Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

anabuko1 11:33, 14 kwi 2016

O fiu, fiu,,ale korzenie.To sporo sadzonek można już mieć
a bratusie,śliczne kolorki
Jana 19:25, 14 kwi 2016

Korzenie, że hej
Dorota123 20:14, 14 kwi 2016

Pięknie pokazana wiosna. Poczytałam o różach, mam je dopiero trzeci sezon. Na jesieni kupiłam dużo różnych róż, krzaczki w większości były bardzo ładne, ale nie wszystkie przezimowały tę dość łagodną zimę, szkoda bo kosztowały sporo kasy. Piszesz, że u Ciebie występuje ten sam problem, ciekawe dlaczego tak się dzieje. Zima była łagodna, różyczki miały kopce z ziemi - niewdzięcznice nie wykorzystały szansy na nowe miejsce.
mira 22:49, 14 kwi 2016

popcorn napisał(a)
Agapant? wow. Trzymasz w piwnicy na zime?
Ja swojego duzego zalatwilam - za pozno wzielam jesienia i zmarzl. Mam tylko wlasne siewki, zakwitna jak bede stara

pozdrawiam!

Tak na zimę trzymam w garażu nawet blisko bramy schowany pod stolikiem bez światła.
Trzeba uważać aby nie za późno zabrać. Ja obcinam liście i przestaję podlewać. Czasem coś podleję. Dopiero w styczniu zaczynam się interesować ale tylko lekkim podlewaniem a wyciągam spod stolika w marcu i w tym roku już był hartowany.

Miał przykazanie nie rosnąć bo będziemy dzielić. I wreszcie się udało.
M mi jakoś z donicy wyciągnął i uratowała się donica. Wszędzie piszą żeby rozbić donicę bo nie do wyciągnięcia. No było korzeni.

pozdrawiam
mira 22:52, 14 kwi 2016

popcorn napisał(a)
Piekne wiosenne, mokre fotki. Cudnie masz!!

Dzięki, i znów będą mokre? no bez przesady dziś dolało na maksa ciekawe czy w week coś da się zrobić jak nie to od czego parapetowe ogrodnictwo co nie
mira 22:55, 14 kwi 2016

Anna_ogrodniczka napisał(a)
Witam
Pragnę się przywitać oficjalnie gdyż od jakiegoś czasu odwiedzam twój watek i jestem zachwycona twoim ogrodem jest piękny a rośliny super ja od 8 lat uprawiam ogród i bez efektu za długo błądziłam nim odkryłam Ogrodowisko i piękne ogrody Ale możne mi tez się uda
Pozdrawiam serdecznie

Witaj Aniu, dziękuję za miłe słowa.
Jestem trochę zbieracz roślinkowy, trochę ciekawski ogrodnik więc uzbierało się i pracy przybywa w ogrodzie a nie ubywa nad czym biadolę ostatnio - ale zawsze tak w kwietniu biadlolę

Uda Ci się co by nie - zaraz idę do Ciebie

pozdrawiam
mira 22:58, 14 kwi 2016

anabuko1 napisał(a)
O fiu, fiu,,ale korzenie.To sporo sadzonek można już mieć
a bratusie,śliczne kolorki

z tych korzonków chyba sadzonek nie można mieć - zresztą chyba bym zwariowała, ja robiłam spore sadzonki z wystającymi już głowami - teraz czekam jak sadzenie się spodoba no i na razie wstawiłam do garażu ponownie bo zimne dni idą więc muszę trochę podogadzać.
mira 22:59, 14 kwi 2016

Jana napisał(a)
Korzenie, że hej

celowo pokazałam, bo agapanty słyną z tego że lubią ciasno, ale mój już chyba miał za bardzo

pozdrawiam
mira 23:03, 14 kwi 2016

Dorota123 napisał(a)
Pięknie pokazana wiosna. Poczytałam o różach, mam je dopiero trzeci sezon. Na jesieni kupiłam dużo różnych róż, krzaczki w większości były bardzo ładne, ale nie wszystkie przezimowały tę dość łagodną zimę, szkoda bo kosztowały sporo kasy. Piszesz, że u Ciebie występuje ten sam problem, ciekawe dlaczego tak się dzieje. Zima była łagodna, różyczki miały kopce z ziemi - niewdzięcznice nie wykorzystały szansy na nowe miejsce.

Jak masz 3 sezon to już będzie pięknie.
Wydaje mi się że Ania Monte tłumaczyła to najlepiej. Otóż było bardzo długo ciepło bo do grudnia. Róże nie miały czasu na zahartowanie. Ja kopce sypałam 29 grudnia. No nowe oczywiście zaraz po sadzeniu. Potem przyszedł mroźny styczeń i to była przyczyna wielu porażek.
Patrzyłam moje 2 nowe co mi sie wydawało kipsko odbijają - zobaczymy w sezonie co pokażą te maluchy - no bo przecież na nie czekamy tak bardzo.

pozdrawiam
Richie 23:30, 14 kwi 2016

Mira, pracowita kobieto, agapanty tak mają, są mocno ukorzenione i lubią mieć ciasno. Ja to przerabiałem w ubiegłym roku a teraz już są na zewnątrz i się hartują w cieniu.
Dzisiaj znowu mocno padało a nawet była nawałnica deszczu i gradu, czy Cię nie podtopiło? Mnie udało się wczoraj skosić po raz drugi trawę i uciekłem przed deszczem