Ja nie mogę - to przegapiłam czas listów ale może Mikołaj doceni moją skromność bo wspominałam o książce a to trzeba z grubej rury - Dzidka dzięki w kolejnym roku będę pisać prośby o ogrody i Anglii i Francji hmm do Chin też bym pojechała, hmm a Madera....
Ewa ja w realu nie widziałam tylko na zdjęciach i jak dla mnie były za bardzo białe liście - ale to były młode egzemplarze więc to może dlatego, ja miałam kiedyś Elegantissima i podobno jest prawie taki sam jak Ivory tylko o słabszej sile wzrostu do 1,2 m i to dla mnie też jest ważne
mój dereń miał kolor zieleni raczej niebieskawy , białe brzegi biel taka bardziej zgaszona - cudny był więc chętnie raz jeszcze zaproszę derenia do ogrodu / zrobiliśmy zbyt radykalne cięcie i wypadł /
może też kolor zieleni jest wynikiem warunków siedliskowych
czas na dekoracje ograniczony, a teraz ta pogoda -
zrobiłam na moje okienko wejściowe jak co roku w doniczce dekorację - doniczka nowa a, że nabrało mnie na czerwień w dekoracjach w tym roku więc zaczynam od wejścia
parnik żółty - nie jest lepszym przysmakiem ślimaków niż inne rośliny, hosty bardziej są jedzone. Ale istnieje domniemanie, że to jednak coś innego jest. Na chwilę obecną wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że to jest to..
Ja darowałam w tym roku Mikołajowi.. i nic sobie nie kupiłam i na wzajem też.. mam za to nowy przedogródek.. i wystarczy zachciewajek
Mirko!
Piękne dekoracje świąteczne
Tak sobie myślę, że może również spróbuję coś stworzyć, zwłaszcza, że wciąż mam jeszcze wrzosy w donicy. Zainspirowałaś mnie .
Pozdrawiam ciepło
Mira, przepiękne zrobiłaś te adwentowe dekoracje, a czerwony to przecież kolor tych Świąt i niech kto chce mówi że oklepany, przecież on jest najbardziej teraz świąteczny.
PS. Dzidka ma rację.