Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Sebek 23:02, 05 paź 2015

aga_pe napisał(a)

Się wtrącę...jeśli mogę . Też miałam niebieskie ściany...z bielą ok, tylko szybciutko zaczął mnie irytować ten kolor. Przemalowałam na turkus i jej o niebo lepiej. A czy much mniej? Chyba nie... W sumie w tym roku nie miałam ich wiele w całym domu...niezależnie od koloru

Wg mnie turkus mimo, ze należy do zimnych barw wcale taki nie jest A do beżów i brązów pasuje idealnie Czy już wspominałem jak bardzo uwiebiam nasze rozmowy na tematy nieogrodowe?
Sebek 23:04, 05 paź 2015

AlKa napisał(a)

Ja też nie, bo tv u mnie EM ogląda. Dla mnie to tylko zbyteczny mebel łapiący kurz

Mycie TV nie należy do mouch ulubionych zajęć - te zakamarki, grrrr - tylko odkurzacz daje radę Ale czasem coś oglądnę, np. dziś Top model obejrzałem, by się odmóżdzyć
Sebek 23:04, 05 paź 2015

AlKa napisał(a)
Ja tez nie lubiłam niebieskiego koloru, a obecnie mam ciemno granatową ścianę w pokoju... i bardzo mi się podoba.

Granat! Uwiebiam
Sebek 23:09, 05 paź 2015

Zielona napisał(a)
Alka - ściana w kolorze "navy"? Pycha! Dodaj złote bibeloty i zjawiskowe połączenie, zgodne z ostatnimi trendami, gotowe.

Sebku - nie będę kłamała. Podglądałam, ale nie nadrobię wszystkiego. Mam jednak nadzieję na forumowy come back

Marta, nie wiem czy to Ty czy ktoś inny, ale pamiętam jakąś inspirację navy ze złotem - coś pięknego! Z innym kolorem złote dodatki mogłyby wyglądać kiczowato, ale ten granat nadaje wnętrzu wyszukanej elegancji - no mniam!

Ja teraz spróbuję poskakać po wątkach, choć powieki już mi lekko spadają Jednak ciągle licze na Twój wielki powrót na forum, na razie tylko kibicuję byś rozwiała chmury nad Tobą wiszące
mateuszmichn 23:32, 05 paź 2015

Sebek napisał(a)

I tak zapomnę Jak będę na etapie wyboru ponownie się upomne znów o nazwę

Ok. Nie ma problemu. Farba super, w dodatku wodna. Tylko trzeba doczytac czy zda egzamin na drzwiach zewnętrznych. Pytaj jak będziesz miał malować, pomogę jeśli będę potrafił.
Ostatnio też zajmuje się konserwacja mebla ale o tym niedługo na moim wątku, muszę tylko skończyć
Mathildis 23:33, 05 paź 2015

Sebku, poczytałam, pooglądałam, spotkań zazdroszczę, zarośnięte drzwi, a raczej komentarz sąsiada, mnie rozbawiły, a malowanie ich na kolor niebieski tylko i wyłącznie spowodowało skojarzenie z książką Szczygielskiego za niebieskimi drzwiami ale tak jak Madżenka niebieskim drzwiom mówię nie, ale oczywiście u mnie u siebie rób jak uważasz
jazzy 02:22, 06 paź 2015

Zrób czerwone! To bardzo Feng Shui
https://www.pinterest.com/pin/387380005418745336/
06:43, 06 paź 2015
abiko napisał(a)
Seba o jakiej Ty szałwi mi mówiłeś? O tej:
Salvia nemorosa Sensation® ‘Compacta Deep Blue’ - Szałwia omszona

Hmm Finka nie ma, ciekawe czy gdzieś ją znajdę w szkółce.

kupiłam z 2 tyg. temu w Goczałkowicach. ..może jeszcze maja?
Filemon24 07:55, 06 paź 2015

Zapytam swojego chłopaka jaką farbą pomalować drzwi by nie złaziła jeśli chodzi o wnętrza to napatrzę się na te realizację projektantów wszystko za kupę forsy ( chłopak mi robi zdjęcia jak jest na montażach )
i szczerze to często rewelacji nie ma a kasy to kosztuje.... w kolorach króluje tylko biały, biały, biały no i biały czasem czarny. Szczerze to mam wrażenie , że projektanci idą taśmową kuchnia biała jak w laboratorium hehe mi tam się to nie podoba. Chociaż ostatnio widziałam kuchnie w kolorze czerwonym (kolor identyczny jak krew)z czarnym blatem no dziwnie to wyglądało
aga_pe 08:57, 06 paź 2015

Sebek napisał(a)

Wg mnie turkus mimo, ze należy do zimnych barw wcale taki nie jest A do beżów i brązów pasuje idealnie Czy już wspominałem jak bardzo uwiebiam nasze rozmowy na tematy nieogrodowe?

Zgadzam się w 100%. I mimo, że mam dość ciemny odcień - nie przytłacza. Pewnie to też kwestia wielkości pomieszczenia