Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 00:14, 09 mar 2013

jotka napisał(a)
Mam nadzieję, że w garażu spokojnie jeszcze posiedzą Moje niestety nie chciały - dziś pokazałam u siebie, krokusy, które zakwitły w ciemnym, zimnym garażu i nie podlewane od października ...

długo siedzieć mam nadzieję nie będą - podlewac zbytnie nie będę i musze chyba ich nakryć ciemnym kartonem - widziałam u Bogdzi zimę - kurcze nie tak miało być w końcu jest marzec ! przecież jest ocieplenie klimatu - strasznie niekonsekwentna jest ta pogoda
mira 00:19, 09 mar 2013

Danusia napisała swietny artykuł o zakupach.
A ja dziś sadziłam moje zakupione chciejstwa czyli maleńkie korzonki. Nie kupowałam tych woreczków o tej porze raczej wolę zakupy w maju żeby widzieć - ale w tym roku skusiłam się.

Zaczęło się od rabarbaru na który polowalam, a potem jeszcze hosta bo gigantyczna no i tawułka bo taką chcę. Hosty kupiłam po 5 zł - może 1 liść wyjdzie - zobaczymy w lecie pewnie bym kupiła już to co ja będę miec za 3 lata za jakieś 20 zl - a tak czekaj babka latka....
strasznie kuszą te zdjęcia i to ssanie na przedwiośniu więc lepiej zając się czymś innym i nie myślec o ogrodzie - przynajmniej na chwilę

pozdrawiam
jotka 08:35, 09 mar 2013

Ciekawa jestem co zdecyduje Twoja rzodkiewka? Mają one długie korzonki i nie wiem czy w skrzynce będzie im wygodnie? Do takiej skrzynki możesz natomiast wsadzić dymkę i czekać na piękny szczypiorek )
KasiaBialofi... 08:54, 09 mar 2013

Mirko strasznie do nadrobienie miałam po wczorajszym wieczorze Super zakupy. Wiosna u ciebie ruszyła z kopyta. U mnie ciągle jeszcze niemrawo. Zaraz idę zobaczyć czy coś nowego nie wychodzi z ziemi.
mira 15:48, 09 mar 2013

jotka napisał(a)
Ciekawa jestem co zdecyduje Twoja rzodkiewka? Mają one długie korzonki i nie wiem czy w skrzynce będzie im wygodnie? Do takiej skrzynki możesz natomiast wsadzić dymkę i czekać na piękny szczypiorek )

no tez jestem ciekawa - hmm a ja spojrzałam na bąbelka i pomyslałam że się zmieści - ceulkę też posadzę ale czytalam że potrzeba jej więcej ciepła więc posadzę w domu
mira 15:50, 09 mar 2013

bialofiolet napisał(a)
Mirko strasznie do nadrobienie miałam po wczorajszym wieczorze Super zakupy. Wiosna u ciebie ruszyła z kopyta. U mnie ciągle jeszcze niemrawo. Zaraz idę zobaczyć czy coś nowego nie wychodzi z ziemi.

dzisiaj dośc zimno 1 st ale padał miły drobny deszczyk i nawilzał wszystko - mam wrażenie że umył iglaki i mają inny kolor bardziej zielony - jednak jest zimno i mokro i jakoś do ogrodu mnie nie ciągnie - albo pójdę zobaczyć co tam

pozdrawiam
KasiaBialofi... 17:13, 09 mar 2013

Nie było wcale tak źle. Wiatru nie było i wilgoć mi nie przeszkadzała. Zrobiłam kilka zdjęć i posiałam sobie nasionka na parapet do domu.
Mala_Mi 13:03, 10 mar 2013

Mireczko... tylko macham, bo już nie wyrabiam na zakrętach....
mira 14:46, 10 mar 2013

Kasiu jak widać ogrodowo można zawsze pracować - też coś posieję bo mnie nosi
mira 14:47, 10 mar 2013

asc napisał(a)
Mireczko... tylko macham, bo już nie wyrabiam na zakrętach....

ztkało mnie jak zobaczyłam ten avatar chyba tez mój zmienię bo mi się nie podoba - więc już obmyslam