Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

paniprzyroda 17:40, 29 sty 2017

Cofałam, cofałam... świetne teksty z bajecznymi fotkami Może i ja swoje sadzonki wyciągniętych pelargonek powkładam do wody, faktycznie, szybciej się ukorzenią. A do nasion jeszcze nie zaglądam, wszystko siać będę do gruntu na koniec maja. A makóweczki z prezentowanego ogrodu świetne Pozdrawiam.
vita 19:58, 29 sty 2017

Makóweczki i mnie zainspirowały Miro, gdzie jesteś?
Jana 23:31, 29 sty 2017

Miro jak Twoje przygotowania do wiosny ? masz już wszystkie nasionka ? jakieś nowości? ja jeszcze nie udałam się na łupy, czas to nadrobić widziałaś angielski ogród w Mai ostatnio, bajeczny, też tak chcę
Gruszka_na_w... 05:56, 30 sty 2017

Po przeczytaniu ostatnich stron zastygłam w rozkroku. Po obejrzeniu zdjęć z ogrodu Doroty już miałam chwytać za sekator i przystąpić do cięcia, a tu następny post, w którym autorka każe jeszcze leżeć odłogiem.
Mnie już nosi- w tym tygodniu szykuję się na cięcie w sadzie i bielenie. Może jakieś korekty w krzewach pospolitych zrobię.
Pozdrawiam
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mira 14:23, 30 sty 2017

Katkak napisał(a)
Mirciu wrzuciłam u siebie zdjęcie filiżanki, o które prosiłaś .

Kasia widziałam filiżanka musi mieć i rozmiar dużej czarki i wygląd - nie da się byle skorup wieszać - no i ten patyczek koniecznie. Zapamiętam i się poprawię już w następnym roku bo teraz idzie ocieplenie.

Widziałam wczoraj na fb fajny filmik - 2 podstawki od doniczek - robisz centralnie dziurkę, na pierwszą stawiasz doniczkę która ma nawiercone dołem pionowe takie szparki coby się wysypywały nasionka, to się przykrywa drugą podstawką do gory nogami a na wierzch ptaszek - to wszystko połączone linką taka ruchomą - łatwiej by zobaczyć na filmie ale gdzie ja to znajdę a Ty i tak wiesz

pozdrawiam
mira 14:25, 30 sty 2017

Jana napisał(a)
to zdjęcie jest świetne nacieszyłam oczy pięknym ogrodem, zima a Ty takie letnie fotki pokazujesz jak skończysz książkę to czekam na relację

To co wolisz fotki zimowe jakie? O książce pamiętam
mira 14:27, 30 sty 2017

Jana napisał(a)
Miro zamieściłam rysunek co mam przed domem będę wdzięczna jak rzucisz okiem, potrzebuje obiektywnego spojrzenia

Trochę się spóźniłam, już widziałam że trochę ludzi Ci pomagało. Rysunek i zdjęcia jak dla mnie to zawsze mało - trzeba na pięcie się pokręcić żeby to zobaczyć - niedługo już zaczniesz działać i samo się uloży -
mira 14:41, 30 sty 2017

paniprzyroda napisał(a)
Cofałam, cofałam... świetne teksty z bajecznymi fotkami Może i ja swoje sadzonki wyciągniętych pelargonek powkładam do wody, faktycznie, szybciej się ukorzenią. A do nasion jeszcze nie zaglądam, wszystko siać będę do gruntu na koniec maja. A makóweczki z prezentowanego ogrodu świetne Pozdrawiam.

Wiem że makówki Ci się podobają - tak myślałam że może syn Ci zrobi bo jak ktoś umie dziubać to nie trudne. Widziałam też u Vity - rewelacja.

Co Ty siejesz końcem maja? strasznie jestem ciekawa co tak późno no chyba że cynie.

pozdrawiam
mira 14:44, 30 sty 2017

vita napisał(a)
Makóweczki i mnie zainspirowały Miro, gdzie jesteś?

Wiem ,wiem widziałam i się cieszę że na coś to moje fotkowanie się przydaje.
Jestem w łóżku - skandal - za to będę na O.

O takie coś oglądam i zgadnij jaki mi to ogród przypomina ?

mira 14:47, 30 sty 2017

Jana napisał(a)
Miro jak Twoje przygotowania do wiosny ? masz już wszystkie nasionka ? jakieś nowości? ja jeszcze nie udałam się na łupy, czas to nadrobić widziałaś angielski ogród w Mai ostatnio, bajeczny, też tak chcę

Który odcinek bo przyznam że nie oglądałam w tym roku Mai - ale nadrobię.

Nasion mam sporo z ub roku bo wysiewałam po pół torebki. Czekam na nasiona z wymiany pewnie na dniach przyjdą i zamówiłam w pomidorlandii małe co nieco takie właśnie nowości - jak dostanę to się pochwalę może dziś.
Kupiłam goździki szabo pierwszy raz nigdy nie siałam.