Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku Niage

W ogródku Niage

marzena 18:14, 20 paź 2011

no piękne te Twoje 'czerwoności', a bergenia mnie zadziwia wybarwieniem... u mnie coś raczej trzyma tę swoją zieleń
Niage 18:18, 20 paź 2011

hania napisał(a)
ale piękny ten dąb czerwony,już od jakiegoś czasu mam na niego ochotę...ile on ma lat? ...dęby rosną powoli ,tak myślę

Haniu, ten ma ok. 5 lat, ma ok. 3 m wysokości, ale ja przycinam mu gałęzie, nie chcę wielkiego, wydaje mi się, że rośnie dość mocno, a mam nieduży ogródek
hania 18:31, 20 paź 2011

widziałam takiego w Lesznie w takiej prywatnej małej szkółce,ale się zastanawiałam bo myślałam że rośnie bardzo powoli,chciałam posadzić go przy wjeżdzie na tylnej działce,gdyż budowa powoli zmierza ku końcowi .....chyba się zdecyduję ,a ty gdzie kupiłaś?
Niage 18:48, 20 paź 2011

Haniu, to był prezent od koleżanki, nie znam miejsca kupna.
jotka 18:52, 20 paź 2011

Ach te kolory wysycone! Warto się nimi nasycić zanim zapanuje szarość ... Dopiero biel znowu doda uroku ogrodom, ale na samą myśl robi się brrrr....
Gabriela 19:01, 20 paź 2011

hania napisał(a)
widziałam takiego w Lesznie w takiej prywatnej małej szkółce,ale się zastanawiałam bo myślałam że rośnie bardzo powoli,chciałam posadzić go przy wjeżdzie na tylnej działce,gdyż budowa powoli zmierza ku końcowi .....chyba się zdecyduję ,a ty gdzie kupiłaś?

Potwierdzam, że nie rośnie powoli. Mojego dostałam od znajomych w postaci malutkiej sadzonki w doniczce, która b. śmiesznie wyglądała - w niedużej doniczce dwa wielkie płasko rozłożone liście, bo rozmnożyli ten dąb z własnego żołędzia i przywieźli nam w prezencie, razem z jakąś inną jeszcze rośliną.
Ten dąb rośnie "krzaczasto", wytwarza wiele pni, ja już dwa wycięłam, dwa zostawiałam, może niepotrzebnie, ale myślę że jak są blisko siebie kiedyś się po prostu zrosną.
Żołędzie są duże i ładne, w zeszłym roku moje drzewko miało ich mnóstwo i chyba wysiliło się na owoce, bo w tym roku jest zdecydowanie mniej gęste. W tym roku odpoczywało i żołędzi jest dosłownie kilka na gałęziach.

Dziękuję Gieniu za zdjęcia drzewa.
an_tre 19:55, 20 paź 2011

Niage ale się u Ciebie jesień czerwieni pięknie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
myszorek 20:02, 20 paź 2011

Niage Twój ogród jest nieźle naszykowany na takie ponure dni jak dzisiaj. Kolorowo i wesoło masz, nie jakieś tam szaro, buro i ponuro
Niage 20:50, 20 paź 2011

Niedawno rozsypały mi się nasiona ostróżki, których nie pozbierałam i teraz wzeszły. Czy przetrwają zimę te maleństwa ?

jeszcze kwitną

hania 21:39, 20 paź 2011

pięknie kwitnie ta hortensja,....czy to limelaigt?