Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

eliza3 22:41, 16 kwi 2013

Śliczna wiosna u Ciebie, narcyzki jak zakwitną będzie pięknie, a kancik profesjonalny.
Milka 14:02, 17 kwi 2013

U nas cudne słońce, więc w pracy jak za karę
marzena 22:37, 21 kwi 2013

Mira, wcześniej ogladałam sobie piękne wiosenne zmiany w Twoim ogrodzie a dzisiaj spotkałam właścicielkę zupełnie przypadkowo króciutkie ale miłe spotkanko, oczywiście przy roślinach
mira 21:12, 22 kwi 2013

jotka napisał(a)
Mira, karnet na ogrodowy spektakl w tym sezonie wykupiłam Widzę, że i u Ciebie przyczajone roślinki pięknie się rozwijają. Zapytam za jakiś czas jak Ci się sprawuje plastikowy kompostownik, bo jakoś do nich nie mam zaufania. A osłonięcie go kratką z pnączami to bardzo dobry pomysł
pozdrawiam

Jolu na Ciebie zawsze można liczyć więc zapraszam na wiosenny spektakl bo wiosna u mnie w pełni a w kontekście temperatury lato - dziś było w słońcu o 17 ponad 30 st !! upał a rano kilka stopni - ale ogrodowo jest

kompostownik plastikowy jest na ogrodowisku dość krytykowany - ja kupiłam 380l jako dodatkowy kompostownik do odpadów kuchennych i ogrodowych, działkę mam małą , mam też mały kompostownik więc kolejny mi potrzebny - zobaczymy - a kratka będzie osłaniać kosz na śmieci , kompostownik schował się w drzewkach

mira 21:18, 22 kwi 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Miro,
mówisz, że te żółte pachną miodem? Widzę, że pszczoły uwielbiają pyłek z krokusów. To dla nich najlepsze teraz.
Z tym przedszkolem to trochę zachodu - spacery, prowadzanie, wietrzenie, leżakowanie.

Mi się też priorytety troszkę zachwiały z powodu nawału prac ogrodowych.

A co ma pojemnik na śmieci wspólnego z feng? Ja kiedyś wyczytałam w tej filozofii domu, że piwnica i strych muszą być w bezwzględnym porządku utrzymane, wtedy "dobra energia" krąży od dołu do góry i odwrotnie. Moja mama to stwierdzenie skwitowała, że nie żadna energia i filozofia ale zdrowy rozsądek.

Ewa przedszkole jak przedszkole - mam słabość do doniczek więc leżakowanie musi być choć już czekam na czas kiedy ja zacznę leżakowanie uprawiać

jeśli chodzi o feng to po naszemu zdrowy rozsądek czytałam rozdział o przedogródku i o koszach na śmieci i mnie naszło że coś muszę tam zmienić - no i masz nowa robota jest - jeszcze nie wykonana

no tak nie może być a było i jakoś mi nie wadziło

Basia_1987 21:19, 22 kwi 2013

Ładnie go zakamuflowałaś pomiędzy świerkami.Wygląda estetycznie
mira 21:21, 22 kwi 2013

irena_milek napisał(a)
Obejrzałam z przyjemnością mnóstwo pracy, ja podobnie nie wiem w co najpierw ręce włożyć, wszystko pięknie już kwitnie, a inne szykuje się do startu
książka na pewno ciekawa, będę śledzić, co z niej wprowadzisz w życie
masz piękną wiosnę Mira

Irenko wprowadzam zmiany trochę tego jest i na efekty przyjdzie poczekać jeśli wcześniej się nie wypalę
mira 21:28, 22 kwi 2013

eliza3 napisał(a)
Śliczna wiosna u Ciebie, narcyzki jak zakwitną będzie pięknie, a kancik profesjonalny.

:
Eliza narcyza już kwitną

mira 21:31, 22 kwi 2013

irena_milek napisał(a)
U nas cudne słońce, więc w pracy jak za karę

Irenko non stop słońce i ponad 20 st -pogoda zwariowała to chyba nie lato już - w każdym razie dla cebulowych taka aura dobra nie jest - potrzebny jest deszcz bardzo
mira 21:32, 22 kwi 2013

marzena napisał(a)
Mira, wcześniej ogladałam sobie piękne wiosenne zmiany w Twoim ogrodzie a dzisiaj spotkałam właścicielkę zupełnie przypadkowo króciutkie ale miłe spotkanko, oczywiście przy roślinach

szkoda że jak zwykle w pędzie czasowym - pozdrawiam