Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

amelia_b 21:02, 31 sty 2017

Mirko prześliczna pamiątka 6 luty już tuż tuż. Pozdrawiam serdecznie
Poziomka 21:08, 31 sty 2017

mira napisał(a)

To może taki klimat Ci bardziej podpasuje - to ogród w którym chciałam zostać - nie tylko ja - opiszę go w lutym

A ja chciałabym go zobaczyć . Zawsze zachwycały mnie połączenia roślin Christophera Llyoda. Dzięki niemu zrozumiałam, że nawet paciorecznik można wkomponować w rabatę.
Czy lwie paszcze też są z jego ogrodu ?
Pozdrawiam Jasia
Gruszka_na_w... 21:24, 31 sty 2017

Mnie wszystko pasuje, co tylko pokażesz. Gust masz wyśmienity. Rozczuliły mnie twoje kartki z dzieciństwa. Pamiętam, ze w sprzedaży były takie arkusze papieru do oprawy zeszytów i książek z rysunkami grzybów i czegoś tam jeszcze.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mira 21:25, 31 sty 2017

Jasia zobaczysz pewnie bo to jest taki mega angielski ogród bez picu.
A Ty wiesz że ja mam fazę na pacioreczniki ? nawet miałam o tym pisać.

Zaczęło się od tego że sąsiadka dostała całe pudło kłączy i dała mi połowę bo jej było żal wywalić. Mi też.
Wsadziłam do donic i nie za bardzo o nie dbałam ale stały w jagodniku i pasowały mi tam - takie zwyklaki.

Jak przeglądam zdjęcia gdzieś zobaczyłam z dalią - to te same wymagania
więc tak mam zamiar przy daliach posadzić jak kupię takie ładne o ciemnych liściach.
I sama się z siebie śmieję bo bym się o to nie posądzała że roślina która w mojej głowie jest z miejskiego klombu będzie mi pasować do mojej natury

Tak - z tego ogrodu -jak to zobaczyłam zawyłam i padłam im do stóp.Fotki kiepskie widok był odjazdowy. One mają tam sporo patyczków i są popdpierane.

o może to lepsze
był chyba z 2016 GW na youtubie ale nie wiem który odcinek z tego ogrodu i właśnie z tym kolorem wyżlinu.
Richie 21:26, 31 sty 2017

Dzięki za odwiedziny i zbudzenie z zimowego snu . Jak się trochę ociepli to będą pierwsze prace w ogrodzie - cięcie klonów palmowych bo pózniej będą "płakać"
Kuruj się nalewką i wygrzewaj M, zdrowia życzę
Gabriela 22:39, 31 sty 2017

Czekam na kolejną relację z ogrodów angielskich, jak z Great Dixter, to dodaj ją do mojego wątku w Ogrodach świata, gdzieś tam jest kilka postów, porównamy co się zmieniło. Zdrowiej.
wilana 12:18, 01 lut 2017

Miro wracaj szybko do zdrowia.
Karteczki boskie- chciałam właśnie takie mieć na ścianie w białych ramkach. Niestety kupiłam rysunki paproci w I. bo te na aukcjach były trochę za drogie dla mnie. A Ty masz taki skarb
ogrodula 15:25, 01 lut 2017

Witam ja w tym tygodniu będę sadziła begonie bulwiaste bo już nie mogę się doczekać wiosny może jeszcze lobelie i szałwie
mira 18:20, 01 lut 2017

amelia_b napisał(a)
Mirko prześliczna pamiątka 6 luty już tuż tuż. Pozdrawiam serdecznie

Amelko /ale masz piękne imię / do siania trzeba być zdrowym no mamy nadzieję - ja nie mam jeszcze ziemi takiej do siania.
No i muszę przemyśleć dokładnie to sianie bo bardzo niedobrze jest za wcześnie wysiać.No ale to co w lutym to w lutym

pozdrawiam
mira 18:26, 01 lut 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Mnie wszystko pasuje, co tylko pokażesz. Gust masz wyśmienity. Rozczuliły mnie twoje kartki z dzieciństwa. Pamiętam, ze w sprzedaży były takie arkusze papieru do oprawy zeszytów i książek z rysunkami grzybów i czegoś tam jeszcze.

Hania jak ja Cię lubię
Grzybki, poczet królów polskich, coś jeszcze ?

a dzisiaj się zaczytałam tu - tu jest kilka wątków i filmy

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1622-barnsdale-gardens-geoffa-hamiltona