Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerabianie ogródka pod swój gust

Przerabianie ogródka pod swój gust

greg66 20:22, 30 lis 2019

Kasiu no to chyba nie pasek rozrządu ( bo on schowany jest ) i raczej po czymś takim silnik jest do kapitalnego remontu, to może być pasek klinowy i tak jak mówisz coś jeszcze. Przy zerwaniu któregos z tych pasków auto nadal działa elektronicznie. Alternator, bezpieczniki, lub jakis przewód się gdzieś urwał. Czasami może być tak, że klema spadnie z akumulatora i wtedy wszystko gasnie.
KasiaBawaria 14:02, 01 gru 2019

Mam nadzieje, ze silnik do kapitalnego remontu nie bedzie. Bo wtedy to nam sie to wogole nie bedzie oplacalo. Syn mi niedawno kosiarka przejechal caly bok auta, wiec to tez strata na wartosci. I mielismy wymieniac na wieksze, bo dla mnie z dziecmi i psem jest za male. Jutro sie wszystkiego dowiem.
Pszczelarnia 17:20, 03 gru 2019

Kasiu, ja w sprawie hortensji ogrodowych: jakie poleciłabyś niezawodne i z kwiatami "na kwiat cięty do bukietów" w kolorze czerwonym (malinowym) lub jasno różowym ew. białym?

Na pewno nie chcę niebieskich hortensji - ile mam glinu w podłożu nie wiem.

Czytam i czytam i nadal nic nie wiem. Wypisłąm sobie: Rotschwanz, Hot Red, Masja, The Brigde, Emerald.

Czy któraś z nich spełnia te kryteria? U mnie jest 480 mnpm ale znajdę miejsce zaciszne.

Mam już Preziozę, Otaksę, Schneeball (w donicy), Ayeshę - ale dopiero od zeszłego roku.

KasiaBawaria 17:40, 03 gru 2019

Ewa, z rozowych mam pieknego magical saphire.Rozowe albo i niebieskie, zalezy od glinu, bloomstar. Z bialych z rozem the Bride. Z czerwonych Alpenglühen.

Auto mi przywiezli Pompa wodna i dwa paski.Narazie tyle, naprawa bardzo droga bo jeszcze testy robili. Nie wiadomo, czy to wszystko, mam obserwowac.
greg66 12:36, 02 sty 2020

Kasiu samych radości i zdrowia w tym Nowym Roku dla Ciebie i Twojej rodzinki
KasiaBawaria 20:03, 02 sty 2020

Grzesiu, dziekuje i wzajemnie Pozdrawiam wszystkich i szczesliwego Nowego Roku.Mojee ramirezki

anabuko1 10:40, 05 sty 2020

Piękne rybki
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!!
KasiaBawaria 17:25, 06 sty 2020

Aniu, wszystkiego najlepszego
ElzbietaFranka 21:38, 19 sty 2020

Witam Kasiu

Ty się ciesz,że pada u nas w rzekach ledwo woda płynie w rowach sucho.
Jak śnieg nie spadnie lub deszczu nie popada to będzie susza murowana.

Słońca jak na lekarstwo tylko szaro buro i od czasu do czasu mrzy.

Pozdrawiam
KasiaBawaria 09:02, 28 sty 2020

U nas pada na szczescie co chwile. Ale sniegu i zimy w tym roku brak. Caly czas temperatury w okolicach 3 stopni a noca troche na minusie. Boje sie o moje byliny sadzone jesienia. Teraz ma byc znow oklo 8 stopni do 10. Na niektorych krzakach sa juz paki

I moj futrzak Jestesmy w trakcie mantraining i polowania kontrolowanego,bo obudzil sie instynkt i trzeba go jakos ukierunkowac.