KasiaBawaria
08:05, 25 kwi 2018
Kul tluszczowych nie daje sie latem. Bo sie psuja szybko. Latem to np. tylko platki owsiane nasaczone w oleju, sypane malymi ilosciami (u mnie szpaki za nimi szaleja) ziarna slonecznika i inne nasionka. Najlepiej sypane na ziemie
u mnie karmnik malo odwiedzany, za to na ziemi tlok
Wiosna piekna
mam nadzieje, ze mroz nie przyjdzie, bo mieszkam na 600 m.p.p.m i tu do srodka maja moze snieg spasc. Juz dawno tak pieknie nie przezimowaly hortensje. Teraz mnostwo kwiatow kwitnie.
Super jest.
Hortensje, prawie wszystkie wygladaja tak.Pomimo -18 stopni i dlugiego mrozu bez sniegu. Zaczynam wyrzucac te, ktore nie zimuja ladnie. Za 2-3 lata zostana tylko te odmiany, ktore sa nie do zdarcia.
Taras w tym roku w koncu zostanie otoczony murem oporowym z kamieni paskowych.
Ogolnie szykuje sie w koncu duzo zmian. Wzielam sie po 6 latach eksperymentowania z roslinami za stworzenie z tego jakiejs calosci. W tym czasie duzo roslin rozloslo sie i moge je dzielic, wiec mam mniejsze koszta
ale to bylo u mnie koniecznoscia, bo klimat surowy i musialam najpierw posprawdzac co tu przetrwa a co mi sie podoba
Powstanie bialo niebieska rabata i ogolnie w tym klimacie chce inne uporzadkowac. Hakonechloa juz podzielona na 10 sadzonek i rozsadzona. Bedzie sie dziac 
Jeden z nowych nabytkow. Bodziszek
Dzewka owocowe zakwitly.

Wiosna piekna

Hortensje, prawie wszystkie wygladaja tak.Pomimo -18 stopni i dlugiego mrozu bez sniegu. Zaczynam wyrzucac te, ktore nie zimuja ladnie. Za 2-3 lata zostana tylko te odmiany, ktore sa nie do zdarcia.
Taras w tym roku w koncu zostanie otoczony murem oporowym z kamieni paskowych.
Ogolnie szykuje sie w koncu duzo zmian. Wzielam sie po 6 latach eksperymentowania z roslinami za stworzenie z tego jakiejs calosci. W tym czasie duzo roslin rozloslo sie i moge je dzielic, wiec mam mniejsze koszta

Jeden z nowych nabytkow. Bodziszek
Dzewka owocowe zakwitly.