Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerabianie ogródka pod swój gust

Przerabianie ogródka pod swój gust

KasiaBawaria 06:37, 21 kwi 2020

Anda napisał(a)
U mnie jeszcze nie, ale na pewno wiatr się wzmocni w południe. Tak wiać ma do środy, tak jak u Ciebie.

Dzis wieje strasznie. Az sie z domu nie chce wychodzic. I tylko dwa stopnie, brr.
KasiaBawaria 06:44, 21 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
Kasiu siewka może być przegorzanu, ale póki nie widać liści właściwych, trudno orzec . Ja mam ich sryliony Na początku tak wyglądają.

Jestem absolutnie pod wrażeniem, jak fajnie i odpowiedzialnie szkolicie Ediego. Bardzo dużo się od Ciebie uczę . Sama nie mam psa, ale wychodzę z założenia, że lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć

U mnie już (chyba) koniec zimnych nocy. Wiatr się uspokoił, ale deszczu brak...

Pozdrawiam słonecznie na początku tygodnia

No patrz- a u mnie ze 4 lata nie wysiewal sie wogole Ale kepy sa teraz duze, wiec moze dlatego.

Wychodze z zalozenia, ze pies- nie wazne jakiej wielkosci-to zwierze do pracy. A niestety wiekszosc psow w obecnych czasach nie ma co robic.Nie musza polowac, nie musza przynosic martwej zwierzyny czy zaganiac zwierzat. A psy to madre zwierzeta i jak ludzie potrzebuja pracy i wykazania sie, myslenia przede wszystkim. Inaczej szybko pokazuja sie rozne problemy wychowawcze
Wczoraj Eddie mogl 2 razy pobawic sie z wilczurem. Jak kiedys nie moglam go w takich sytuacjach utrzymac, bo chcial juz, teraz sie bawic, tak od pewnego czasu moge mu odpiac smycz, zostawic w odleglosci np. 10-20 metrow i podejsc do sasiadki i jej psa. Dopiero na komende moze przyjsc i sie zaczac bawic. To wszystko ulatwia zycie
KasiaBawaria 06:45, 21 kwi 2020

popcorn napisał(a)
Kasiu, przepieknie u Ciebie! pozdrawiam

Dziekuje Rowniez pozdrawiam

Gogo- bo sie gusta zmieniaja Kiedys wogole nie cierpialam narcyzow i tulipanow. Teraz je uwielbiam
Gosiek33 07:15, 21 kwi 2020

Jestem pod wrażeniem Twojej pracy i jej efektów. Teraz mam na myśli głównie szkolenie Eddiego
KasiaBawaria 07:57, 21 kwi 2020

Gosiek- dziekuje- praca byla, ale jaka satysfakcja. Teraz jest juz latwiej, bo i on starszy i nie taki narwany i bardziej skoncentrowany. Uwielbiam pracowac ze zwierzetami. Trening Eddiego sprawia mi duzo radosci.

Eddie podczas tropienia Podczas spacerow nie moze ciagnac na smyczy, ma isc na luznej, tak podczas mantrainling jest to dozwolone. A dlaczego?Bo pies jest jak w transie, on najchetniej by biegl i ledwo za nim mozna nadazyc.

Tu sa dwa psy

Zana 20:51, 21 kwi 2020

KasiaBawaria napisał(a)

Jak to sie gusta zmieniaja. Znudzil mi sie tylko bialy kolor i zapragnelam mocniejszych barw

Niesamowity jest ten kolor!

Łapka dla Ediego
ryska 21:11, 21 kwi 2020

KasiaBawaria napisał(a)

Tropienie robimy tak, ze ciagne za soba moj przepocony stary podkoszulek, albo futerko krolika ze specjalnym zapachem do treningu. I ide sobie z tym podkoszulkiem/krolikiem jakies 2 kilometry.Zmieniam kierunki, przechodze przez rozne sciezki, wspinam sie na gorki, przechodze nawet przez strumyk Nie wolam, jestem cicho A moj maz z drugim synem po komendzie szukaj biegna z psem na smyczy 10 minut pozniej i ida naszym tropem Masa zabawy dla nas i dla psa Pies po 30 minutach jest wykonczony.

Podziwiam i widzę, że frajdę z tego macie ogromną
KasiaBawaria 10:48, 23 kwi 2020

Eddie odmachuje

Tak, jego trening sprawia nam duza frajde i poprawia kontakt z nami a to wplywa na przyklad na to, ze jak go wolam, to na 100% za kazdym razem przychodzi

W tym roku czeka nas przebudowa pietra i malowanie elewacji.Moze wykorzystamy okazje i usuniemy rosnaca przy scianie domu stara tuje- bardzo chcialabym posadzic tam miskanta i rozplenice bo to jedna rabata, ktora stylem nie pasuje do reszty.Wczoraj podlalam trawnik florovitem. I rozsypalam organiczny nawoz. Susza znow sie zaczyna. Na nastepne 16 dni tez nie ma w prognozie deszczu.

Hortensie w garazu, juz cale w pakach

Jedne z dalii.Mlodziutkie kepy.

KasiaBawaria 13:03, 23 kwi 2020

Strasznie podoba mi sie ten tulipan

popcorn 13:09, 23 kwi 2020

Ale cudnie!