Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Pszczelarnia 10:20, 08 sty 2015

Takiej wymiany myśli trzeba mi było.

Anglicy niektóre pelargonie mają latami i wcale ich nie sadzonkują co roku. Choć one wtedy są takie wybujałe badylki.

Ja się zasadzam na złocienie. Gabrysia dała pomysł sprawdzony.

To lecę na zakupy do pani C.

Bratki, bratki, bratki - co roku więcej kupuję. Ale w tym będzie reżim fioletowe i bordowe z białymi. Chociaż powinny być właśnie żółte i pomarańczowe, bo przecież wiosna. Twoje Mira zapadają w pamięć.

Petuni od dawna nie mam - za bardzo wymagające, jak dla mnie.

I czas zwrócić uwagę na fuksje. Kiedyś miałam całe lato i na tym się skończyło.
Agania 15:31, 08 sty 2015

mira napisał(a)

To jak spotkasz to proszę o cynk - a co sądzisz o Purple Rain ?

Stokrotki afrykańskiej nie miałam pewnie warto spróbować, a heliotrop miałam i czytałam wiele ludzi miało to samo kiepsko rósł i listki czerniały jakiś grzyb chyba jednak trudno przejść na rynku obok takiego spokojnie

W te donic stale nie wiem co posadzić nie wiem co do nich pasuje a co roku w sklepie są w różnych rozmiarach. Też je lubię

14 październik - tam jest też heliotrop

Wygooglalam tę różę, a tam wiele różnych odsłon i kolorów, chciałabym zobaczyć tę różę kwitnącą na żywo
Stokrotkę polecam, ona późno startuje, ale trwa i trwa kwitnąc do późnej jesieni, przed nimi posadzę wesołe i uśmiechnięte bratki, z heliotropa nie zrezygnuję, twój mizerotką był, bo przygłuszony, możesz zobaczyć, mnie nie zawiódł, ale dostawał dużo papu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3772-ogrodowe-radosci-i-rozterki-ogrod-agani?page=510
Pszczelarnia 15:35, 08 sty 2015

Ja heliotropy planuję do gruntu posadzić. U mnie zdaje egzamin zawsze.
mira 20:03, 08 sty 2015

Niestety dziś nie mogę z lubością oddać dumać o donicach tak więc gdyby kto jeszcze nie widział to zapraszam na kolorowe donice tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1746-austria-styria

pozdrawiam
Rench 22:33, 08 sty 2015

Na której stronie o tych agapantach opowiadałaś,kupiłam latem,ale mi nie zakwitły.
Agania 21:07, 09 sty 2015

mira napisał(a)
Niestety dziś nie mogę z lubością oddać dumać o donicach tak więc gdyby kto jeszcze nie widział to zapraszam na kolorowe donice tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1746-austria-styria

pozdrawiam

Pooglądałam, widziałam, Austria zawsze zachwyca pedantyczną wrażliwością na piękno, klimatyczne klimaty, elegancja, dbałość o szczegóły...to prawdziwe cechy estety, do których mi jeszcze daleko...ale warto się poprawić, bo remont przede mną i wesele córci...przypomniałaś mi o rzeczywistości, ale przyszłych teściów nie mogę przyjąć tylko na tarasie...ogród muszę odstawić
kasiek 17:57, 10 sty 2015

Ja bratki tez uwielbiam - ach byle do wiosny!
paniprzyroda 22:17, 11 sty 2015

Mira, przypomniałaś o donicach sezonowych. Przechowuję bluszcz, pelargonie i żurawki w jednym. Dają radę, już drugi rok. Pelargonie mocno przycinam, podobnie jak Gabrysia, z sadzonkowaniem różnie bywa, ale matecznik ładnie się zagęszcza. W tym roku zostawiłam również pnące/bluszczolistne w kolorze ciemnego amarantu, te nigdy nie sprawiały problemu z zimowaniem, sadzonki również przyjmowały się w 80%. Jakis czas temu zarzuciłam przechowywanie, teraz jednak wróciłam do sprawdzonych metod. Wstawiłam u siebie fotkę. Moje agapanty mimo przycięcia wypuściły zielone liście, a mają ciemno i chłodno. Ewakuować je do światła?
Pszczelarnia 18:23, 12 sty 2015

Mira, cynie - zawsze do ciepłej gleby, bez pośpiechu. Nie ma potrzeby przyśpieszać ich kwitnienie. Od ojca dostaję też rozsady.
Rench 22:53, 12 sty 2015

Miro,u mnie odpowiedz fachowca odnośnie cięcia Chopina,zerknij