Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerabianie ogródka pod swój gust

Przerabianie ogródka pod swój gust

KasiaBawaria 19:58, 19 kwi 2020

AnnaMS napisał(a)
Witaj Kasiu Oczy i duszę napasłam tymi pięknościami Kwiatuchy cudowne, no i oczywiście zwierzyna, szczególnie Pan Pies skradł mi serce
Co do bergenii odpisałam, przepraszam że tak późno, dużo pracy w ogrodzie i sadku. Kocimiętka już taka duża, moja malutka, nad wzrostem czuwa jeden z moich kotów, regularnie je przycina swoimi ząbkami ...
Ślicznie masz, pozdrawiam

Spokojnie Nie spieszy mi sie
No widzisz, a moje koty kocimietki nie lubily zadnej. No ale one to nawet myszy sie baly

Kocimietki mam rozne, takze biale. I myslalam, ze mi kit cat nie przezimowal, ale jednak od korzenia odbija
Pan pies robi z nami coraz dluzsze wycieczki, choc jeszcze nie chcemy przesadzac. Ale bardzo podoba mu sie bike jöring na poczatku, pierwsze 2 treningi czasami sie odracal i chcial gryzc smycz ale zaczelismy cwiczyc w grupie cala rodzina i juz podczas 3- go treningu byl super skoncentrowany. Komendy tez juz super dzialaja. Dzis bylam z nim rano z mezem a popoludniu jechalam jeszcze raz z dzieciakami i poraz pierwszy skomlal i szczekal, bo widzial, ze jedziemy na rowery bez niego. A on praktycznie z tych nieszczekajacych psow wogole jak juz widzi, ze wyciagam rower, to szczesliwy jest i az sie sam wpycha w specjalna uprzaz W sobote robilismy tropienie i 2 km nie stanowily dla niego zadnej trudnosci. Pomimo wielu skrzyzowan, lasu, zwierzyny w nim No dumna jestem, ze tak dobrze nam trening idzie i to bez zadnej szkoly dla psow
ryska 22:05, 19 kwi 2020

Piękne zdjęcie.
My z naszym owczarkiem jeździliśmy w moje rodzinne strony do lasu i też się tak bawiliśmy w tropienie/przywoływanie. Ma jednak od urodzenia problem z jazdą samochodem. Potwornie wymiotuje i zrezygnowaliśmy. W niedalekiej odległości mamy pola i tam spacerujemy. Marzę, żeby móc znów jeździć na rowerze...
Fajna ta Twoja kocimiętka. Zwarta kępka z drobnymi listkami.
Moja wygląda inaczej. Pewnie inne odmiany mamy.

gogo 22:39, 19 kwi 2020

Jaki piękny kolor zawilców
Masz rację, gust ogrodnika zmienny jest
Masz ode mnie dwa medale, dla Ciebie za fantastyczne szkolenie psa i dla Eddiego za bycie pojętnym uczniem
KasiaBawaria 07:32, 20 kwi 2020

ryska napisał(a)
Piękne zdjęcie.
My z naszym owczarkiem jeździliśmy w moje rodzinne strony do lasu i też się tak bawiliśmy w tropienie/przywoływanie. Ma jednak od urodzenia problem z jazdą samochodem. Potwornie wymiotuje i zrezygnowaliśmy. W niedalekiej odległości mamy pola i tam spacerujemy. Marzę, żeby móc znów jeździć na rowerze...
Fajna ta Twoja kocimiętka. Zwarta kępka z drobnymi listkami.
Moja wygląda inaczej. Pewnie inne odmiany mamy.

Tropienie robimy tak, ze ciagne za soba moj przepocony stary podkoszulek, albo futerko krolika ze specjalnym zapachem do treningu. I ide sobie z tym podkoszulkiem/krolikiem jakies 2 kilometry.Zmieniam kierunki, przechodze przez rozne sciezki, wspinam sie na gorki, przechodze nawet przez strumyk Nie wolam, jestem cicho A moj maz z drugim synem po komendzie szukaj biegna z psem na smyczy 10 minut pozniej i ida naszym tropem Masa zabawy dla nas i dla psa Pies po 30 minutach jest wykonczony.
KasiaBawaria 07:34, 20 kwi 2020

gogo napisał(a)
Jaki piękny kolor zawilców
Masz rację, gust ogrodnika zmienny jest
Masz ode mnie dwa medale, dla Ciebie za fantastyczne szkolenie psa i dla Eddiego za bycie pojętnym uczniem

Dziekuje Mi sie gust bardzo zmienia- jak na pocztku chcialam miec stonowano, tak teraz przynajmniej wiosna pragne kolorow
KasiaBawaria 08:37, 20 kwi 2020

Tez u was tak wietrznie?Dzis rano byly tylko 2 stopnie i przez 3 dni ma pozostac ten bardzo silny wiatr. Brr.
Anda 08:40, 20 kwi 2020

U mnie jeszcze nie, ale na pewno wiatr się wzmocni w południe. Tak wiać ma do środy, tak jak u Ciebie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
galgAsia 08:46, 20 kwi 2020

Kasiu siewka może być przegorzanu, ale póki nie widać liści właściwych, trudno orzec . Ja mam ich sryliony Na początku tak wyglądają.

Jestem absolutnie pod wrażeniem, jak fajnie i odpowiedzialnie szkolicie Ediego. Bardzo dużo się od Ciebie uczę . Sama nie mam psa, ale wychodzę z założenia, że lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć

U mnie już (chyba) koniec zimnych nocy. Wiatr się uspokoił, ale deszczu brak...

Pozdrawiam słonecznie na początku tygodnia
popcorn 08:57, 20 kwi 2020

Kasiu, przepieknie u Ciebie! pozdrawiam
gogo 00:41, 21 kwi 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Tez u was tak wietrznie?Dzis rano byly tylko 2 stopnie i przez 3 dni ma pozostac ten bardzo silny wiatr. Brr.

Cudowne zdjęcie, dlaczego ja unikałam białych narcyzy, jakie one piękne
I tulipany liliokształtne, moje ulubione, a mam ich mało
Muszę kupić.
U mnie wieje codziennie