Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerabianie ogródka pod swój gust

Przerabianie ogródka pod swój gust

AniazUroczyska 14:01, 20 lip 2021

KasiaBawaria napisał(a)

Piękna rabatka , śliczny zestaw! Roślinki fioletowo - niebieskie na przodzie to kocimiętka , szałwia, czyściec, czy jeszcze coś innego? A to w tle , wysokie ,białe ,śliczne, puszyste, mgiełkowe, to?
KasiaBawaria 14:39, 20 lip 2021

AniazUroczyska napisał(a)

Piękna rabatka , śliczny zestaw! Roślinki fioletowo - niebieskie na przodzie to kocimiętka , szałwia, czyściec, czy jeszcze coś innego? A to w tle , wysokie ,białe ,śliczne, puszyste, mgiełkowe, to?

Od lewej ziest hummelo, potem prztacznik a z tylu smialki.
Magleska 15:48, 20 lip 2021

Biedny Edi ech i psy mają alergię na wszystko ....

a w ogrodzie ślicznie
Gosiek33 16:22, 20 lip 2021

KasiaBawaria napisał(a)

Jedzenie mozna zmienic a co z trawami i rooztoczami

Na roztocza teoretycznie są jakieś preparaty ale jak to u psa zastosować? Trawy rosną wszędzie i nawet gdybyś u siebie kłosy wycięła to nasiona i tak przylecą
KasiaBawaria 16:24, 20 lip 2021

U nas sa za oknem laki, nie koszone.Trawy sa wszedzie, on reaguje na nasze ojczyste,na to jest przynajmniej testowany.U mnie chodzi codziennie odkurzacz.Dywanow mam jeden.
KasiaBawaria 09:46, 22 lip 2021

Hortensje w tym roku kwitna wszystkie

Uwielbiam tego floksa
Mgduska 09:51, 22 lip 2021

Niesamowite masz te hortensje Najbardziej lubię ten odcień fioletowy, pasuje mi do innych kwiatów. Moją hortensję - jedyna ogrodówkę - najpierw sponiewierała zima, potem ślimaki, więc w tym roku nie będzie kwitła, a też byłaby fioletowa.
KasiaBawaria 10:14, 22 lip 2021

Mgduska napisał(a)
Niesamowite masz te hortensje Najbardziej lubię ten odcień fioletowy, pasuje mi do innych kwiatów. Moją hortensję - jedyna ogrodówkę - najpierw sponiewierała zima, potem ślimaki, więc w tym roku nie będzie kwitła, a też byłaby fioletowa.

A jaka masz odmiane? U mnie milosc do hortensji pojawila sie po pobycie w Bretanii, gdzie rosna cudne 2 metrowe krzewy.W moim klimacie moge je sadzic tylko wokol domu, gdzie jest cieplej i zaciszniej.
Mgduska 10:22, 22 lip 2021

KasiaBawaria napisał(a)

A jaka masz odmiane? U mnie milosc do hortensji pojawila sie po pobycie w Bretanii, gdzie rosna cudne 2 metrowe krzewy.W moim klimacie moge je sadzic tylko wokol domu, gdzie jest cieplej i zaciszniej.

Wydaje mi się, że Bluebird. Była owinięta jutowym workiem na metalowych podpórkach plus gałęzie sosnowe, ale u mnie do długo leżało ok. 80 cm śniegu, a to była świeżo posadzona sadzonka. Ale żyje, to najważniejsze
KasiaBawaria 10:24, 22 lip 2021

Kolejny ulubiony flox blue paradise

Na skabiozie wyrosly kwiatki z kwiata

Mlodziutki bodziszek ladnie przyrosl