Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 22:55, 28 mar 2016

Donia72 napisał(a)
Ja swoją tawlinę wywaliłam. Za bardzo się rozrosła i gdyby nie chodnik wlazłaby mi na trawę.

Ja moją tnę, moja jakaś odmianowa więc nie ma odrostów - ja ją lubię co prawda akurat nie teraz z tymi ckliwymi kolorkami ale jak kwitnie białymi wiechami
Donia72 23:01, 28 mar 2016

To fakt, jak kwitła to było na niej pełno motyli i pszczółek
mirkaka 17:58, 30 mar 2016

O matko, ileż tych "natychmiast" jest Ale u mnie też " natychmiast " jest sporo. Ja jeszcze trawnika nie ruszyłam, nawozów nie wysiałam, siewek nie popikowałam.
ZielonaAnia75 20:18, 30 mar 2016

Witaj Mirko, trafiłam na Twój ogród jakoś tak przypadkiem i od ponad dwóch godzin nie mogę przestać przeglądać kolejnych i kolejnych stron!!! Piękny stworzyłaś ogród. Jest niby swojski, naturalistyczny ale widać, że rośliny są pod kontrolą, lecz nie pod linijkę, uwielbiam takie ogrody!!! Będę podpatrywać Twoje poczynania, pozdrawiam
tulucy 23:43, 30 mar 2016

Ach same natychmiast, a pogoda mówi "nie"
Leje u mnie. Ponoć sobota ma być lepsza, oby
zawitka 08:14, 31 mar 2016

Krokusiki pod wiązem są śliczne .już kwitną tulipki ????/
Milka 14:26, 31 mar 2016

mira napisał(a)
mam nadzieję że moje żeleźniaki zakwitną w tym roku bo moja cierpliwość jest już 3 rok wystawiona na próbę

a tu firletka / u Vivy było trochę o niej/ niby przetrwała zimę ale chyba mi wygniwa

moja ulubiona kępa bodziszka - posadzona w pniu który był po starym orzechu i się od góry z lekka otwierał więc wsadziłam bodziszka i jest już wielka kupa

teraz będzie pora zawilców które cudownie się rozłażą

CZosnki ośmiorniczki super wyglądają, czekam jak ci zakwitną, to może za rok się skuszę.
U mnie też żeleźniki nie kwitną, czemu z nimi taki problem, tyle czekać?? Ciągle tylko liście i liście.

Bodziszki są wspaniałe, tem w pniu wielki już.
No i są pierwsze tulipany, u mnie w pąku jeszcze.
mira 21:57, 31 mar 2016

mirkaka napisał(a)
O matko, ileż tych "natychmiast" jest Ale u mnie też " natychmiast " jest sporo. Ja jeszcze trawnika nie ruszyłam, nawozów nie wysiałam, siewek nie popikowałam.

Między nami jest ok. 2 tygodnie różnicy w wegetacji więc spoko wszak dopiero kwiecień się zaczyna a przecież już coś porobione mamy.
Ja stale walczę z natychmiast utknęłam w przedogródku bo mi się zachciało przesadzania i priorytety już mi się pomieszały.

Nie przyznam się ile czasu tu spędziłam i jeszcze nie koniec - trochę cięcia było no i gramolę się z przesadzaniem - przesadziłam wielkie wrzosy, hortensję, berberysy, trawę barona - znaczy z prawej na lewą

mira 22:04, 31 mar 2016

ZielonaAnia75 napisał(a)
Witaj Mirko, trafiłam na Twój ogród jakoś tak przypadkiem i od ponad dwóch godzin nie mogę przestać przeglądać kolejnych i kolejnych stron!!! Piękny stworzyłaś ogród. Jest niby swojski, naturalistyczny ale widać, że rośliny są pod kontrolą, lecz nie pod linijkę, uwielbiam takie ogrody!!! Będę podpatrywać Twoje poczynania, pozdrawiam

Aniu dziękuję Ci bardzo za tak przemiłe słowa - to bardzo raduje i mobilizuje.
Teraz taki doping potrzebny bo ilość pracy w ogrodzie jakoś nie maleje a rośnie nie wiem jak to się dzieje przecież stale coś się robi.

Bardzo lubię ogrody .....wszystkie. U siebie wolę trochę swobody ale u innych lubię oglądać pod sznurek też.
Ja też mam sznurek w jagodniku .

Pokaż swój ogród albo coś o nim napisz bo czuję że masz ciekawie.

dla Ciebie dzisiejsze słoneczko

mira 22:08, 31 mar 2016

tulucy napisał(a)
Ach same natychmiast, a pogoda mówi "nie"
Leje u mnie. Ponoć sobota ma być lepsza, oby

A u mnie nie leje i deszcz potrzebny. Jutro ma padać jak nie to uruchamiam moje rezerwy. Jakoś na podlewanie czasu nie kalkuluję.
W sobotę chyba wszyscy będą w ogrodach. Ja tez mam w planie posadzić 70 róż - spokojnie rugosy.

A to moje okno na świat - uwielbiam kiedy kwitnie łąka i wogóle - ale w tym oknie stanie dom buuuuu