Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 00:07, 25 lis 2013

Agnieszko pozdrawiam

przy Waszej pomocy już mam 2 zmiany opanowane na wiosnę -

1/ róg - mała sprawa żeby wsadzić to coś na róg tylko muszę wykopać piwonię a żeby ją wsadzić wykopać kocimiętkę itd

2/ z kratkami będzie o wiele więcej roboty - będzie zmiana drogi komunikacyjnej a to już poważna zmiana więc muszę usunąć wszystko - 2 wielkie hosty, tawułki, roże, rh , serduszkę a potem wsadzać w nowe miejsce - zejdzie ze 2 dni jak nic

wydawało mi się we wrześniu że na wiosnę niewiele będę robić - a teraz pękam ze śmiechu ile szykuje się przesadzania i to nie wszystko ale zanim poproszę Was o konsultacje moich innych miejsc na razie
podzielę sie zdjęciami tego co zdążyłam przed deszczem wprowadzić do domu z myślą już o świątecznych
dekoracjach

mira 00:16, 25 lis 2013

już niebawem spadnie na te zaschnięte moje skarby złoty deszcz - i powędrują do świątecznych stroików

zanim to nastąpi też będzie u mnie pierniczkowo

a tymczasem żeby nie popaść w kolory szarości albo bieli zostawiam kilka kolorów z 24 lipca bo 25 nie robilam zdjęć

mój Frederic

Pilgrim

agapant w pełni kwitnienia

lilie trudno jest skomponować zwłaszcza te trąbkowe - stale poszukuję dla nich właściwego miejsca

Rench 01:24, 25 lis 2013

Piękny jesienny bukiet
Dzięki za radę z czosnkami,z jednej strony chce mi się ich jeszcze,a z drugiej,tak jak mówisz nie chce mi szię już grzebać w ziemi Chyba odpuszczę w tym roku już
Pozdrawiam
Mala_Mi 08:41, 25 lis 2013

I tak sobie czytam, posadzę coś na rogu, ale wcześniej muszę......... czyli prawa flanka na lewą flankę Przemarsz wojsk Jak to brzmi swojsko
kasiek 22:01, 26 lis 2013

Piekne suszki, jak będziesz chciała mieć scenerie zimowa to spryskaj je sztucznym śniegiem - super jet efekt!
mira 22:53, 26 lis 2013

Rench napisał(a)
Piękny jesienny bukiet
Dzięki za radę z czosnkami,z jednej strony chce mi się ich jeszcze,a z drugiej,tak jak mówisz nie chce mi szię już grzebać w ziemi Chyba odpuszczę w tym roku już
Pozdrawiam

Trzeba zwolnić i zacząć myśleć już o dekoracjach bo czas leci - ja też napaliłam się na czosnki bo zachciało mi sie skalniak obsadzić czosnkami karatawskimi - ale trudno mam cały sezon żeby to przemyśleć i tyle
zima już zawitała ale będzie jeszcze cieplej a że liści znów nawiało to jeszcze przy grabieniu będzie trochę pracy

pozdrawiam
Kondzio 22:55, 26 lis 2013

Ale fajnie że kolorami nasz karmisz hi hi hi hi
mira 22:55, 26 lis 2013

asc napisał(a)
I tak sobie czytam, posadzę coś na rogu, ale wcześniej muszę......... czyli prawa flanka na lewą flankę Przemarsz wojsk Jak to brzmi swojsko

hahaha - teraz doszłam do następującego stwierdzenia - to jest sztuka ogrodnicza właśnie - trzeba dobrać jak najlepsze zestawienia i odpowiednio zagospodarować przestrzeń a to wymaga nieustających przymiarek hehehe - i komu ja to piszę
mira 22:58, 26 lis 2013

kasiek napisał(a)
Piekne suszki, jak będziesz chciała mieć scenerie zimowa to spryskaj je sztucznym śniegiem - super jet efekt!

no po to je zerwałam - miał na nie zlecieć złoty deszcz ale śnieg też będzie dobry - żeby tylko nie smierdziało bo kiedyś kupiłam takie coś i mi zapach nie przypadł - zobaczę co wyjdzie
mira 23:08, 26 lis 2013

Kondzio napisał(a)
Ale fajnie że kolorami nasz karmisz hi hi hi hi

u mnie w ogrodzie mało ostrych barw a w dzisiejszej aurze trzeba by coś na ostro
więc przesyłam trochę ciepełka