Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla Agusi

Ogród dla Agusi

akanta 22:42, 12 maj 2014

Zeta napisał(a)
Bardzo mi się podoba ale obawiam się że nie mam na nią miejsca .
Ale będę przychodzić i podglądać u Ciebie .....
A jak coś wymyślę to się we wrześniu przypomnę

To może na tym miejscu co ci brzozy wywaliło na jakimś palu opleść wedle buczka zwisłego purpurowego z biało obrzeżonym listkiem dla koloru.Albo gdzieś na skarpę luzem puścić.
akanta 22:44, 12 maj 2014

Lecę na spanko bo ostatnio zawalam noce a rano zakręcona jestem jak spirala.
MonikaH 09:15, 13 maj 2014

Witam serdecznie, dziękuję za odwiedziny, zaznaczam do obejrzenia po południu
akanta 19:37, 14 maj 2014

Redston Falls -zidentyfikowana

MonikaH 15:13, 15 maj 2014

Aniu, Twój ogród jest zachwycający, niezmiernie podobają mi się pnące róża rozpięte na podporach na tle wysokich drzew , połączenie natury z ozdobnymi roślinami wyszło Ci fantastycznie (już rozumiem czemu zareagowałaś na mój wpis o starych drzewach za płotem)
pozdrawiam serdecznie
Jag_58 15:37, 15 maj 2014

akanta napisał(a)
Lecę na spanko bo ostatnio zawalam noce a rano zakręcona jestem jak spirala.

Aniu TY się nie zakręcaj jak spiralka ,bo jak się odkręcisz a wysypiać się jest mus bo sił do pracy zabraknie ,pozdrawiam cieplutko bo u nas słoneczko i ciepło
akanta 20:36, 15 maj 2014

Jagódko juz ci zazdroszczę tego słoneczka ,bo pada nadal i zmian nie widać.Ale są i pozytywy tego deszczu bo wszystko rośnie świetnie a zwłaszcza cienioluby.Hosty wreszcie mają tyle wody ile potrzebują bo pod drzewami nie zawsze tak miały.Rodgersje cudne mają liściory ale mnie one cieszą a jak zakwitną to im zatańczę indiański taniec radości.Szkoda tylko by było nie nacieszyć się dłuższym kwitnieniem rodków bo takie mają wielkie pąki i mogłyby zachwycić w słoneczku.Ale dopiero dzielą sie pąki więc mam nadzieje ,że wytrwają i poczekają.Najbardziej zachwyca mnie Calsap ,tak kwitł ubiegłego roku.

Jag_58 20:45, 15 maj 2014

akanta napisał(a)
Jagódko juz ci zazdroszczę tego słoneczka ,bo pada nadal i zmian nie widać.Ale są i pozytywy tego deszczu bo wszystko rośnie świetnie a zwłaszcza cienioluby.Hosty wreszcie mają tyle wody ile potrzebują bo pod drzewami nie zawsze tak miały.Rodgersje cudne mają liściory ale mnie one cieszą a jak zakwitną to im zatańczę indiański taniec radości.Szkoda tylko by było nie nacieszyć się dłuższym kwitnieniem rodków bo takie mają wielkie pąki i mogłyby zachwycić w słoneczku.Ale dopiero dzielą sie pąki więc mam nadzieje ,że wytrwają i poczekają.Najbardziej zachwyca mnie Calsap ,tak kwitł ubiegłego roku.

Aniu,czyli nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło mam tez rodgersje w ubiegłym roku pięknie zakwitła ,ale w tym roku ja przesadzałam wiec nie wiem czy zakwitnie ,liscie ma juz sporePrzepiękna rh Calsap ,nie mam takiego ,no ale wszystkiego mieć nie można
Aniu może jutro pogoda się polepszyżyczę Ci Tego
akanta 20:53, 15 maj 2014

Dzieki ,nie zapowiadają niestety poprawy a nawet przedłużenie na następny tydzień.Trawa szybko rośnie i chwasty,robota narasta i musi być odłożona.Rodgersja ładnie się rozrasta nie trzyma kupy już też musiałam coś wydziubać i przesadzić bo mi w hostę wrastała.Calsap ma największe kwiaty z rodków jakie widziałam.Tak mnie zachwycił bo i szybko przyrasta,że dokupilam mu do sąsiedztwa drugiego i myślę jeszcze o kilku rozrzuconych w moim cienistym lasku.
Jag_58 20:56, 15 maj 2014

akanta napisał(a)
Dzieki ,nie zapowiadają niestety poprawy a nawet przedłużenie na następny tydzień.Trawa szybko rośnie i chwasty,robota narasta i musi być odłożona.Rodgersja ładnie się rozrasta nie trzyma kupy już też musiałam coś wydziubać i przesadzić bo mi w hostę wrastała.Calsap ma największe kwiaty z rodków jakie widziałam.Tak mnie zachwycił bo i szybko przyrasta,że dokupilam mu do sąsiedztwa drugiego i myślę jeszcze o kilku rozrzuconych w moim cienistym lasku.

Aniu pomysł z rodkami wydaje mi się bardzo dobry