Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Niage

W ogródku Niage

Lena 08:04, 30 lip 2011

Pięknie,roślinki zachwycają a "podusie" zachęcają do leżakowania...tylko słońca brak
bogumila 08:53, 30 lip 2011

Macierzankowe poduchy piękne i ten zapach...
Sebek 21:05, 02 sie 2011

Niage napisał(a)

Ślicznie pozruszana gleba. Widać, że nie jest zbyt ciemna. Nie korciło Cię żeby wysypać ja równie ślicznym, rozdrobnionym kompostem, czy wolisz taką czystą glebę?

Oj, korci mnie, korci mocno. Nie podoba mi się ta jasna ziemia. Jak mokra to ok., kiedy sucha, to jest twarda jak beton. Wizualnie też nieładnie wygląda. Przyznam szczerze, że nie mam jeszcze własnego kompostownika . Ale rozglądam się za nim, nie chcę takiego plastikowego. Może zrobimy sami z drewna. Zanim będzie własny kompost, to jednak potrwa. Tak naprawdę, to nie patrzyłam nigdy, czy można kupić kompost, zobaczę w moim ogrodniczym markecie czy mają.

Kompost jedynie może kupisz u jakiegoś hodowcy lub szkółkarza - w workach nie sprzedają.

Danusia kupuje próchnicę odkwaszoną - może tym? Kosztuje tyle co kora.

I strasznie dziękuję Ci za wiadomość o zżółknięciu trawnika - bo mój mnie zaniepokoił
ibizaa 21:14, 02 sie 2011

ooo paszczki u Ciebie widziałam, bardzo lubie je za ich zapach i te wszystkie niesamowite kolory jakimi potrafia kwitnac, pamietam jak bylam mala i jeździłam do babci, ktora w ogródku miala te lwie paszczki to bawiłam sie nimi naciskajac ich "dupki" wtedy fajnie otwierały swoje paszczki
marzena 23:37, 02 sie 2011

Niage, odwiedzałam czasem Twój ogród nie zostawiając śladu... ale w końcu napiszę - wszystko wysmakowane, skomponowane, zadbane przepięknie, duże wrażenie zostawia ...
Niage 19:28, 07 sie 2011

Róże , listki z białymi śladami po oprysku na czarną plamistość

Gardenarium 19:40, 07 sie 2011

Urodziwe róże

Instagram Ogrodowiska
Sebek 19:46, 07 sie 2011

Przecudne te róże - moje pryskałem, ale nadal chorują
Muszę powtórzyć, ale idą deszcze...
Niage 20:15, 07 sie 2011

Dziękuję

isia33 21:59, 07 sie 2011

Niage napisał(a)

Ślicznie pozruszana gleba. Widać, że nie jest zbyt ciemna. Nie korciło Cię żeby wysypać ja równie ślicznym, rozdrobnionym kompostem, czy wolisz taką czystą glebę?

Oj, korci mnie, korci mocno. Nie podoba mi się ta jasna ziemia. Jak mokra to ok., kiedy sucha, to jest twarda jak beton. Wizualnie też nieładnie wygląda. Przyznam szczerze, że nie mam jeszcze własnego kompostownika . Ale rozglądam się za nim, nie chcę takiego plastikowego. Może zrobimy sami z drewna. Zanim będzie własny kompost, to jednak potrwa. Tak naprawdę, to nie patrzyłam nigdy, czy można kupić kompost, zobaczę w moim ogrodniczym markecie czy mają.

Ja mam to samo, po deszczu ziemia jest twarda jak kamień. Kompostownik założony dopiero w tym roku, więc muszę jeszcze poczekać na własny kompost. Pozostaje jedynie motyka.