ogrodu, potem różową , a tą dostałam więc z grzeczności posadziłam - no i nastąpiła jakaś nowa odsłona