Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Bogdzia 20:18, 18 mar 2017

Sliczne donice i wiosenne kwiatki , cudnie. U mnie wieje okropnie i mży.
Marcowa 20:34, 18 mar 2017

Czytam i czytam i oglądam,i tak mi tu dobrze że zapomniałam się przywitać.
Miro,jak Ciebie się świetnie czyta.A ile można się nauczyć i poinspirować(tak się to pisze?)
Szukasz delikatnego w wyglądzie pnącza? A masz u siebie akebię pięciolistkową? Fajna jest.

Pozdrawiam
Filomena 07:49, 19 mar 2017

W temacie przesłon:
Upatrzyłam sobie powojnika Summer Snow - Kasia z ogrodu, mydła i powidła mi poleciła. Towarzystwo do niego już u mnie kupione: róża Lykkefund i Veiheblau. Róże kwitną w czerwcu, powojnik zaczyna po nich. Zimą są setki owoców z Lykkefund i peruczki z powojnika. To moje plany na realizację przesłony na ogrodzeniu od moich sąsiadów za boiskiem
Filomena 07:49, 19 mar 2017

ot i dubelek
Kasya 08:01, 19 mar 2017

Filomena napisał(a)
W temacie przesłon:
Upatrzyłam sobie powojnika Summer Snow - Kasia z ogrodu, mydła i powidła mi poleciła. Towarzystwo do niego już u mnie kupione: róża Lykkefund i Veiheblau. Róże kwitną w czerwcu, powojnik zaczyna po nich. Zimą są setki owoców z Lykkefund i peruczki z powojnika. To moje plany na realizację przesłony na ogrodzeniu od moich sąsiadów za boiskiem

Mam obie róże powojnika jeszcze nie
Justyna 08:32, 19 mar 2017

Filomena - świetny i piękny pomysł na przysłonę. Też mnie te dwie róże kuszą. Lykefund trochę się boję, bo wielka, a Vilheblau, że przemarznie, a w odkrywanie nie będę się bawić.

Mira - może trochę podpowiem ws możliwości zakupowych. Będziesz w samym Wrocławiu, czy po drodze gdzieś? Jak jedziesz dalej, to napisz gdzie, bo w okolicy Wro też jest kilka szkółek i może dopasujemy coś do Twojej trasy.
Ach samym Wro:
- jest punkt przy Botaniku
- dwa Kwiatony (Kosmonautów i Opolska)
- na Bielanach szkółka Kaczergis z oryginalnymi różami od Austina (Wrocławska)
- w Psarach Zielone Centrum, największe centrum ogrodnicze w okolicy
To kilka tych, które odwiedzam
O Obi, czy innych marketach Ci nie piszę
Justyna 09:31, 19 mar 2017

A jeśli chodzi o Zielone Progi, to możesz ich spotkać w Wojsławicach. Zamawiasz mailem i odbierasz na miejscu. W tym roku będą 21 maja na żurawkach, a potem na liliowcach i trawach.
Jana 10:41, 19 mar 2017

Lykkefund mam na liście, pamiętam, że poleciłaś mi ją by obsadzić starą jabłoń. Może w tym roku się skuszę, chciałabym też róże pomarszczoną ale mam problem, pokażę potem na moim wątku jaki, ale nie chcą mi się teraz zgrać fotki, doradzisz jak zamieszczę?
Joku 10:45, 19 mar 2017

Miro, Justyno pozwoliłam sobie skopiować wrocławskie ogrodnicze adresy (a nuż się przydadzą ). Mam nadzieję że się nie pogniewacie. Pozdrawiam wiosennie.
kasiek 15:49, 19 mar 2017

Ależ fantastycznie stoją te krokusy! Baczność - idzie wiosna