Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 15:44, 02 gru 2013

irena_milek napisał(a)
Mnie też w tym roku ciągnie do czerwieni chyba będą 3 kolory; srebro, złoto i czerwień, rok temu było biały i srebro, za smutno, jakoś sterylnie

Biały kolor i srebro to bardzo zimne zestawienie i jak dla mnie bardziej biurowe niż domowe - widziałam właśnie inspirację z szarm obrusem i zieloną choinką - było elegancko ale zimno

ja chcę klasycznie czerwony zielony i ???? no właśnie chyba nie biały a zloty - zrobiłam dziś stroik w białej /zimna biel lodowa / doniczce i czymś muszę jeszcze ocieplić - hehe akcja święta rozpoczęta

Bogdzia 15:58, 02 gru 2013

Mirus to o co poprosiłas Mikołaja? Zdradz , ciekawe co wymysliłas.Pozdrawiam.
mira 22:05, 02 gru 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Mira, jak ja lubię Twoje monologi pt. trzeba zobaczyć, zaobserwować, zastanowić się (nad listem do Świętego). Wzorowa organizacja pracy.

Mikołaju, Mikołaju !!! widzisz grzeczna byłam więc proszę przynieś mi dużo książek ogrodniczych, a zwłaszcza tą nową B.Szmita

mira 22:10, 02 gru 2013

Bogdzia napisał(a)
Mirus to o co poprosiłas Mikołaja? Zdradz , ciekawe co wymysliłas.Pozdrawiam.

Bogdzia hmm to poważna decyzja bo zachcianek jest całe mnóstwo z każdej branży a z ogrodowej to o tej porze książki bo na razie o grabiach nie chce mi się myśleć - chwilowo przerwa
mira 22:21, 02 gru 2013

Maria667 napisał(a)
Witaj Mirko!
Dawno tutaj nie zaglądałam, ale widzę, że ogrodowy spektakl trwa.... Na szczęście, bo jest na co popatrzeć.
Pozdrawiam.

witaj Marysiu - ale miło

dziś byłam w ogrodzie i ostatnie grabienie wykonałam, trawki powiązałam, dosypałam do kopczyków róż
i byliny otuliłam Compo ochrona zimowa - fajne to ale 16 zł za worek 20l to drogo
posprzątałam wejście i ułożyłam donice i zrobiłam jeden stroik na okno - jak zgram to pokażę

a to dla Ciebie za ten spektakl

własnie dziś wymyśliłam, że do dekoracji domowych świątecznych kupię paczkę goździków białych - to taka fajna biel śmietanowa i dodam do gałązek kosodrzewiny - będzie super
mira 22:26, 02 gru 2013

Tamaryszek napisał(a)
Witaj Mirko! Napisałaś o metalowej latarence w kontekście ozdoby stołu na tarasie - czy taras masz zadaszony? Dostałam srebrną latarenkę od dzieci i zardzewiała mi kompletnie na dworze.

Iza taras nie mam całkiem zadaszony - stół stoi pod małym daszkiem, dziś już układałam kompozycję,
i tam postawie tę latarenkę, mam taką inną małą czarną stała całe lato na parapecie i na schodach, jest lekko przyniszczona ale nie zardzewiała

te ogrodowe ozdoby są ładne jak są nowe - niestety czas im nie sprzyja

pozdrawiam
Pszczelarnia 22:34, 02 gru 2013

A ja sekator Felco poproszę, Gwiazdorze (u nas Gwiazdor chodzi do Wigilii).
mira 22:40, 02 gru 2013

Dzisiaj spędziłam trochę czasu w ogrodzie i jak zwykle za mało. Jest to już czas myślenia o ozdobach świątecznych, ale można też bezkarnie trochę pomarzyć, że to zrobi się tu a to tu bo
nie musi się decydować ostatecznie hehe

Ja znalazłam chyba na serio miejsce na świerk Inversa / nie wiem co z wątkiem o tym świerku bo nie działa/
i 2 miejsca pod brzozami na derenie Ivory halo .
Można sobie tak planować tylko potem gdzie to kupić ?

W tamtym roku 3 grudnia było tak,

w tym zima się nie spieszy ale nie szkodzi, poczekamy

mira 22:42, 02 gru 2013

Pszczelarnia napisał(a)
A ja sekator Felco poproszę, Gwiazdorze (u nas Gwiazdor chodzi do Wigilii).

A u nas Mikołaj / do dzieci / z 5/6 grudnia i Aniołek w Wigilię pod choinkę - ja pod choinkę kupuję płyty i książki na prezenty a teraz jakieś inne zachcianki a na sekator lecę zobaczyć
EPODLAS 22:47, 02 gru 2013

To porządną robotę w ogrodzie zrobiłaś. Do mnie Mikołaj nie przyjdzie chyba, niegrzeczna chyba była
Muszę się koniecznie poprawić