Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Madzenka 06:48, 15 sty 2015

Zaproś koniecznie Dorotę na forum, bo piekny ogród i warto byłoby go oglądać na bieżąco.
Agania 09:45, 15 sty 2015

Piękne zdjęcia, ogród i miłe dedykacje.....trawnik marzenie i super pomysł z zostawieniem tylko wykoszonych ścieżek, ta różowa stokroteczka w kapelusiku najpiękniejsza

Zaproś, zaproś Dorotę na ogrodowisko...czekamy
Bogdzia 10:27, 15 sty 2015

Piękny ten ogród Doroty, bardzo zadbany.Mira pytałas u mnie o róże, napisałam , zajrzyj.
mira 22:04, 15 sty 2015

Bardzo dziękuję Wam za miłe komentarze. Dorota wczoraj weszła na O i oczywiście do mojego wątku coby sprawdzić co u mnie słychać / a gadałyśmy 2 dni wcześniej /. I zdębiała jak zobaczyła.
W każdym razie bardzo się ucieszyła, podobało się i nie dostałam reprymendy. Wszystkich pozdrawia i dziękuje i wiecie co ? zachciało się Jej lecieć do ogrodu coby pracować co to znaczy akceptacja.

A dodam, że ma odmienną filozofię pracy - ja się zaparłam i w styczniu nic nie robię w ogrodzie . Sprawdzałm prognozę stale ciepło hmm.
Dorota już wystartowała z piłą i sekatorem do ogrodu. Twierdzi że trzeba wykorzystać każdy dzień z odpowiednią pogodą, siłą i czasem coby zdążyć.
Trudno się nie zgodzić ale ja mam 2 x mniejszy ogród.
mira 22:12, 15 sty 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Miro, no zatraciłam się. Ależ to odkrycie! I niespodzianka miła!
Jeszcze! Prosimy o wizytówkę, żeby posty nie umknęły.

Ja od razu zobaczyłam, że ziemia w wielkiej kulturze rolnej jest, znakomicie uprawiana. Róża to pewnie Reine des Violettes (bardzo ładnie cięta - zapytaj, jak to się robi, bo moja to niesforne badylki na zewnątrz. To jeszcze przecież przed kwitnieniem?).

Jukki z Wiednia - historyczne.

Warzywnik i ławka pod czereśniami.
Bardo miły ten ogród. Pozdrów Dorotę.

Ewa fajnie że się podoba, Dorota czyta Twój wątek i zna ogród bo takie się jej podobają. Z wizytówką muszę namówić.

Tak o ziemię Dorota dba, robi kompost i stale zasila a ostatnio ma dostęp do sporej ilości słomy i końskiego nawozu i robi rabaty warzywne i widzie efekty.

Juki z Wiednia /no te pewnie już potomkowie/ wczoraj poprawiła mnie Dorota to pradziadek sprowadzał je - musiał też mieć ogrodową pasję.

Jeśli chodzi o róże to ja bym się upierała przy Rehst bo pamiętam jak to zdjęcie robiłam. Ale Dorota twierdzi, że to jest Clair Renesance i na dodatek 4 krzaki posadzone razem i dość stare. Przesadzała 10 letnie krzaki i twierdzi że przetrwały to przesadzanie.
mira 22:15, 15 sty 2015

viva napisał(a)
Miro, ależ piękny ogród Twojej swatowej Bezcenne, że macie taki wspólny temat, wyobrażam sobie jak miło spędzicie czas.
Przekaż gratulacje

Ewo, myślę, róża to Rose de Rescht. Nie umniejszając umiejętności Ogrodniczki to ona tworzy takie ładne kopułki

Tak, bablamy na okragło a jak idziemy do ogrodu to szkoda gadać

Tak Rehscht takie sama z siebie kuliste krzaki tworzy ale to ponoć jest Clair Renaissance
mira 22:17, 15 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)
Zaproś koniecznie Dorotę na forum, bo piekny ogród i warto byłoby go oglądać na bieżąco.

Tez tak uważam, ale w tej kwestii nie mogę użyć technik negocjacji tu musi serce chcieć.

Dorota zapraszam Cię !
mira 22:18, 15 sty 2015

Agania napisał(a)
Piękne zdjęcia, ogród i miłe dedykacje.....trawnik marzenie i super pomysł z zostawieniem tylko wykoszonych ścieżek, ta różowa stokroteczka w kapelusiku najpiękniejsza

Zaproś, zaproś Dorotę na ogrodowisko...czekamy

Dzięki, tak stokroteczka jest najlepsza.

Dorota zapraszam na Ogrodowisko !
mira 22:19, 15 sty 2015

Bogdzia napisał(a)
Piękny ten ogród Doroty, bardzo zadbany.Mira pytałas u mnie o róże, napisałam , zajrzyj.

Dzięki Bogdziu już widziałam teraz muszę o niej poczytać.
agniecha973 22:28, 15 sty 2015

Łał! Jaki piękny ogród pokazałaś! Brawa dla Doroty. Jestem oczarowana.