Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerabianie ogródka pod swój gust

Przerabianie ogródka pod swój gust

KasiaBawaria 08:36, 16 cze 2020

Tak, to Christel
Strasznie razi po oczach Pasuje kolorystycznie do czerwonych ostrogowcow.

violaskom 08:40, 16 cze 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Taj, to Christal

Wygląda na to, że ładnie trzyma kolor. Takie lubię. Już parę tych zmieniających kolor wywaliłam. Teraz nowe jeszcze nie kwitną i nie wiem czego się spodziewać. Ale na pewno nie mam tej odmiany. Eddie jak zawsze cudny!
KasiaBawaria 08:41, 16 cze 2020

A jakie wywalilas? Ja lubie niektore te zmieniajace- rabata sie zmienia, co chwile wyglada inaczej
violaskom 08:55, 16 cze 2020

KasiaBawaria napisał(a)
A jakie wywalilas? Ja lubie niektore te zmieniajace- rabata sie zmienia, co chwile wyglada inaczej

Wywaliłam Lilac Beauty i jakiś jeden czerwony. Nazwy nie znałam. U mnie Lilac Beauty na rabacie wyglądał fatalnie. Nie mogłam znaleść mu miejsca. A ten czerwony był bardzo niski i przebarwiał się strasznie brzydko. Długo po tym nie byłam zainteresowana krwawnikami, chociaż u innych bardzo mi się podobają. W tym roku kupiłam Summer Fruits Lemon, Summerwine i Red Velvet. Summer Fruits Lemon kwitnie i takiego się spodziewałam. Te żółte i białe są najbezpieczniejsze bo nie zmieniają koloru. Te czerwone będą niespodzianką.
KasiaBawaria 08:59, 16 cze 2020

Red velvet mialam i tez byl ladny- chyba wszystko zalezy od zestawienia z innymi roslinami- krwawniki ciezko sie laczy. Ladnie wygladaja z trawami i jezowkami.Christial dostaje z czasem jasniejszy srodek.Ale to wlasnie mi sie podoba.Rozowe krwawniki mam posadzone obok siebie wlasnie by uzyskac rozne tonacje rozu.
U mnie zbijaja sciany. Od wczoraj caly dzien mlot pneumatyczny chodzi.

violaskom 09:03, 16 cze 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Red velvet mialam i tez byl ladny- chyba wszystko zalezy od zestawienia z innymi roslinami- krwawniki ciezko sie laczy.Christial dostaje z czasem jasniejszy srodek.Ale to wlasnie mi sie podoba.

Te na zdjęciu to Red Velvet czy Christial? Gdyby mój miał taki kolor cały czas, to bym była bardzo zadowolona!
KasiaBawaria 09:04, 16 cze 2020

To christel ale z tego co pamietam, on tez bedzie troche jasnial.
violaskom 09:17, 16 cze 2020

Piękna ta rabata. Remontu współczuję. Mam nadzieję, że szybko się skończy i po bólu! U mnie taras jest rozgrzebany od marca i końca nie widać. Przez to cały ogród jest w tym roku zaniedbany!
KasiaBawaria 09:26, 16 cze 2020

A co robicie na tarasie? Mnie tez czeka jego wymiana...ehh

Remont bedzie trwal min 3 miesiace...narazie wybijaja sciane ze strychu a potem z dwoch sypialni. Beda stawiac ja 1,75 m dalej. Zabudowujemy balkon, ktorego nie uzywamy.A ze to strona wschodnia, to caly czas padal nam tam deszcz, pokoje byly ciemne i malowanie go laczylo sie ze stawianiem rusztowanie, bo byl z drewna.Potem garaz i cala elewacja..
violaskom 09:57, 16 cze 2020

Od samego początku taras jest wylany i tak zostawiony od 7 lat. W planach był granit, ale front zrobiłam w granicie i jestem bardzo niezadowolona. Więc zraziłam się do granitu, drewna nie chcę i nie zostało nam wiele możliwości. Problemem są łuki na schodach. Jest mało na rynku materiału którym można wykończyć łukowate schody. Em więc wymyślił, że sam zrobi z betonu. Rozgrzebał i nie ma czasu ani ochoty tego skończyć. Teraz muszę czekać, bo w takim stanie nawet żadna ekipa tego nie weźmie.