Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Sebek 02:40, 22 mar 2017

Cudowne te krokusy!
margaretka3 11:28, 22 mar 2017

Miro, to raczej nie kosmos, nasionka były owalne. U mnie zaczęły kiełkować dopiero po 14 dniach, zobacz, jak różnie nasionka się nam zachowują
W ogóle dużo mam w tym roku takich nasionek-niespodzianek.
Nasionka mieczyka nabrzmiały, ale jeszcze nie kiełkują.
Przy wysiewach rozum śpi, bo zmysły pracują, wyobrażając sobie te łany kwiatów No bo np. policzyłam, że przepikowałam 63 siewki jeżówki bladej, po czym... poszłam po nasionka tejże jeżówki i jeszcze wysiałam. Taaak, rozum śpi
sylwia_slomc... 11:35, 22 mar 2017

Alicja169 napisał(a)

Akebię mam na uwadze

Akebie polecam, ma piękne kwiatki, pachną czekoladą

Akebię miałam, cudna delikatna piękne kwiatuszki i widziałam, ale nie próbowałam, a ponoć smaczne owoce. Miałam bo w zeszłym sezonie nagle w lecie uschła w przeciągu tygodnia , a sucho nie miała. Gdyby zimy nie przetrwała nie zdziwiłabym się ,ale tak w trakcie sezonu to mnie zaskoczyło
sylwia_slomc... 11:37, 22 mar 2017

Mireczko śliczne krokusowo masz Powiedz jak rozpoznać kupując cebule , które krokusy to będą te duże, a które te drobne....zawsze wybiorę na odwrót niż bym chciała
Pszczelarnia 11:47, 22 mar 2017

Mira, u Ciebie na wątku dowiaduję się kiedy Zielone Progi będą w Wojsławicach - jakie to miłe.

Gabriela 19:14, 22 mar 2017

Twoje życzenia wielu godzin w ogrodzie były bardzo miłe i pożądane.
Śliczne krokusy, rozchodniki w doniczce też, czekamy na bratki, jaki kolor w tym roku?
Richie 20:23, 22 mar 2017

Mira, zaszalałaś z krokusami Las krokusów zachwyca kolorami.
Jana 21:12, 22 mar 2017

piękne te krokusy
Alicja169 21:19, 22 mar 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Akebię miałam, cudna delikatna piękne kwiatuszki i widziałam, ale nie próbowałam, a ponoć smaczne owoce. Miałam bo w zeszłym sezonie nagle w lecie uschła w przeciągu tygodnia , a sucho nie miała. Gdyby zimy nie przetrwała nie zdziwiłabym się ,ale tak w trakcie sezonu to mnie zaskoczyło

To rzeczywiście dziwne zdarzenie Moje dwie sztuki rosną 3 rok, w ubiegłym roku pierwszy raz zakwitły, po bardzo radykalnym cięciu Owoców nie było.
Ten czekoladowy zapach bardzo oryginalny.
Gruszka_na_w... 22:06, 22 mar 2017

Muszę się udać w swoje zakamarki. Może i u mnie są już miodunkowe kwiatki. Cieszę się, że wybierasz się na lilaki. Będę miała okazję dostarczenia rozchodnika.
U mnie na ryneczku bratki pewnie będą po 1,50. Na giełdę mam kawał drogi. Wyjazd byłby nieopłacalny. Cud krokusikowy u Ciebie.
Pięć krzaczków pięciornika posadziłam na przedpłociu. Mają współpracować z kocimiętką. Już wystartowały. Cięłam je pod koniec lutego w kulkę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies