Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerabianie ogródka pod swój gust

Przerabianie ogródka pod swój gust

Elka 22:37, 22 lip 2016

Ślicznie tu u Ciebie Rozumiem też Twój brak czasu. Ja nawet o tej porze w piątek, piątek !!! mam z tyłu głowy moje dzieciaki
nicol21 22:17, 30 lip 2016

Przyszłam do Ciebie od Jana - kloniarza tam pokazałaś piękne aureum - jak długo masz ten okaz? wiesz może ile on może mieć lat?
Ja dziś zanabyłam, ale mały jest. A jeśli masz ochotę pooglądać trochę klonów z Boskoop to możesz u mnie wklikać się w linka Może pokażesz coś więcej ogrodu? Rozumiem, że ręce pełne roboty, ale fajnie by zobaczyć coś niecoś więcej
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
KasiaBawaria 09:26, 31 lip 2016

Witam, witam. Aureum ma ok 15 lat. Na poczatku troche chorowalo, bylo zjadane przez mszyce, przypalane przez slonce, choc rosnie w cieniu a slonce ma tylko rano i wieczorem.Poprzedni wlasciciele posadzili go za blisko zywoplotu, wiec go musze mocno ciac.

Ogrod ciezko obecnie pokazac, bo wyrzucilam krzaki, i brak tla. A w tle z domami sasiadow to kiepsko to wyglada Pozbylam sie tez chorej wisni ozdobnej i zrobilam ekran z cisa.
Przed tym ekranem, w jego koncach chce posadzic te same deby kuliste ktore rosna po prawej stronie i bije sie z myslami, jak daleko od zywoplotu to zrobic. Kule bede ciac, ale tez chce by spore urosly, bo to strona popudniowa i chce troche cienia.Moze ktos z was podsunie mi pomysl?Zywoplot chce miec na 2 metry. A deby beda szczepione na dwa metry bo takie juz sa po lewej stronie.

KasiaBawaria 09:39, 31 lip 2016

Jako ze krzaczory byly bardziej przyjazne ptakom i owadom, staram sie to od 4 lat nadrobic sadzac rozne rosliny na tarasie na warzywniaku im przyjazne oraz dokarmiajac ptaki.Przez ogrody, gdie wszystko jest ciete pod noz, bez rodzimych krzewow coraz mniej jest i owadow i ptakow. Dolaczajac do tego opryski na polach. Jak sie tu wprowadzilismy nie mielismy prawie ptakow. Nadal jest malo gatunkow, ale chociaz liczba sie zwiekszyla i w koncu cos swierka w ogrodku.
Mamy kilka budek legowych i zawsze wszystkie zajete.

A co do ogrodka- u mnie kroluja roze, hortensje, trawy,paprocie, zurawki, kloniki i zimozielone. I jest mieszanka, bo to moj ogrod testowy.Sprawdzam co mi sie podoba.

KasiaBawaria 09:50, 31 lip 2016

KasiaBawaria 09:58, 31 lip 2016

Joku 10:09, 31 lip 2016

Masz bardzo ładny ogród, szkoda że tak rzadko go pokazujesz. Bardzo spodobała mi się kompozycja z języcznikiem i funkią. Wypatrzyłam też jakąś ciekawą paproć o brązowym odcieniu młodych liści.
KasiaBawaria 11:04, 31 lip 2016

Jolu, bede czesciej pokazywac, jak najmlodszy pojdzie do przedszkola. Dwoch ciagle bijacych sie chlopcow zabiera mi cala energie

Paprocie to jedna z moich milosci. Uwielbiam ich tajemniczy, lesny klimat.

Joku 11:41, 31 lip 2016

Też lubię paprocie. Czekam na następne obrazki z twojego ogrodu.
KasiaBawaria 14:25, 31 lip 2016

A to prosze, troszke paprotek