Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

nieszka 21:38, 16 mar 2013

ooo cegła fajny pomysł.
Ja mam górę kamieni i planuje dać jako ścieżki pomiędzy.

A do środka rozumiem że jakąś lepszą ziemię zakupisz i wysypiesz??
beta 21:41, 16 mar 2013

Przetacznik napisał(a)
ho ho piękny zakątek będzie skrzynie, cegła, aksamitki, wspaniale, a jakie warzywa planujesz?

Weroniczko, miło Cię gościć...mam nadzieję, że bedzie ładnie..strasznie poważnie to wyzwanie traktuję..warzywka tradycyje...do tego pomidorki koktajlowe(jak wyjdą)...już wiem, że warzywnik nie będzie dokładnie taki jak sobie wymyśliłam, ale może choć troszkę podobny

pozdrawiam
nl_kinia 21:43, 16 mar 2013

beta napisał(a)
Kochani powiedzcie kiedy powinno sie pikować aksamitki? bo moje wyglądają tak

czy to już jest ten moment?
buziam

o kurka takie wielkie masz już aksamitki?? a ja planuję siać dopiero za tydzień ... może to za późno będzie?
beta 21:43, 16 mar 2013

nieszka napisał(a)
ooo cegła fajny pomysł.
Ja mam górę kamieni i planuje dać jako ścieżki pomiędzy.

A do środka rozumiem że jakąś lepszą ziemię zakupisz i wysypiesz??

tak, tak, własnie tak planuję...dziś mi M na szybko koszta wyliczył...kamień też super pomysł...mam go troszkę ale na ścieżkę nie starczyłoby...a cegłę obiecaną mam
AniaK 21:44, 16 mar 2013

Skrzynie super, będzie ładnie i smacznie. Czy u Ciebie nie ma śniegu?? Czy to zdjęcie w trakcie ocieplenia robiłaś?
beta 21:46, 16 mar 2013

nl_kinia napisał(a)

o kurka takie wielkie masz już aksamitki?? a ja planuję siać dopiero za tydzień ... może to za późno będzie?

Kinga, one aż takie dyże nie są....wysiałam pierwszy raz w życiu...ja znowu trochę chyba za wcześnie...myslę że na Twoje nie jest za późno...teraz więc słonka...szybciej wyrosną...tak myslę...jako laik
beta 21:49, 16 mar 2013

AniaK napisał(a)
Skrzynie super, będzie ładnie i smacznie. Czy u Ciebie nie ma śniegu?? Czy to zdjęcie w trakcie ocieplenia robiłaś?

śnieg jeszcze gdzieniegdzie leży, ale nie za dużo..moja działka słoneczna jest więc śnieg szybko znika...liczę że będzie smacznie

a warzywniaczka to Tobie pozazdrościłam
nl_kinia 21:51, 16 mar 2013

pomidorki na pewno wyjdą ja w ubiegłym roku wysiałam ile się sypnęło, potem to wszystko przepikowałam, przeliczyłam: 43 szt o_O ale nie wierząc w możliwości tej rośliny stwierdziłam, że i tak się wszystkie nie przyjmą.
No i się przyjęły i owocowały, i ostatecznie nikt już ich jesienią nawet oglądać nie chciał
ALE na pomidory ze śmietaną to tylko te i żadne inne!
i podobno się rozsiewają, ale nie wiem na ile to prawda, bo w ubiegłym roku miałam pierwszy raz
beta 21:55, 16 mar 2013

nl_kinia napisał(a)
pomidorki na pewno wyjdą ja w ubiegłym roku wysiałam ile się sypnęło, potem to wszystko przepikowałam, przeliczyłam: 43 szt o_O ale nie wierząc w możliwości tej rośliny stwierdziłam, że i tak się wszystkie nie przyjmą.
No i się przyjęły i owocowały, i ostatecznie nikt już ich jesienią nawet oglądać nie chciał
ALE na pomidory ze śmietaną to tylko te i żadne inne!
i podobno się rozsiewają, ale nie wiem na ile to prawda, bo w ubiegłym roku miałam pierwszy raz

to mnie Kinga pocieszyłas z tymi pomodorkami...jest nadzieja...całej paczki nie planowałam wysiewać...z koleżanką się podzielę...tylko nie wiem czemu z aksamitkami tak nie zrobiłam
AniaK 21:58, 16 mar 2013

Kingo, kiedyś też tak wysiałam i potem prosiłam żeby ktoś wziął bo mi ich szkoda było wyrzucić, a było ich sporo i tak chcąc nie chcąc sąsiedzi też mieli pomidorki, teraz już prawie odliczam ile potrzeba i ani jednego więcej.