Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

beta 07:59, 21 mar 2016

dzięki serdeczne ...powiem Wam w sekrecie, że ja jestem tym jajem zauroczona...na żywo wygląda jeszcze lepiej...i nie wierzyłam że dam radę

Jagoo- dzięki...nie puszczaj...my cały czas coś robimy
Ewa...wiesz przecież, że żaden ze mnie ekspert...ale to co wiem to powiem...więc pierwsze moje podejście było porażką...zrobiłam za rzadka mieszankę i nic się nie chciało na ściankach osadzać...potem za radą Ilonki zrobiłam bardziej gęstą(konsystencji mniej więc śmietanki słodkiej...i się udało...robiłam w 1,5 l butelce po wodzie...wsypałam do 1/4 gipsu i do mniej więcej połowy uzupełniłam wody....jednak okazało się, że nadal jest ciut za rzadkie....dosypałam gipsu,,,porządnie zamieszałam...nasadziłam na butelkę balon i przelałam.....zawiązałam balon...a potem to już nie pamiętam co się działo, bo wszystko potoczyło się bardzo szybko....obracałam delikatnie balon i raz włożyłam go do zimnej wody....czułam że sztywnieje, balon zrobił się ciężki i odłożyłam go na podłogę do całkowitego związania...po upływie 30 min prześciełam balon...ale o tym wszystkim Ilona pisała, to od niej mam przepis...Ona pewnie znacznie więcej mogłaby coś na ten temat powiedzieć
Sebek...ty to masz oko...ale masz rację...same liście również dobrze wyglądają

jazzy 12:36, 21 mar 2016

Betka, jesteś miszczyniom jajków!
Podoba mi się bardzo bardzo!
Dobra robota!
beta 14:10, 21 mar 2016

hahaha....szczytny tytuł ...ale to raczej Asi i Ilonce się należy...ja tylko zmałpowałam od nich...buziaki
ewa004 14:14, 21 mar 2016

Jesteś ?
ewa004 14:16, 21 mar 2016

Ten filmik gdzieś dziwwczyny pokazywaały

Bo ja sie zastanawiam czy kształt jajka się sam zrobi ?
A żeby stało to trzeba je już wcześniej ostawić czy jaK?

Zaraz do woby wsadziłaś jak wlałaś ten gips ?
beta 14:32, 21 mar 2016

ewa004 napisał(a)
Ten filmik gdzieś dziwwczyny pokazywaały

Bo ja sie zastanawiam czy kształt jajka się sam zrobi ?
A żeby stało to trzeba je już wcześniej ostawić czy jaK?

Zaraz do woby wsadziłaś jak wlałaś ten gips ?

kształt jajka sam się robi

ja do wody zaraz nie wsadzałam...tylko delikatnie kręciłam balonem żeby na ściankach gips osiadł....jak osiadł, tak jedna warstwa, to po wodę, potem znów kręciłam, potem do wody....jak czułam w rękach że twardnieje i balon robi się cięższy to w zasadzie jest znak, że już chyba nie ma po co nim obrac bo gips zasycha...poczekałam chciwlę i odstawiłam na podłogę
jazzy 14:50, 21 mar 2016

beta napisał(a)
hahaha....szczytny tytuł ...ale to raczej Asi i Ilonce się należy...ja tylko zmałpowałam od nich...buziaki

Ale jak zmałpowałaś! Uczeń przerósł miszcza
ewa004 16:13, 21 mar 2016

No i dobra mam już kulki i co dalej??
ewa004 16:38, 21 mar 2016

dobrze czytasz ..kulki do jajek to im trochę brakuje

Czy Ty pompowałaś balona przed wlaniem gipsu ?
Jakie duże ci te jaka wyszły?
Marlenaa 22:23, 21 mar 2016

Jajo rewelka Odpisałam na maila. Buziaki