Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 20:21, 05 lut 2017

Agania napisał(a)

Mireczko naleweczki są dla zdrowia, ja się nawet trzymam...mam tylko lekki katarek. Klony...też nie wiem kiedy zacząć u nich cięcie, ale to już chyba ich czas na przycinanie....u nas był wczoraj deszcz...wiosna w powietrzu...oj, śniegu też dosypało, kupiłam sobie donicę dużą, nie wiem co w niej posadzić... Mireczko pokaż swoje wspomnienia donicowe?

Czy zdrówko wróciło..super fotki

Agania klony to już czas na cięcie tyle że znów mrozy zapowiadają więc trzeba poczekać no i sucho musi być, pewnie gdzieś koło 20 trzeba będzie się uwinąć - oby zdążyć wyzdrowieć -

Ha donicę sobie kupiłam - to pokaż. A skąd ja wiem co Ci w głowie siedzi.
W każdym wątku z wypadów w ogrodach świata pokazuję też donice - zakukaj tam proszę,
Muszę przyznać że anglicy mają bajeczne te donice i nie przejmują się nasadzeniami czasem aż za bardzo ja tego do końca nie rozumię no ale jak naładują piękności to kto zauważy donicę ?

Ja w tym roku mam plan minimalistyczny - bratki potem pelargonie i na pewno pęknę przy zakupach .

to tak kilka ale sama wiesz że to wszystko musi grać jeszcze z otoczeniem - musiałabym wątek doniczkowy stworzyć chyba to nie ma sensu bo musi być widać otoczenie.

pozdrawiam
mira 20:26, 05 lut 2017

Richie napisał(a)
Mira, ładna wizytówka ale zdecydowanie za mało fotek
Ja dzisiaj też dołożyłem kilka nowych u siebie bo po kilku latach widać jak ogród się zmienił.
Pozdrawiam.

Rysiek ja tez dołożyłam za Twoją radą .

A wiesz że regulamin przyzwala na 50 fotek co i tak uważam jest sporo

Tak więc jesteś współwinny - teraz czekamy na wymiar kary ups.
mira 20:28, 05 lut 2017

katel napisał(a)

Piękna pamiątka, wracaj szybko do zdrowia .
Budki dla ptaszków też cudowne.

Tak to wymiar pamiątki ciekawa jestem czy ktoś ma takie starocie.
Te budki to wiesz że taka ekspozycja sklepowa - ale fajne - można też takie ozdoby porobić.

pozdrawiam
mira 20:39, 05 lut 2017

Anda napisał(a)
Piękne obrazki. Bakcyla ogrodowego już jako dziecko miałaś we krwi
Oczywiście jak zwykle u Ciebie fotki takie, że tylko padam na kolana. I to nieważne czy to Twój ogród czy jakiś angielski. Uwielbiam
Wizytówka śliczna. I też uważam, że fotek mogłoby być więcej.
Wracaj szybko do zdrowia

Anda wizytówka dopiero skończona przyłapaliście mnie na procesie produkcyjnym nie umię dołączyć

Cieszę się że uwielbiasz bo ja też i czasem się zastanawiam jak to jest odbierane - no ale jak jest mała grupa takich jak ja to już wystarczy.

dalsza część bakcyla

to był mój ulubiony album z dziecka ok 10 lat i nie pamiętam skąd mam

fotografie biało czarne i kilka kolorowych ale fatalne a te czarno białe bardzo mi się podobały

na końcu tablice - pamiętam jak je sprawdzałam i tyle
książka ma jeszcze ciekawa historię nie wiem czy pisać -

mira 20:43, 05 lut 2017

Jana napisał(a)
to Wy mi zdradźcie co to za wysokie byliny, bo oglądam wzdycham i nie wiem do czego parzydło chyba leśne widzę budki świetne

Ja wszystkich nie znam.Parzydło na pewno i jest to cudna roślina - nawet do wizytówki chyba wstawiłam. W tym roku chcę odzyskać dzwonek kremowy, powiększyć zarośle kłosowca - który stoi pionowo do dzisiaj, pysznogłówka też,nawet mikołajek mały nie jest.Można tez jakiś krzak wkomponować.W tym roku rozejrzę się za sadźcem. Oczywiście dzielżany i wysokie astry.

pozdrawiam
mira 20:46, 05 lut 2017

kasiek napisał(a)
Bajkowe masz te podróże, moje marzenie jak odchowam dzieci, bo teraz wyjeżdżamy 2 razy w roku a marzy mi się 5

Kasia pogadamy. Tak to nie są podróże na rodzinne wakacje.Trudno katować swoimi upodobaniami kogokolwiek. Ponadto zawsze ciekawiej w towarzystwie mocno nakręconych - czasem bardziej - wtedy czujesz że jeszcze z Tobą nie jest źle .
Będę czekać na Twoje relacje .
mira 20:49, 05 lut 2017

AgnieszkaW napisał(a)
Miro, piękna wizytówka w Twoim cudnym ogrodzie. Z wielką przyjemnością obejrzałam raz, i drugi raz, i trzeci raz... Przychylam się do prośby Richiego o większą ilość zdjęć. Buziaki

Agnieszko bardzo mi miło i dziękuję.
Szkoda że nie można takiego pliku mieć w wersji roboczej dopiero skończyłam i przekroczyłam limit regulaminowy zdjęć - ale to już Riche musi wziąść na siebie

pozdrawiam
mira 20:51, 05 lut 2017

ryska napisał(a)
Piękna wizytówka, Twoje kompozycje kwiatowe to wyższa półka jak dla mnie ale podziwiać mogę w kółko. Pozdrawiam serdecznie

Bardzo Ci dziękuję za miłe słowa - kompozycje to zawsze niepewność i często przypadek.Aż ciekawa jestem tego roku bo już planuję zmiany

pozdrawiam
Anda 20:54, 05 lut 2017

Te fotografie czarno-białe są świetne. Napisz więcej o tej książce Boszsz, normalnie zazdraszczam, że bakcyl ogrodowy tak wcześnie Cię już dopadł. U mnie tyle lat się zmarnowało W tym wieku lubiłam wszystkie ryciny i obrazki, które wpadły mi do ręki. Lubiłam rysować i malować, ale talentu raczej nie miałam, tylko chęci
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gabriela 20:58, 05 lut 2017

Mira, właśnie skończyłam moją pisaninę i zamierzam odpocząć - dawaj tu zaraz historię tej starej książki.
Cytrynka i nawet Indigo Rose przesyłam umyślną.