Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Syla 22:22, 12 maj 2012

Sebek napisał(a)

Seba a cisy już posadziłeś ??? czy coś przegapiłam ????

Sylwia - jeszcze w kwietniu - 30

Wtedy

Zdjęcie sprzed chwili - dosadziłem jednoroczne mikrusy oraz przyciąłem dziś te nieszczęsne bukszpany.

No to jednak przegapiłam ...... Pluję na psa urok aby Ci te Twoje ciski pięknie rosły i niczym nie ustępowały urodą bukszpaniki .....
Dzidka 22:22, 12 maj 2012

Gabriela napisał(a)

A ten odrost przy trzmielinie, wytnij b. dokładnie.

Wytnij i ukorzeń.
kasiula79 22:41, 12 maj 2012

Sebek - Ty uspokoiłeś kolory i jesteś w tym konsekwentny, a ze mną cos dziwnego się stało - mieszam w kolorach, że aż sama siebie zaczynam się bać. Najgorsze jest to, że dobrze mi z tym....
Linka 22:59, 12 maj 2012

Elfik napisał(a)
Cześć Sebciu – nie mogę znaleźć, czy pokazywałeś te swoje 2 bliźniacze rabaty, z hortensjami miały być... Ciekawa jestem, jak Ci wyszło? Ależ nasadziłeś skrzynkowych! Jeden z zestawów mam identyczny: wilczomlecze, heliotropy i biała pelargonia. Strasznie mi się podobają te różowe złocienie w donicy. Nie widziałam w sprzedaży takich sadzonek. Mam też te liście, o których wspominała Ana – może ktoś podpowie, jak to się nazywa?

Życzę Ci wiele wrażeń na Chelsea

Te kolorowe liście to wilec ziemniaczany inaczej zwany IPOMEA
ana_art 23:14, 12 maj 2012

Linka napisał(a)

Cześć Sebciu – nie mogę znaleźć, czy pokazywałeś te swoje 2 bliźniacze rabaty, z hortensjami miały być... Ciekawa jestem, jak Ci wyszło? Ależ nasadziłeś skrzynkowych! Jeden z zestawów mam identyczny: wilczomlecze, heliotropy i biała pelargonia. Strasznie mi się podobają te różowe złocienie w donicy. Nie widziałam w sprzedaży takich sadzonek. Mam też te liście, o których wspominała Ana – może ktoś podpowie, jak to się nazywa?

Życzę Ci wiele wrażeń na Chelsea

Te kolorowe liście to wilec ziemniaczany inaczej zwany IPOMEA

hahaha wilec ziemniaczany u mnie w sklepie miał etykietę kartofel
Elfik 23:20, 12 maj 2012

Oooo, dzięki Agatko! Za nic nie mogłam sobie przypomnieć. Zapisałam w kajeciku
finka 23:34, 12 maj 2012

Sebek piękna Ipomea, a obok w sąsiedniej donicy widzę fragment Scaevoli, to w tym roku mój obiekt pożądania, bo nigdzie nie mogę jej dostać. Zawsze do mojego centrum zamawiałam z Plantpolu ale nie zrobili w tym roku. Sama sadzę przeważnie około 20 szt, a tu kicha. Nadzieja jednak jest, bo w przyszły czwartek jeden ogrodnik z giełdy wrocławskiej mi obiecał, ale jak nie dotknę nie zapłacę, to na razie o niej nie mówię, że ją będę na pewno miała.

Scaevola to mój nr 1 wśród balkonówek, bo nie choruje, nie ma wrogów naturalnych, świetnie się krzewi, że mi całą studnię do jesieni zakryje, i cudnie kwitnie aż do mrozów. A poza tym nie ma tych krzykliwych barw co pelargonie i inne takie, co nie znaczy, że pelargonii i innych takich nie lubię. POLECAM.

Pozdrawiam ciepło, mam nadzieję, że nie będziemy mieć przymrozku z niedzieli na poniedziałek.
mira 01:05, 13 maj 2012

Ja za tydzień wybieram się tam - ciekawa jestem Twoich wrażeń
pozdrawiam
monteverde 02:55, 13 maj 2012

Sebek jaka konsekwencja w nasadzeniach ładnie wyszło to wejście do domu jak będziesz na święcie zrób zdjęcie temu rh
Mala_Mi 06:39, 13 maj 2012

Na dzień dobry wpadłam tym razem do Ciebie.......... chwilkę mnie nie było, a tu prawie 20 stron... przegapiłam setkę . Więc już bez pompy, ale gratulacje ...
Widze że jednak zostawiłeś te gazony Czy są to gazony na terenie zieleni miejskiej? Nie chce mi się już szukać tego foto.... poza tym jeszcze śpię...
Idę zrobić kawę... a tza fotki ze świeta azaliowego wpadnę wieczorkiem...