Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 23:05, 13 mar 2020

mirkaka napisał(a)
Mireczko, tak pięknie pokazany Twój ogród, nie wiedziałam że jest taki duży. Ale przede wszystkim masz w nim przepięknie, właśnie zagospodarowany ze smakiem każdy centymetr, aż pozazdrościłam
Niedosyt pozostał, za mało, za krótkie ujęcia, chciałoby się na żywo zobaczyć to Twoje królestwo

Mirka bardzo dziękuję, zapraszam , kiedyś nastanie normalność tak myślę
mira 23:09, 13 mar 2020

Wiolka5_7 napisał(a)

Paskudy jedne
Ja mam posadzone czosnki w doniczkach,wiec o nie się nie boję....slyszałam ,że potrafią te koszyczki przegryźć....wiec jedyna opcja to sadzenie w tych doniczkach po roślinach i w sumie za darmo....teraz to zbieram wszystkie...

To dobrze ,że nie wszędzie u Ciebie buszują....u mnie w jednym miejscu narazie....mam nadzieję,że coś zostanie do podziwiania
To czekamy

Czosnki to chyba nornice nie zajadają, nimi się nie przejmuję, koszyczki miałam przegryzione albo od góry włażą.
A o doniczkach myślałam że w donicach, w doniczkach pewnie można tylko trzeba w nich zrobić szpary żeby cebula się nie zaparzyła.kiedyś ktoś pokazywał jak fajnie wykorzystał te donice własnie.
Gardenarium 23:11, 13 mar 2020

Ja podobnie, żyję strachem i obawą..co zrobię ?
Tyram w ogrodzie, ale tak nie cieszy...to wcale.

Instagram Ogrodowiska
mira 23:16, 13 mar 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Kobieto małej wiary.
I bez oglądania tego odcinka wiedziałam, że nigdy nie postawiłabyś tej budowli na łysym trawniku, przy tujach, tuż obok miejsca wypoczynkowego sąsiadów.

Kilka lat temu pokazywałaś loteryjkę obrazkową, którą bawisz się z wnuczką. Już wtedy obstawiałam, że wyrośnie z niej pasjonatka ogrodnictwa i dziecko ciekawe świata przyrody.

Domek małej ogrodniczki ginie wśród zieleni. I to jest ta zasadnicza różnica.

Tęsknię do czasów, kiedy dzieci sąsiadów pasjonowały się życiem dżdżownic i mrówek. Fajnie mi się z nimi rozmawiało.
Teraz pół metra od ogrodzenia mam centrum dowodzenia wystrzałami z karabinów.

Trzymam kciuki, żeby przeciwności losu zeszły Ci z drogi.

Jakiś taki rok i nic nie poradzę, niech wszytskim nam się dobrze skończą te przeciwności
mira 23:17, 13 mar 2020

Dorota123 napisał(a)
Ogrodowy spektakl u Ciebie podglądam na bieżąco, ale jakoś nie zwróciłam nigdy uwagi na pięknie przycięty świerk w przedogródku. ( czy on jest taki pospolity, czy jakiś szlachetny?) Zachwycił mnie też bordowo listny buk. Ujęcie przedogródka z drona zatrzymywałam sobie, żeby bardziej zorientować się co tam jest posadzone. Przedogródek masz pięknie zaprojektowany, bardzo elegancki. Cały ogród pięknie się prezentował, a Twoja pracownia od dawna jest obiektem moich westchnień. Obydwoje z mężem wypadliście bardzo naturalnie, pozdrawiam i życzę aby ten ogrodowy spektakl trwał jak najdłużej.
Bratki w donicach przywołują wiosnę, taką kwitnącą i kolorową.

Swierk jest bardzo pospolity i był maleńki i stale cięty.

Dorotko bardzo dziękuję za miłe słowa
mira 23:19, 13 mar 2020

Gardenarium napisał(a)
Śliczne mebelki, w zeszłym roku ten kolor odpuściłam, a potem żałowałam że nie kupiłam, Świetne.

No to fajnie że się podobają - docelowo wstawię pod świdośliwę żeby w warzywniku było gdzie przysiąść i podjadać ...co wyrosnie
mira 23:19, 13 mar 2020

Richie napisał(a)
Mira gratuluję Drugi ogród z Tarnowa w programie Maji

Ryśku dzięki, no drugi
mira 23:20, 13 mar 2020

basia3012 napisał(a)
I ja też obejrzałam ale dopiero w środę. Piękny ogród, było co oglądać.

Basiu dziękuję - nie wiecie chyba jak miło czytać takie wpisy
AnnaCh 23:24, 13 mar 2020

mira napisał(a)
Basiu dziękuję - nie wiecie chyba jak miło czytać takie wpisy
Miro, tu na forum, to chyba wszyscy oglądali
Pięknie masz
mira 23:24, 13 mar 2020

antracyt napisał(a)
Dopiero dzisiaj znalazłam czas na spokojne obejrzenie odcinka.
Miro, Twój ogród jest przepiękny. Oczywiście wiedziałam o tym już wcześniej, w końcu podglądam go na forum od dawna Dla mnie w wersji filmowej prezentuje się on zupełnie inaczej niż na zdjęciach. Tzn obie wersje są cudowne, ale oglądając zdjęcia miałam w głowie zupełnie inny obraz, niż to co zobaczyłam w telewizji. To trochę jak z czytaniem książki i jej filmową adaptacją.

Zuzanno - dziękuję.
Fajnie porównałaś to z książką. Ja mam zwykle takie uczucia jak wchodzę do ogrodu znanego ze zdjęć i jestem w realu - zawsze się dziwię dlaczego jest inaczej - różnie czasem lepiej a czasem gorzej