Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerabianie ogródka pod swój gust

Przerabianie ogródka pod swój gust

KasiaBawaria 11:47, 26 kwi 2020

Milka napisał(a)

rewelacja
i jaki trawniczek

Trawnik to chyba z daleka tylko ladny zle nasiona sa tu posiane. Juz dwa razy podlewalam, bo szybko usycha. Tam gdzie dosiewalam inne nasiona widac, ze korzenie dluzsze i silniejsze.
greg66 13:53, 26 kwi 2020

Widac, że z Eddiego pieszczoch
KasiaBawaria 19:46, 26 kwi 2020

Oj straszny pieszczoch- on nigdy nie ma dosyc. Ale wlasnie takie sa doodle- strasznie rodzinne i czesto pracujace jako psy terapeutyczne.

Musze wiecej tego tulipana nasadzic- bardzo mi sie podoba kolor.

Jedna z seslerii zaczela kwitnac.Cos jej sie pomylilo.
LucyLu 21:31, 26 kwi 2020

Dzień dobry, witam wszystkich. Jestem na forum nowa, bo pierwszy raz w życiu posiadam własny ogród Ogród ma 12 lat, kilka drzew owocowych, trochę krzewów (azalie, różaneczniki, forsycja, pęcherznice), sporo iglaków, również świerki i sosny. No i nieśmiertelne tuje wokół trawnika...

Czego nie ma: rabat kwiatowych, krzewów owocowych, warzywnika... więc to wszystko teraz pracowicie zakładam.

Czy macie jakieś dobre rady na początek? Z kwiatów marzą mi się piwonie, z owoców porzeczki i maliny, a warzywka - cokolwiek co jest łatwe w uprawie.

A przede wszystkim chciałabym przekształcić zachwaszczony trawnik w coś co bardziej przypomina ogród niż boisko...
Dorota123 21:54, 26 kwi 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Te narcyzy rozrastaja sie bardzo szybko. U mnie sa chyba dopiero 3 lata

A tu fotka moja z Eddiem. Z maska, bo kolezanka szyje i na stronke internetowa potrzebowala fotki. Tu wprawdzie fotka sie nie udala, bo nie widac co nosi Eddie, ale bardzo podoba mi sie motyw =

Ten pies już dawno skradł moje serce, on ma taki pogodny wyraz pyszczka. Widać, że darzycie się wielką przyjaźnią.
No to czekam, żeby i moje narcyzy tak ładnie się rozrosły.
KasiaBawaria 22:33, 26 kwi 2020

Dorota123 napisał(a)
Ten pies już dawno skradł moje serce, on ma taki pogodny wyraz pyszczka. Widać, że darzycie się wielką przyjaźnią.
No to czekam, żeby i moje narcyzy tak ładnie się rozrosły.

Przyjaznia? No wiesz, pies to opurtunista wiec nie wiem jak z jego przyjaznia,ale widze, ze chce bronic dzieci(dzis w czasie mantrailing ktos na rowerze zblizal sie do dzieci i koniecznie chcial zostac z nimi i w razie co obronic (zalizac na smierc w lato wyciagal z morza kazdego z nas i nie pozwalal nam plywac, bo pewnie myslal, ze sie potopimy no i szuka u mnie pomocy jak sie czegos boi-czyt,chce mi wejsc na rece . Ja ze swojej strony moge powiedziec tylko tyle, ze oszalalam na jego punkcie Daje nam tyle radosci i milosci, doprowadza nas codziennie do smiechu kochany jest

Narcyzy dzisiaj
gogo 02:08, 27 kwi 2020

KasiaBawaria napisał(a)
No patrz, nie pomyslalam o wyplukaniu torfu.Musze tak z trawami zrobic.Dziekuje za rade

Proszę bardzo

Zamówiłam dziś stipy, nie mam nerwów czekać, aż się wysiana namyśli i ruszy.

Super zdjęcia Ciebie i Eddiego
KasiaBawaria 02:45, 27 kwi 2020

gogo napisał(a)

Proszę bardzo

Zamówiłam dziś stipy, nie mam nerwów czekać, aż się wysiana namyśli i ruszy.

Super zdjęcia Ciebie i Eddiego

Ja swoje nasiona w ta susze codziennie podlewalam i na skarpie myslalam, ze nic z tej wysianej do gruntu nie bedzie a wczoraj rozdzielalam kepki nasion na mniejsze, bo napecznialy i beda lada dzien kielkowac. Na innej rabacie juz wzeszly i bede musiala przerzedzic.Ale te wysiane dodatkowo to eksperyment, czy one beda u mnie lepiej rosly, niz te kupne
Milka 07:01, 27 kwi 2020

Żonkile na bogato. Mam tego ciemnego tulipana, w realu taki aksamitny
KasiaBawaria 08:14, 27 kwi 2020

Ale strasznie ciezko zrobic mu zdjecie Szczegolnie jak nie ma sie odpowiedniego tla.
Proso startuje