Witam wszystkie miłe Panie.
Danusia, jestem bardzo zaszczycony że zawitała do mnie najważniejsza osoba na fo. Będę się starał sukcesywnie zwiększać ilość fotek, lubię je robić i pokazywać też, obiecuję dzielić się posiadaną wiedzą z innymi. Mam nadzieję że wiedza tu zdobyta przyczyni się do tego aby mój ogród piękniał i chociaż trochę dorównał Twojemu. Ja już dawno oglądałem ten bajeczny ogród, co tu dużo mówić po prostu dzieło sztuki.
Marta, moja ziemia jest naprawdę marna, żeby coś posadzić muszę wykopać wielki dół i nasypać porządnej ziemi i wtedy jako tako rośnie. Tak jak teraz pod trawy, fakt że leżała tam kiedyś kupa gruzu i sporo zostało, ale nawet jak by go tam nie było to musiał bym zrobić to samo. Dla tego mam zawsze wielką pryzmę kompostu, żeby było czym zasypać doły.
Hanuś, bardzo dobra decyzja, trawy są super, ten szelest liści i uspokajające falowanie wiechetek na wietrze, rozkosz dla oczu i uszu. Dziś dla ciebie mój m. cukrowy, to przedsmak tego co będzie za rok w moim dole.
Milena, dla ciebie też znajdzie się lekcja przyrody. Cieszę się że podoba.
Irenko, pamiętaj że ja jestem pierwszy w kolejce po m. Africa. Zobacz jakie łupy przywiozłem od znajomej z działek w Wawie.
Musiałem dziś nawieźć ziemi aby wsadzić to co było bez donic. Powoli prace posuwają się do przodu. Zmokłem dziś nie miłosiernie.Ostatnie 3 fotki są dzisiejsze.
Narcyzy kwitną tylko pod ścianą na środku podwórka jeszcze im daleko.