Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 22:01, 29 lut 2016

mirkaka napisał(a)

Przesadzenie w inne warunki może dużo dać. Moja poprzednio rosła pod scianą gi tdzie było gorąco a przesadziłam ją w bardziej cieniste i chłodniejsze miejsce. Zobaczymy

To trzymam kciuki, pewnie będzie ok, róże nie lubią gorąco muszą mieć przewiew
i to nie bez powodu.
Choć ściany porośnięte różami cudne ale pewnie nie południowe - u mnie w te upały nic by nie wytrzymalo na ścianie.

Wczoraj spacerowałam i oglądałam ogród, róże po ciepłym lutym mają pąki - strach pomyśleć jak by mrozy przyszły. Chciałam kopce rozwalać ale Renia mnie powstrzymała.

mira 22:08, 29 lut 2016

tulucy napisał(a)

Wcześniejsze zamówienia z tej firmy były ok, roślinki były może nie za wielkie, ale mocne, żadne chucherka.
Pierwiosnki - zanim zobaczyłam zdjęcie, to pierwsza myśl, że nie dla mnie to od zawsze i na zawsze prymulka a prymulki siałam, o ile można to tak nazwać, sąsiadka zebrała nasiona ze swoich i mi dała, ja rzuciłam na ziemię w okolicy moich (mialyśmy różne kolory), coś chyba wyszło, bo potem miałam już dwa kolory tam. A takie odmianowe to przesadziłam do gruntu, ale jeszcze ich nie oglądałam w tym roku. Nie wiem, czy odbiły.

Ciekawa jestem gdzie zamawialaś - napiszesz?

No dobra prymule ale to dopiero u mnie 25 kwietnia

mira 22:13, 29 lut 2016

Jana napisał(a)
Miro zazdroszczę Ci tej wiosny i tych prac w ogrodzie, u mnie dopiero dziś zniknął śnieg ale jest bardzo mokro obawiam się, że potem z wszystkim nie zdążę .... irysy zaraz ci zakwitną? u mnie krokusy są takie na 1 cm ..

Zdążysz na pewno i nie ma czego zazdrościć, mokro jest i do ogrodu chyba zgodnie z harmonogramem najwcześniej wyjdę za 2 tygodnie!!
To są nowe iryski jakieś dziwne takie grube inne nie biora sie jeszcze za kwitnienie ale krokusy już będą za kilka dni
na razie zimno

mira 22:15, 29 lut 2016

Bogdzia napisał(a)
Pięknie Ci rosna iryski . U mnie tylko żólte maja pąki a niebieskie ledwie się pokazały.Dziecko w ogrodzie zawsze pieknie wyglada a z bałwankiem ślicznosci.

Na razie się upaja przebiśniegami i dumam gdzie jakąś kupkę znów rozmnożyć
mira 22:18, 29 lut 2016

Milka napisał(a)

Widac juz kolor
Ja sobota i niedziela cały czas działałam, cięcie, czyszczenie, plewienie, kanciki, porządkowanie i zabezpieczanie lilii i dalii, było super, choc w kościach poczułam, a dziś zima, a ja juz róże ścięłam, wszystkie, tylko pnące delikatnie i 2 gałęzie na jednej Chopin puściłam w poziomie, będzie , co ma być, bo forsycja u mnie prawie

Ja z różami czekam grzecznie, w ub roku cięłam z musu ok 20 marca a potem po 15 kwitnia drugi raz poprawiałam bo wyszły zmiany niestety

Co Ty z daliami robiłaś ciekawa jestem
ja wczoraj zamówiłam kilka

u mnie z pracami kroku do przodu i 3 do tyłu

tulucy 22:22, 29 lut 2016

mira napisał(a)

Ciekawa jestem gdzie zamawialaś - napiszesz?

Tu chyba sporo osób tam zamawia - Bylinowy R.
mira 22:24, 29 lut 2016

Wczoraj troszkę pooglądałam ogród - sporo wilgoci na razie służy i wiele już startuje
liliowiec Stella już goni inne czekają

cytronelka pod okapem jałowca ma sie super

nie wiem co to mam

kocimiętka bezkrytyczna

tawlina już w kolorowych pędzelkach

wilana 12:39, 01 mar 2016

Jak ja lubię zdjęcia budzących się roślinek. To takie optymistyczne przy tej aktualnej pogodzie.
mira 20:23, 01 mar 2016

tulucy napisał(a)

Tu chyba sporo osób tam zamawia - Bylinowy R.

Ja zamówiłam tam w ub roku po raz pierwszy późno w maju bo poniżej fotka z 2 czerwca kiedy przyszło - super towar prawie i dobrze mi rosło, tyle że... najważniejsza pozycja floks był pomylony i strasznie maleńka sadzonka.
Jesienią gadałam i się umówiliśmy że teraz dostanę ponownie a ponieważ chcę tam zmówić inne rzeczy to będzie w tej dostawie - czy to oznacza że już ruszyli ze sprzedażą ?

anabuko1 20:37, 01 mar 2016

mira napisał(a)
Wczoraj troszkę pooglądałam ogród - sporo wilgoci na razie służy i wiele już startuje]

tawlina już w kolorowych pędzelkach

U mnie liliowce podobne, zielone fredzęlki z ziemi juz pokazują.
Krokusy też tylko w liściorkach.Przebiśniegi też takie z białymi łezkami
ale i tak to juz cieszy D
Ale pięknie te kolorowe czapurki tej tawiny.Cudne