Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lecę w kulki...

Lecę w kulki...

siaaska 21:30, 05 sie 2012

anna_studio napisał(a)

Aniu wiem że jeszcze się urlopujesz ale odpowiesz jak wrócisz...
Zachwyciłam się Twoimi surfiniami... Powiedz mi obrywasz tylko przekwitłe kwiaty czy przycinasz z tym kawałkiem zielonego pędu? Zbierałam tylko kwiatuszki i zaczęły wytwarzać się nasionka... Spróbuję zebrać i wysiać ale obawiam się że przez to skracam im czas kwitnienia...???

Asiu, obrywam razem z tymi gniazdkami nasiennymi...czy szypułkami....nie wiem jak to się fachowo nazywa....,
ale nie robię tego systematycznie.....mam zrywy...np. dziś siedziałam 2 godz.
Moja babcia na nasiona zostawiała sobie zawsze tylko parę gałązek czegoś....i zaznaczała które....
nie wiem czy z tych dzisiejszych surfinii się da uzyskać nasiona, pewnie modyfikowane, żeby był zbyt...w przyszłym roku.....

Aniu dziękuję za pomoc... Robiłam tak w zeszłym roku ale wydawały mi się że robiły się łyse... ale teraz już wiem że brakowało im nawozu i często były narażone na słońce, deszcz i wiatr... Robiliśmy z ociepleniem i ogrodzeniem domku i były troszkę na drugim planie... W tym roku zbieram tylko kwiaty i tworzą się właśnie nasionka ale będę robić tak jak pisałaś... Razem z szypułkami
DZIĘKUJĘ

Wakacje widzę udane I zdjęcia piękne Tak jest... Cudze chwalicie, swego nie znacie.... Piękny jest nasz kraj I góry i morze i jeziora I upały i mroźne zimy Wszystko mamy
anna_studio 22:52, 05 sie 2012

sylllwia napisał(a)
Widzę Aniu, że też już wróciłaś z wakacji Nie ma to jak odpocząć od pracy i codziennych obowiązków i mieć więcej czasu dla bliskich

Hej, ale TY się chyba urlopujesz......???
Masz dostęp do neta na wakacjach ? Szczęciara z Ciebie.....ja wróciłam wyposzczona......
majkel0326 23:07, 05 sie 2012

Aniu,dawno u Ciebie nie byłam,ale widzę,że wróciłam w samą porę.Ja stanę w obronie tych kur,bo są piękne,sama bym takie chciała.Niektóre rasy ozdobne są cudaczne,ale ja widzę ich urok,drób mnie kręci Zdjęcia z wakacji bardzo nastrojowe.Przyznam,że na Mazurach nie byłam,ale prawdą jest,że Polska to piękny kraj.Podobają mi się te tabliczki przy ziołach,chyba pomyślę nad podobnymi u siebie Pozdrawiam Cię serdecznie!
anna_studio 23:11, 05 sie 2012

Witaj Maju....pytałam o te kury....czy one same się tak oskubują...., okazało się,że to taka rasa , ja tam do nich nic nie mam.....dzięki, że zajrzałaś....
anna_studio 23:16, 05 sie 2012

.....zabieram malinki dla Antonio....i zmykam do Bogdy....miała dziś być u niej premiera kącika kawowego...choć na kawkę późno.........prędzej o tej porze na żubra..... lecę....

Martek 23:26, 05 sie 2012

Pięknie i smacznie na tym wątku.Dużo smaku ...
anna_studio 23:49, 05 sie 2012

...i jeszcze jedno......prosiłam o ratunek..............................
HELP !!!
Straty po urlopie.......

Czy to mączniak na trzmielinie...??? poryskałam topsinem.....

Coś jej było już przed wyjazdem......ale jak ją zobaczyłam.........teraz....!!!

...a jej koleżanki mają się dobrze.....

no i BAKOPY..., przed wyjazdem jakoś osłabły z kwitnieniem.......a teraz przestały całkowicie ???
Co im może być??? Nie mam zdjęcia...dołączę jutro.....

...i jedna skrzynka z bakopą do wyrzucenia.....nie, nie, nie sucha.....pod opieką mojej mamy NIC nie uschnie......PRZELANA...,

ale tu sobie sama poradziłam...pojechałam na lokalny targ....myśląc co ja teraz tam dostanę.....przeraziłam się....WRZOSY ! już jesień ???????????

HELP HELP HELP

anna_studio 23:55, 05 sie 2012

Martek napisał(a)
Pięknie i smacznie na tym wątku.Dużo smaku ...

.......dziękuję Ci Martek.......gospodyni zawsze miło jak smakuje.....

...widziałam Twoje foty z urlopu.......piękne..., też mnie tam ciągnie.....jeszcze nie byłam....jest na mojej liście na czołowym miejscu z cyklu ''Piękna nasza.......''
Madzenka 00:00, 06 sie 2012

Wygląda na mączniaka... Powinny pomóc Amistar, Discus lub Topsin
Choroby grzybowe atakują wszystko. Mi zjadło klona palmowego, róże ołysiały a magnolie brązowieją. Acpkcja oprysków będzie po raz trzeci..
Aha i matka chrzestna prosi o przycięcie ligustrów
noemi 00:04, 06 sie 2012

Aniu zobacz czy na wierzbie nie ma mszyc ? ...lub lepkiego nalotu po nich ... na trzmielinie chyba mączniak , ale nie jestem specjalistką ... moje trzmieliny miały mszyce ... oj szkoda kwitnących ... też jestem zaniepokojona nadchodzącą porą roku ...

buziak