Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 19:19, 07 gru 2013

Bogdzia napisał(a)

Szkoda ze to nie pora sadzenia bo wtedy lista do Mikołaja byłaby długa.

Bogdziu to Mikołaj ma szczęście bo by się mu budżet rozleciał
mira 19:24, 07 gru 2013

Dzidka napisał(a)
Ja w sprawie listów do św. Mikołaja. Dziewczyny, warto takie listy pisać.
Od czasu kiedy zobaczyłam program 'Świat Ogrodów', marzyłam, by zobaczyć ogród Jeffa Hamiltona.
Czas upływał, a nadziei na spełnienie tego marzenia nie było.
Postanowiłam wtedy, właśnie na forum, napisać list do św. Mikołaja. Niestety odzewu nie było.
W następnym roku bardzo grzecznie ponowiłam prośbę. I co?
Byłam i to dwukrotnie w wymarzonym ogrodzie.

Ja nie mogę - to przegapiłam czas listów ale może Mikołaj doceni moją skromność bo wspominałam o książce a to trzeba z grubej rury - Dzidka dzięki w kolejnym roku będę pisać prośby o ogrody i Anglii i Francji hmm do Chin też bym pojechała, hmm a Madera....
mira 19:33, 07 gru 2013

Pszczelarnia napisał(a)
'Ivory Halo' też jest u mnie na tapecie. Tylko nie umiem rozpoznać jego zieleni - oliwkowa bardziej? Czy ta biel na brzegach liści raczej kremowa czy biała? iec

Ewa ja w realu nie widziałam tylko na zdjęciach i jak dla mnie były za bardzo białe liście - ale to były młode egzemplarze więc to może dlatego, ja miałam kiedyś Elegantissima i podobno jest prawie taki sam jak Ivory tylko o słabszej sile wzrostu do 1,2 m i to dla mnie też jest ważne
mój dereń miał kolor zieleni raczej niebieskawy , białe brzegi biel taka bardziej zgaszona - cudny był więc chętnie raz jeszcze zaproszę derenia do ogrodu / zrobiliśmy zbyt radykalne cięcie i wypadł /
może też kolor zieleni jest wynikiem warunków siedliskowych
mira 19:40, 07 gru 2013

paniprzyroda napisał(a)
Jestem na bieżąco, jak się mają dekoracje świąteczne? Pozdrawiam cieplutko.

czas na dekoracje ograniczony, a teraz ta pogoda -

zrobiłam na moje okienko wejściowe jak co roku w doniczce dekorację - doniczka nowa a, że nabrało mnie na czerwień w dekoracjach w tym roku więc zaczynam od wejścia

powiesiłam serduszka

doniczka

tarasowy stolik

mira 19:46, 07 gru 2013

bliżej świąt dodam błyszczące bombki

ta doniczka z ub roku i zastanawiam się, czy polubię czerwony w tym roku

mira 19:50, 07 gru 2013

Pozdrawiam wszystkich odwiedzających mój wątek i życzę udanych przygotowań do nadchodzących świąt

ja czuję presję czasu

pudełka na pierniczki już czekają i może się doczekają wypełnienia

Mala_Mi 08:53, 08 gru 2013

parnik żółty - nie jest lepszym przysmakiem ślimaków niż inne rośliny, hosty bardziej są jedzone. Ale istnieje domniemanie, że to jednak coś innego jest. Na chwilę obecną wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że to jest to..
Ja darowałam w tym roku Mikołajowi.. i nic sobie nie kupiłam i na wzajem też.. mam za to nowy przedogródek.. i wystarczy zachciewajek
Maria667 10:58, 09 gru 2013

Mirko!
Piękne dekoracje świąteczne
Tak sobie myślę, że może również spróbuję coś stworzyć, zwłaszcza, że wciąż mam jeszcze wrzosy w donicy. Zainspirowałaś mnie .
Pozdrawiam ciepło
Dzidka 17:25, 09 gru 2013

mira napisał(a)

Ja nie mogę - to przegapiłam czas listów ale może Mikołaj doceni moją skromność bo wspominałam o książce a to trzeba z grubej rury - Dzidka dzięki w kolejnym roku będę pisać prośby o ogrody i Anglii i Francji hmm do Chin też bym pojechała, hmm a Madera....

Wydaje mi się, żeby nie przedobrzyć, to poprosimy w przyszłym roku o wycieczkę do ogrodów Francji.
I co ty na to?
Gabriela 19:51, 09 gru 2013

Mira, przepiękne zrobiłaś te adwentowe dekoracje, a czerwony to przecież kolor tych Świąt i niech kto chce mówi że oklepany, przecież on jest najbardziej teraz świąteczny.
PS. Dzidka ma rację.