Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Urszulla 15:30, 29 sty 2018

Świetny ten wątek wklejony u Katki. Szczególnie pod kątem detali.

A ten cytowany klon to jaka odmiana? Dopiero teraz zwróciłam uwagę.
Richie 22:33, 29 sty 2018

Informuję, że klony przycięte bo jest dobry okres i pogoda sprzyja
Pozdrawiam
Tamaryszek 22:47, 05 lut 2018

Witaj Miro! Pięknie umieszczone tulipany pokazałaś. Wspomniałaś też, że oglądasz filmiki ogrodowe, na YouTube? Możesz coś polecić, chętnie pooglądam.
Gruszka_na_w... 16:20, 09 lut 2018

A gdzie zdjęcia z tras narciarskich?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Pszczelarnia 16:35, 09 lut 2018

Jak samopoczucie? Lepiej?
mira 14:17, 11 lut 2018

Dziękuję, zbieram się po długiej niedyspozycji.

Chyba lepiej bo dziś grzebię niemiłosiernie jak kura w moich pudłach, pudełeczkach
z szeleszczącymi cudownie grającymi,mega energetycznymi kuleczkami i innymi nośnikami wszelkiej masy zielnej - to najlepszy antybiotyk

pozdrawiam i niebawem dam znać co z moją wiosną

pozdrawiam

Gruszka_na_w... 16:11, 11 lut 2018

Trzymaj się cieplutko.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
paniprzyroda 19:40, 11 lut 2018

Wyobraziłam sobie Ciebie grzebiącą w szeleszczących torebeczkach
Zdrowiej szybciutko bo marzec blisko i wiosenka
Gabriela 20:07, 11 lut 2018

A ja myślałam, że Ty wyjechałaś na zimowe wakacje i dlatego tutaj cisza.
Torebeczki z nasionami wysyłam jutro w ramach KPN, udało mi się spakować wczoraj, sporo tego wyszło.
Skąd brać małe, ładne kopertki do pakowania nasion, bo nie mam czasu na to, żeby takie robić i moje są takie...punkowe, z dużą ilością srebrnych zszywek.
mira 20:57, 11 lut 2018

No były i wakacje i ciągnące się przeziębienie więc wakacje kiepsko wyszły dla ciała za to dla ducha dobrze więc nie zapadłam się całkiem psychicznie.

Za pracą w ogrodzie nie tęsknię bo czuję się lelawo za to ruch w nasionach ogromny . Już się z lekka nawet denerwuję .
Nie mam planu wysiewów poza tymi które wysieję już niebawem. Wciąż nie poukładałam w skrzyniach warzyw - stale coś czytam i zmieniam plany.

Na razie mam na tapecie te dwie książki

Ta o łące bardzo mi się podoba. Jest napisana w formie pamiętnika /jestem w maju / i jest sporo opisów ptaków i innych zwierząt ich zachowań. Jest też ciut historii.
To się po prostu czyta.

a ta druga jest do wertowania - chyba nie opanuję wiedzy z zakresu ziół - jdeno je mieć w ogrodzie a co innego korzystać z ich dobroci